O kas liecia Abernety , tai kazkaip abejoju aplamai, kad jis shotokan atstovas.... 
O as ziuriu dabar ir anksciau vedanciu Meistru mokymus- M. Nakayma, M. Tanaka ,Y.Osaka, Ogura ir kiti...Na, kiekvieno pasirinkimas ka ziureti ir ka pasiimti sau, todel Abernety principai man nepriimtini. Mano poziuriu Jis karate padares kazkokiu super techniku rinkiniu savigynai visiems gyvenimo atvejams...Na, gal buna... 
Man atrodo (galiu klyst), kad Abernetis ne Shotokan atstovas, bet visi žinom, kad karate gi iš pradžių buvo vienas

Nu gerai, du-trys, bet vistiek tie dalykai nesivadino nei Shotokan nei Kyokushin nei dar kaip nors panašiai, o kaip ten - Naha-te, Shuri-te ir atsiprašau trečio nepripomniu... Paieškosiu, kas ans yr.
O šiaip, man svarbiausia, kad tai, ką darau, būtų :
1. Logiška
2. Veiksminga
Mitai, jog katos skirtos kovai su keliais priešininkais bei pasakos, kad karatistai kumščiu pramušdavo šarvus, man visų pirma nėra logiški, visų antra, dar nemačiau, kad kam nors tai veiktų ir spėju, jog neteks pamatyti, net ir sportiniame variante.
O Abernečio teiginys, jog karate buvo sukurtas apsiginti nuo karate nesportuojančių asmenų, pageidautina, puolančių po vieną - man kur kas logiškesnis už minėtus mitus ir pasakas (nes jų įrodymų, kiek man žinoma, nėra). O taip pat, kad jis skirtas apsiginti nuo stipresnio fiziškai, panaudojant puolime smūgius, laužimus ir kt. poveikį toms kūno vietoms, kurios vienodai silpnos tiek pas 140 kg sveriantį, tiek pas 40 kg sveriantį asmenį.
Vėlgi - ką esu iš jo siūlomų dalykų pasibandžius, tai veikė būtent prieš stipresnį (šiuo atveju mano vyrą, katras yra visų pirma sunkesnis 30 kg, visų antra, nemenkai geriau pasportavęs nei aš). Oficialūs katų pritaikymai man neveikė ne tik prieš stipresnius, bet ir prieš vienodo pajėgumo sportininkus. Nemanau, kad problema manyje

Prieš silpnesnius tiesa veikdavo, bet prieš silpnesnius tai ir katų nereik šiaip jau...
Pamėginsiu žadėtąjį Sandan išverst ir patalpint. Laukite