AutoriusTema: Treniruote be svoriu  (Skaityti 9112 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« įjungtas: 2006 Sau 31, 16:26:40 pm »
stai uzsidegiau pasportuot papildomai, ant raumenuku, ant jegos, greicio ir pan. bet kolkas nusprendziau tai daryti ne kacialkoje o namuose.
tai vat kokias jus nuomone ar imanoma pasiekt panasiu ar tokiu pat rezultatu ka pasiektum sporto saleje, namie dirbant be svoriu? gal kas turit tokios patirties panasios? beabejo as nekalbu apie kluturizmo aukstumas, bet priaugint siek tiek raumenuku ir pagerint kai kurias savybes ar imanoma?

p.s. dabar bandau subalansuoti programa, renkuosi pratimus ir derinu juos, nemazai kaiptais pratimu gaunasi, tai gal kas turit kokia jau paruosta programa i kuria uzmest aki galeciau, gal tiktu kas :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Romasius

• 7 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2005
  • Žinutės: 59

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #1 įjungtas: 2006 Sau 31, 16:37:56 pm »
Jėgai, ypač jei tikiesi priaugti raumenų, tai be svorių pratimų nebai matyt yra. Juk jėgai reikia daryti palyginus nedaug pakartojimų (6-8). O kokį pratimą tu gali padaryti namų salygom 6-8 kartus ir pavargti? Pradžioje prisitraukimai tinka (tiems kas jų nedaug padaro), na dar galima stovėti ant rankų žemyn galva (kojomis atsirėmus į sieną) ir daryti atsispaudimus, bet irgi čia pratimas toks, kad kol pavargsi teks daugiau nei 6-8 kartus daryti.

Atsijungęs yoshida

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 201
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #2 įjungtas: 2006 Sau 31, 21:53:08 pm »
Nelabai turbut iseis. Nu gali bandyti. Svori kai augini, tai valgyk daug. O atsispaudimus gali pvz daryti mergicka kokia ant nugaros uzsisodines:) prisitraukimus kokia gira prisirises ir t.t.
Mike Tyson:
"He was screaming like my wife."

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #3 įjungtas: 2006 Vas 01, 10:14:05 am »
Tuomet teks įsidarbinti kokiu "grūžčiku" (kroviku) ar statybose, tik reikia žiūrėti, kad su kuo didesniais svoriais tampytis reiktų ;-)

O jei netinka, tai namie rekomenduočiau susikonstruoti lygiagretes ir skersinį, to pradžiai pilnai pakaktų, kad normaliai išlavinti viršutinius kūno raumenis.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #4 įjungtas: 2006 Vas 01, 10:51:39 am »
kolkas namie jokiu pagalbiniu priemoniu neturiu. atsispaudimai (ivairus) ir kitokio plauko pratimeliai. Patirties semiuosi is Ross Enamait - The Underground Guide To Warrior Fitness. tokia knygute. taciau neklabai suprantu vieno aspekto. tarkim as maximum padarau 50 atsispaudimu. ir tarkim as ivairiu varijaciju darau 5 rusies atsispaudimus. tai per viena karta kaip man juos daryt. ar kiekviena varijacija tarkim po 10 ar daryt kiekvienai max 50?

na ziuriau kolegos kolkas skeptiski siuo klausimu :) gal man pavyks irodyt atvirksciai :)

Romasius > na o tu jegai pamegink labai labai letai padaryt pratima... manau tikrai jegai uzteks kad ir 20 bet letu atsispaudimu :) na o sporgstamai padirbesi su suoliukais.
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Treniruote be svoriu
« Atsakyti #4 įjungtas: 2006 Vas 01, 10:51:39 am »

Atsijungęs Darzininkas

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2004
  • Žinutės: 84

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #5 įjungtas: 2006 Vas 01, 14:13:46 pm »
As i tai ziuriu optimistiskai... :-) netgi labai

Virs metu dariau pratimus vien tik su savo svoriu. Rezultatais patenkintas.

Ross Enamait ir Matt Furey pilnai pakanka. Ross knygos "moksliskesnes" Furey labiau skirtos "liaudziai" I tavo uzduotus klausimus tikrai gali rasti atsakymus ten. Jose yra ir programu kurias gali daryti prisitaikes savo dabartinei sportinei formai.

