AutoriusTema: Karate  (Skaityti 127657 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Vitiokas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 1962
  • Amžius: 39
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • Бандито

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Jiu jitsu grappling, MMA - Smauglys
Re: Karate
« Atsakyti #735 įjungtas: 2010 Rgp 17, 00:31:45 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Seminarai yra siaip daromi kvalifikacijai kelti,,uz tai pinigus mokam,,dar yra prodomieji seminarai,,uz tuos moket siaip nereikia ,,betapie ka mes kalbam?! mes savu nepripazystam,,tai ka apie KOI kalbet ;-) kaip bebutu bachuras istvermyngas ir maladiec Serioza,backa kele geriausiai,,seminara padare blogiausiai,,bet balansas geras :alus:
Bačką? Na taisyklės ne iki galo buvo paaiškintos, dėl to taip ir gavosi. Manau ten prieš tai kai kėlė, daugiau iškeltų.
Размах на рубль — удар на копейку...
А я наказываю, жестоко наказываю...
Я злой. Но память у меня плохая. И никуда я ничего не записываю. Могу отомстить, забыть, потом снова отомстить...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Šalis: lt
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #736 įjungtas: 2010 Rgp 17, 00:52:12 am »
nu ir kam toks apšilimas? :chmm:
apsilimas buvo kabutese  :D  ten jau visa treneruote buvo.

Citata
Seminarai yra siaip daromi kvalifikacijai kelti,,uz tai pinigus mokam,,dar yra prodomieji seminarai,,uz tuos moket siaip nereikia ,,betapie ka mes kalbam?! mes savu nepripazystam,,tai ka apie KOI kalbet  kaip bebutu bachuras istvermyngas ir maladiec Serioza,backa kele geriausiai,,seminara padare blogiausiai,,bet balansas geras
va cia sutinku. tik del to "balanso" biski juokinga  :D nei backos kelimas, nei seminaru kokybe man ne rodiklis. to zmogaus pasiekimai kalba uz save. maciau ji kovojanti. meistras.
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #737 įjungtas: 2010 Rgp 17, 13:18:52 pm »
Seminaro kokybė YRA rodiklis, kalbantis apie žmogaus sugebėjimą mokyti. Nereikia suplakti dviejų dalykų į vieną. Tie, kas turi juodą diržą kovojime, ne visada turi juodą diržą mokyme :) Tiesiog jei žmogus puikiai kovoja, bet prastai moko, tai jam reikia kovoti, o ne mokyti :) Ne klausydami, o su tokiu žmogumi kovodami ir kiti žymiai daugiau išmoks. Jei žmonės sako, kad seminaras buvo nekoks, reiškia buvo nekoks. Ir tai nesusiję su vedėjo kovotojo sugebėjimais.
« Paskutinis taisymas: 2010 Rgp 17, 13:21:18 pm nuo laiteriz »
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #738 įjungtas: 2010 Rgp 17, 13:40:49 pm »
Seminaro kokybė YRA rodiklis, kalbantis apie žmogaus sugebėjimą mokyti. Nereikia suplakti dviejų dalykų į vieną. Tie, kas turi juodą diržą kovojime, ne visada turi juodą diržą mokyme :) Tiesiog jei žmogus puikiai kovoja, bet prastai moko, tai jam reikia kovoti, o ne mokyti :) Ne klausydami, o su tokiu žmogumi kovodami ir kiti žymiai daugiau išmoks. Jei žmonės sako, kad seminaras buvo nekoks, reiškia buvo nekoks. Ir tai nesusiję su vedėjo kovotojo sugebėjimais.
sutinku. man asmeniskai svarbiausias rodiklis yra kas zmogus per kovotojas, o mokymo igudziai  :teisejas: tai visiskai ne esminis dalykas. buna labai 'kietu' mokytoju (visoki aikidoistai ir pan.) kurie kovoje nesa buve. koks bebutu geras toks mokytojas, jo mokymas toli nuo praktikos.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #739 įjungtas: 2010 Rgp 17, 14:05:30 pm »
Šiaip jei žmogus mokina kovoti varžybiniame stiliuje (apie aikido nešneku, ten groja kiti dalykai), tai jis privalo ir gerai dėstyti ir pageidautina būti ragavęs kovos praktiškai. Nebūtinai jam ten labai puikiai sekėsi, galbūt jis puikiai žino, kodėl nesisekė ir ką akcentuoti mokiniams, bet ragavęs privalo būti ir nemažai. Kartais pasitaiko ir geras sportininkas, ir geras dėstytojas viename. Bet tokių LABAI mažai, todėl rinkčiausi gerai dėstantį nei gerą sportininką.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #739 įjungtas: 2010 Rgp 17, 14:05:30 pm »

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #740 įjungtas: 2010 Rgp 17, 14:32:59 pm »
sutinku. man asmeniskai svarbiausias rodiklis yra kas zmogus per kovotojas, o mokymo igudziai  :teisejas: tai visiskai ne esminis dalykas. buna labai 'kietu' mokytoju (visoki aikidoistai ir pan.) kurie kovoje nesa buve. koks bebutu geras toks mokytojas, jo mokymas toli nuo praktikos.