Tik apsispresk del tikslu. ko tau reikia? Jeigu nori pripumpuoti raumenis, tai stanga tiks geriau. Jeigu tau reikalingas geras raumenu tonusas, jegos istverme, bendra istverme tai pratimais su savo svoriu tai pilnai galima pasiekti.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #6 įjungtas: 2006 Vas 01, 17:29:35 pm »
man reikia daugiau ka tu paminejai antru aspektu. daugiau fiziniu kondiciju. taciau noretusi siek tiek ir forma pagrazint, idomu ar tai imanoma vien savo kuno svoriu? na sakiau nenoriu atrodyti kaip B.Sapp.

gal as tau PM parasysiu ir tu man siek tiek padesi siuo klausimu, gerai?

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #7 įjungtas: 2006 Vas 01, 17:39:56 pm »
beja, teko girdeti (mano didziai nuostabai) kad Iron Mike'as nenaudojo jokiu svoriu ir uzsikacialino savo svorio (na ir beabejo visokiu boxo pratimu) pagalba. taigi ka jus i tai? na o jo muskulatura buvo tikrai neprasta.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #8 įjungtas: 2006 Vas 01, 17:51:05 pm »
Lonsai, jei nori šiek tiek padidinti raumenis, tai eik į štanginę ir padirbėk metus kitus, o ne išradinėk dviratį. Su visokiais atsispaudimais ir pan., gali tik palaikyti sportiškumą, raumenų ištvermę ar greitumą padidinti, bet ne raumenų apimtis ir jėgą. Žmonės su svoriais vargsta po pora trejetą metų, kol bent kiek tų raumenų atsiranda, tu nori per ne ką ilgesnį laiką be svorių toks tapti? Gali sustiprinti raumenis, kai kuriose vietose net labai daug jėgos įgyti (tarkim pirštų jėga, riešų, sprando), bet bendros jėgos didelės nepasieksi. Nesu matęs, kad kas nebūdamas iš prigimties tvirtas kaip jautis, be svorių užsiiminėdamas labai daug jėgos turėtų. Nu iš dangaus neatsiranda ta jėga. Aišku, jei dar imtyniausi kasdien su visokiais mulais, tai ta jėga gerokai pasivystys, bet... Man vinį patogiau plaktuku kalti, ne taburete.

Jei dirbsi su savo svoriu be jokių įrankių, tai ir dirbk, lavink ne apimtis, o ištvermę, greitį, tam tikrų kūno dalių jėgą, kuri tikrai gyvenime praverčia (pirštai, riešai, dilbiai, sprandas)... Kai pratimus pritaikysi pagal paskirtį, jie daugiausia duos naudos.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #9 įjungtas: 2006 Vas 01, 17:53:36 pm »
Citata iš: Lonsas
beja, teko girdeti (mano didziai nuostabai) kad Iron Mike'as nenaudojo jokiu svoriu ir uzsikacialino savo svorio (na ir beabejo visokiu boxo pratimu) pagalba. taigi ka jus i tai? na o jo muskulatura buvo tikrai neprasta.
Taisonas būdamas 13-metis paauglys svėrė 90 kg ir atrodė kaip normaliai pasikačialinęs muliukas. Tokiu yra vienetai.

Treniruote be svoriu
« Atsakyti #9 įjungtas: 2006 Vas 01, 17:53:36 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #10 įjungtas: 2006 Vas 01, 18:32:59 pm »
Citata iš: Saxum
Lonsai, jei nori šiek tiek padidinti raumenis, tai eik į štanginę ir padirbėk metus kitus, o ne išradinėk dviratį. Su visokiais atsispaudimais ir pan., gali tik palaikyti sportiškumą, raumenų ištvermę ar greitumą padidinti, bet ne raumenų apimtis ir jėgą. Žmonės su svoriais vargsta po pora trejetą metų, kol bent kiek tų raumenų atsiranda, tu nori per ne ką ilgesnį laiką be svorių toks tapti? Gali sustiprinti raumenis, kai kuriose vietose net labai daug jėgos įgyti (tarkim pirštų jėga, riešų, sprando), bet bendros jėgos didelės nepasieksi. Nesu matęs, kad kas nebūdamas iš prigimties tvirtas kaip jautis, be svorių užsiiminėdamas labai daug jėgos turėtų. Nu iš dangaus neatsiranda ta jėga. Aišku, jei dar imtyniausi kasdien su visokiais mulais, tai ta jėga gerokai pasivystys, bet... Man vinį patogiau plaktuku kalti, ne taburete.

Jei dirbsi su savo svoriu be jokių įrankių, tai ir dirbk, lavink ne apimtis, o ištvermę, greitį, tam tikrų kūno dalių jėgą, kuri tikrai gyvenime praverčia (pirštai, riešai, dilbiai, sprandas)... Kai pratimus pritaikysi pagal paskirtį, jie daugiausia duos naudos.
esme tame kad stangines siuo metu lankty nelabai turiu galimybiu, visa beda stai kame :) na siaip aisku. aciu uz patarima. siaip as ir imtiniauju ir musuosi, cia man tik papildomai butu. na bet aisku, gal bandysiu kazka sumastyt.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #11 įjungtas: 2006 Vas 02, 00:14:50 am »

esme tame kad stangines siuo metu lankty nelabai turiu galimybiu, visa beda stai kame :) na siaip aisku. aciu uz patarima. siaip as ir imtiniauju ir musuosi, cia man tik papildomai butu. na bet aisku, gal bandysiu kazka sumastyt.
O tu man pasakyk - gali net į PM

Ar pagalvojai - ko tau reikia is tikrųjų?...
Rimtai....
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #12 įjungtas: 2006 Vas 02, 11:11:46 am »
Asia > siek tiek sukonkretink klausima. ko man reikia... aplamai sporto prasme ar kaip?

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #13 įjungtas: 2006 Vas 03, 01:22:46 am »
Asia > siek tiek sukonkretink klausima. ko man reikia... aplamai sporto prasme ar kaip?
Aš turėjau momeny tavo pradėtą temą..
Noriu, kad susimastytum - ko tu nori iš savęs...

Nenorėdamas "kačialintis su svoriais" - niekada neturėsi kulūristo išvaizdos...
Bet tuo pačiu sakai, kad tau to nereikia...
Tai ir kyla klausimas - o ko tau reikia?

Aš pavyzdžiui niekada nedirbau su svoriais (na išskyrus praeitų metų pora mėnesių - ir tai Saxum iniciatyva), bet nieks mane matęs negalėtų pasakyti, kad atrodau/esu "slabakas"..

Todėl užduok sau tą klausimą - kokio rezultato sieki (ko aš noriu?)?
Nori atrodyt "dailesnis" - užteks rytais vakarais padaryt seriją atsispaudimų/atsilenkimų/pritupimų...
Nori atrodyt "superkietas" - eini į svorius ir kiloji kiloji iki užsipi...
Nori tingėt (kaip aš po treniruotės šian) - pasiimi bokalą alaus ir bul bul bul...:)))

Svarbiausia - susitarti su savimi..
Juk žinai, kad savęs neapgausi... :)

Resume: jei užteks savitvardos ir susikaupimo kasdien padaryti po 100 atsispaudimų, 50 atsilenkimų ir 100 pritupimų (nesvarbu kiekiai atskiruose priėjimuose/etapuose) - tada aš susitikęs tave Kaune, spausiu plačiapečio vaikino tvirtą leteną..

Patikėk senu pirdalu, kuris ir dabar daro per dieną 300 atsispaudimų ir atsilenkimų, neskaitant treniruočių..
va..:)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #14 įjungtas: 2006 Vas 03, 11:39:44 am »
Asia o gal tu galetum pasidalint savo programa? mazdauk kokius pratimus darai ir pan?

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #15 įjungtas: 2006 Vas 03, 15:06:36 pm »
Asia o gal tu galetum pasidalint savo programa? mazdauk kokius pratimus darai ir pan?
O as nieko ipatinga nedarau..
ryte, per pietus, vakare - atsispaudimai, pritupimai, atsilenkimai (jei buna kur), smugiai i ora, rankom-kojom... Ir viskas...

Bet per tiek laiko jau iprociu tapo, tai net neskaiciuoju - padarau siaip galvodamas apie dienos reikalus..
Bet gaunasi po 40-50 per priejima...

Na o vakare  - treniruotes...