Kažkodėl manoma, kad jei žmogus geras mokytojas, bet nėra stiprus kovotojas, tai jis mokina briedo. Geras mokytojas yra tas, kuris GERAI mokina. Jei jis mokina briedo, tai kaip apsiverčia liežuvis tokį mokytoją vadinti geru? Savo ruožtu aš mačiau nemažai "boicų", kurie patys dirba šauniai, bet nei moka treniruočių vesti, nei kitiems aiškinti, o kartais ir patys nežino kodėl ir kaip jiems gaunasi. Jei toks "boicas" nėra mano partneris, tai man iš jo "krūtumo" jokios naudos. Man visiškai neįdomu kiek jis kietas, man svarbu kiek jis MAN gali padėti tapti geresniu. Vat toks mažytis skirtumas. Tad mokymo įgūdžiai - esminis dalykas. Bet, atrodo, nukrypome. Siūlau grįžti prie temos.

Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Vitiokas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 1962
  • Amžius: 39
  • Бандито

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Jiu jitsu grappling, MMA - Smauglys
« Atsakyti #741 įjungtas: 2010 Rgp 17, 15:37:43 pm »
Kažkodėl manoma, kad jei žmogus geras mokytojas, bet nėra stiprus kovotojas, tai jis mokina briedo. Geras mokytojas yra tas, kuris GERAI mokina. Jei jis mokina briedo, tai kaip apsiverčia liežuvis tokį mokytoją vadinti geru? Savo ruožtu aš mačiau nemažai "boicų", kurie patys dirba šauniai, bet nei moka treniruočių vesti, nei kitiems aiškinti, o kartais ir patys nežino kodėl ir kaip jiems gaunasi. Jei toks "boicas" nėra mano partneris, tai man iš jo "krūtumo" jokios naudos. Man visiškai neįdomu kiek jis kietas, man svarbu kiek jis MAN gali padėti tapti geresniu. Vat toks mažytis skirtumas. Tad mokymo įgūdžiai - esminis dalykas. Bet, atrodo, nukrypome. Siūlau grįžti prie temos.

Geras sportininkas gali netapti geru treneriu, o blogas sportininkas gali tapti geru treneriu.
Ką noriu pasakyti. Yra žmonių kuriems nesisekė sportinė karjerą, bet jie tapo tikrai gerais treneriais, išmanantys savo darbą. O yra pasaulio žvaigždės, kurie .... malą, tipo treniruoja, bet nemoka tą daryti.
Размах на рубль — удар на копейку...
А я наказываю, жестоко наказываю...
Я злой. Но память у меня плохая. И никуда я ничего не записываю. Могу отомстить, забыть, потом снова отомстить...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Daliuz

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2009
  • Žinutės: 675
  • Amžius: 46
  • Šalis: aq

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.dojo.lt
« Atsakyti #742 įjungtas: 2010 Rgp 17, 21:32:59 pm »
turim tokį Vlada Garastą, ale tema apie karate o ne apie sportą...
Universe is for free.

Atsijungęs Daliuz

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2009
  • Žinutės: 675
  • Amžius: 46
  • Šalis: aq

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.dojo.lt
« Atsakyti #743 įjungtas: 2010 Rgp 17, 21:54:02 pm »
gal grįžtam prie karate kad ir katų, gal perdaug karštokos diskusijos buvo, bet vis apie reikalą...

prisiminiau vieną slaptą Pinan Sandan versiją:

Tu išgirsti priešą kairėje. Šį kartą tikras! Šauk jam į veidą.

Po to kai nuskutote jam veidą, žingsnis į priekį ir vožk į žabtus ginklo rankena.

Greitai apsisukę, pasitraukę pašalinam priešo kelio girneles.

daugiau: © Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

gal pasidalintu kas kiek moka katų, kurias gerai, kurios patinka?
Universe is for free.

Atsijungęs lukas123

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 110

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #744 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:08:18 pm »
Moku visas pirmo rato (heyan'ai ir tekishodan), antro rato (empi, kankudai, bassaidai, jion) ir goshi shiko sho (nežinau kaip tiksliai rašosi). Tačiau tas mokėjimas nesiskaito, kad visas darau tobulai (nė vienos nedarau taip), nes kata judesių, stovėsenų šlifavimas vyksta visą gyvenimą. Labai gerai atsimenu įvykį, kai buvau gal geltono diržo, treneris per treniruotę išmokino kažkokios kata brėžinį ir liepė namuose pasikartoti ir išmokti. Na ir kitą treniruotę aš laimingas ižengiu į salę ir garsiai pareiškiu, kad išmokau kata, tada man ir paaiškino, kiek laiko reikia šlifuoti kata, kad galėčiau teigti, jog ją moku :)

« Atsakyti #744 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:08:18 pm »

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #745 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:15:28 pm »
Moku visas pirmo rato (heyan'ai ir tekishodan), antro rato (empi, kankudai, bassaidai, jion) ir goshi shiko sho (nežinau kaip tiksliai rašosi). Tačiau tas mokėjimas nesiskaito, kad visas darau tobulai (nė vienos nedarau taip), nes kata judesių, stovėsenų šlifavimas vyksta visą gyvenimą. Labai gerai atsimenu įvykį, kai buvau gal geltono diržo, treneris per treniruotę išmokino kažkokios kata brėžinį ir liepė namuose pasikartoti ir išmokti. Na ir kitą treniruotę aš laimingas ižengiu į salę ir garsiai pareiškiu, kad išmokau kata, tada man ir paaiškino, kiek laiko reikia šlifuoti kata, kad galėčiau teigti, jog ją moku :)
Ir kiek laiko reikia ja slifuoti, pasak tavo mokytojo?
« Paskutinis taisymas: 2010 Rgp 17, 23:17:37 pm nuo Dojo »
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #746 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:22:41 pm »
nemoku nei vienos katos ir nors nesu tas kuris ant katu varo, bet nematau reikalo mokintis. slifuoti technika - va ko reikia. atidirbti smugiu, bloku ir judejimo technika, atidirbti keleta mandresniu smugiu seriju, kurias automatiskai atlieki, va ir pagrindas, kuri turedamas jau galesi kovot. o kokia prasme atidirbinet ilga "suprogramuota" veiksmu seka  :nezino: as uz pavieniu veiksmu (kaip kad smugis ar blokas) arba trumpu veiksmu kombinaciju (kaip kad smugiu serija) atidirbinejima.

Atsijungęs lukas123

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 110

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #747 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:27:01 pm »
Ir kiek laiko reikia ja slifuoti, pasak tavo mokytojo?

Pagal mane, šlifavimas vyksta visą gyvenimą. Pradedama nuo ryškiausių dalykų kaip stovėsenos ir pn. ir kuo toliau, tuo labiau einama link smulkesnių detalių.

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #748 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:28:00 pm »
nemoku nei vienos katos ir nors nesu tas kuris ant katu varo, bet nematau reikalo mokintis. slifuoti technika - va ko reikia. atidirbti smugiu, bloku ir judejimo technika, atidirbti keleta mandresniu smugiu seriju, kurias automatiskai atlieki, va ir pagrindas, kuri turedamas jau galesi kovot. o kokia prasme atidirbinet ilga "suprogramuota" veiksmu seka  :nezino: as uz pavieniu veiksmu (kaip kad smugis ar blokas) arba trumpu veiksmu kombinaciju (kaip kad smugiu serija) atidirbinejima.
Visa ta ka tu parasei pirmojoje sakinio dalyje yra ir katoje, yra juk ir smugiai ir blokai kuriuos darydamas kata slifuoji ir judejimas yra is vienos stovesenos i kita, yra ir kombinacijos jei ziuresi i kata suskirstyta i dalis. Visa tai ir yra katoje. Gal kazko as nesuprantu tada  :chmm:
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #749 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:30:14 pm »
coffeedrinker, nu tu pavarei čia...  :chmm: ka tik perversma kovos menuose padarei, ypatingai karate...  :chmm:

kaip tu ruošiesi judesių išmokti be formų? o Kata karate ir yra forma, tai yra būdas patalpinti ta kūną į tam tikras pozas, kad daug kartų kartojant tai taptų tavo dalimi  :chmm:

parodyk man nors vieną meistrą karate, kuris be formų visko išmoko ir tapo meistru  :nezino:
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

« Atsakyti #749 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:30:14 pm »