Kai buvau jaunesnis, tai dar ir kitokius pratimus ijungdavau - lankstumo, pratimus, istvermes pratimus .. Dabar jau tingiu, o gal ir nebereikia tiek...:)

Ir jokiu ipatingu priemoniu, anei specialiu edalu.. ir skanus alus vakare...:D

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #16 įjungtas: 2006 Vas 03, 15:45:44 pm »
nu taip pratimai tai trys standartiniai. taciau ir tu paciu atsispaudimu yra visokiu rusiu (siauria placiai ir tt). o tai tu darai paprastus visus pratimus ar su kokiom modifikacijom?

beto, kaip be svoriu (ir be turniko) nugara mankstint? ar yra kokie nors pratimai?

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #17 įjungtas: 2006 Vas 03, 17:14:33 pm »
Nugarą gerai mankština visokie ūkio darbai, kad ir malkų kapojimas, pjovimas su dalgiu ir pan.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #18 įjungtas: 2006 Vas 06, 21:17:39 pm »
Nugarą gerai mankština visokie ūkio darbai, kad ir malkų kapojimas, pjovimas su dalgiu ir pan.
tu aisku tiesa sakai, bet man reik kazko ka galima daryti namu salygomis.

Rasheed

• Svečias
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #19 įjungtas: 2006 Vas 06, 22:03:10 pm »
Nieko čia daug neprigalvosi - turnikas ir lygiagretės atkrenta, nes sakei, kad neturi. Telieka atsispaudimai/atsilenkimai/pritūpimai įvairiomis pozicijomis. Jei jau neini į sporto salę kilnoti geležų, tai padėtį galima pagerinti užsidedant buityje esančio papildomo svorio - tarkim bulvių maišą (čia tik pavyzdys, tau fantazija pagelbės :) ) ir pritūpinėti. Analogiškai gali "pasisunkinti" atsispaudimus. Dalinai lygiagretes atstotų koks nors suolas arba dvi kėdės + jau minėtas buitinis svoris. Presą mankštinti atsilenkimais "tiesios kojos ir rankos į viršų" keičiant pozicijas, greitį ir pan. Visai atsisakyti svorių ir taip treniruotis nėra prasmės. Kas iš to, kad mėnėsiais "kočiosi" šimtus pratimų, o rezultatas galų gale bus visai minimalus?

P.S. Hantelį gali atstoti šlapio smėlio kibiras. Gal skamba kvailai ir nėra itin patogu, bet tokį "svarmenį" "kaime pas dieduką" būdamas  15 - 16 sėkmingai kilnodavau ir rezultatai kažkokie matėsi.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #20 įjungtas: 2006 Vas 06, 22:16:46 pm »
beja dar dideliems skeptikams siulau pasiskaityt kiek Matt Furey knygu. gal siek tiek nuomone pasikesi :) zmogus su didesne patirtimi nei mano siuo klausimu, tad gal ir argumentai rimtesni bus :)

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #21 įjungtas: 2006 Vas 06, 22:37:27 pm »
beja dar dideliems skeptikams siulau pasiskaityt kiek Matt Furey knygu. gal siek tiek nuomone pasikesi :) zmogus su didesne patirtimi nei mano siuo klausimu, tad gal ir argumentai rimtesni bus :)
Na, didelis Skeptikas - tai greiciausiai as :D tik kas del treniruociu, mane labiau domina klausimas kaip mase numeti, o ne priauginti ;)
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #22 įjungtas: 2006 Vas 07, 16:48:20 pm »
Skeptikas jai idomu i foruma galesiu imesti Ross ir Matt knygutes dvi. kiek perskaiciau kolkas tai Matt'o knygoje parasyta kad atsikratysite nereikalingu riebaliuku, bet beabejo derinant ir maista :)

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #23 įjungtas: 2006 Vas 07, 16:59:26 pm »
Skeptikas jai idomu i foruma galesiu imesti Ross ir Matt knygutes dvi. kiek perskaiciau kolkas tai Matt'o knygoje parasyta kad atsikratysite nereikalingu riebaliuku, bet beabejo derinant ir maista :)
Dekui. Imesk butinai - mielai paskaitysiu.
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #24 įjungtas: 2006 Vas 07, 17:11:01 pm »
arba sen po teatro arba 4dieni imesiu.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #25 įjungtas: 2006 Vas 07, 20:07:49 pm »
done! prasom skaityt, megautis ir pasakyti savo nuomone :)

nevykelis

• Svečias
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #26 įjungtas: 2006 Vas 08, 00:56:09 am »
Gal galetum tom knygutem ir su manim pasidalinti ?

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #27 įjungtas: 2006 Vas 08, 12:10:17 pm »
sakiau juk kad i ftp idejau :)
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #28 įjungtas: 2006 Vas 11, 00:00:59 am »
sita gal kas padet galetumet. noreciau paprasyt kokios informacijos apie Shaolino vienuoliu kokias nors fizines pratybas. na bent ka nors uzsikabint gal galite duoti jai ka turite ar galite rasti? gal kokiu knygu, betko.

sinoku

• Svečias
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #29 įjungtas: 2006 Vas 11, 15:34:03 pm »
sita gal kas padet galetumet. noreciau paprasyt kokios informacijos apie Shaolino vienuoliu kokias nors fizines pratybas. na bent ka nors uzsikabint gal galite duoti jai ka turite ar galite rasti? gal kokiu knygu, betko.
yra rusiskai, jei skaitai, maslovo berods knyga, net su paveiksliukais:)
viena, kas isimine, tai bega i kazkoki ten savo kalna su keliais simtais laipteliu
su pilnais kibirais vandens, o leidziasi zemyn keturiomis and kumsciu kiekviena ryta:)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #30 įjungtas: 2006 Vas 11, 16:39:17 pm »
sinoku > gal gali knyga sita kaip nors ka nors kurnors i interneta? :)

klausimas dar vienas visiems. su svoriais treniruojantis galima suleteti smarkiai jei netinkamai sportuoji. kaip del treniruociu be svoriu? ar yra kazkokie principai kuriu laikytis reiktu ar viska naturaliai daryt nesibaiminant del to? :)

p.s. noreciau praktiku o ne teoretiku atsakymu :) na nebent teoretikai is kokiu praktiku girdeja butu :)

sinoku

• Svečias
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #31 įjungtas: 2006 Vas 13, 10:26:12 am »
sinoku > gal gali knyga sita kaip nors ka nors kurnors i interneta? :)

klausimas dar vienas visiems. su svoriais treniruojantis galima suleteti smarkiai jei netinkamai sportuoji. kaip del treniruociu be svoriu? ar yra kazkokie principai kuriu laikytis reiktu ar viska naturaliai daryt nesibaiminant del to? :)

p.s. noreciau praktiku o ne teoretiku atsakymu :) na nebent teoretikai is kokiu praktiku girdeja butu :)
turiu, berods, namie, jei niekam nesu daves paskaityt, gal kada prie progos:]
o internete nezinau, bandyk per koki nors google ieskoti, siaip jei skaitai rusiskai,
yra pora rusisku knygynu (vienas zveryne, prie troleibusu ziedo,
kitas prie hiper rimi zirmunuose), kur yra tokios literaturos, bent jau anksciau taip buvo,
senokai bebuvau...

suletejima kompensuoja tempimas ir specialus greicio pratimai..
jei tu kazka lankai, tavo treneris turetu tau papasakot:)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #32 įjungtas: 2006 Vas 13, 10:36:18 am »
ne Vilniskis as siaip :) nors daznokai ten uzsuku tai gal reiks pasiieskot. nu skaitau kiek ruskiskai, jai tai skaitymu galima pavadint :) zudo mane ta kirilica hehe :)

Atsijungęs HARDCORE

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2008
  • Žinutės: 291
  • Amžius: 44
  • Šalis: 00
  • hardcore till death

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • mmashop
Re: Treniruote be svoriu II -dalis.
« Atsakyti #33 įjungtas: 2008 Lap 03, 13:53:25 pm »
Laba diena:-)

Besikrapsant per neturejima ka veikti darbe, aptikau jusu forume sita tema ir kadangi seniai neko nerasiau, nusprendziau vel pasireiksti:-) Nors ji sena, bet vis dar aktuali:-)

Treniruotes be svorio imanomos, ir tikrai jos tures ne kuo blogesni efekta nei stangu ir kitu svarmenu kelimas:-)

Asmeniskai tuo pradejau dometis, nes tiesiog neturiu pakankamai laiko, kad laksyti i koki fitneso ar kulturizmo sporto kluba. Ir pradejau sportuoti namuose:-) Pasiziurejau i info internete, turiu ir pats nemazai patirties (nors is tiesu ji kukli manau palygianat su tikarai atsidavusias siam sportui) kas liecia kuno kultura, svoriu kilnojima, kovinius sportus, savigyna, bet kaip visad geriausia remtis kazkokiu autoritetu ar autoritetais:-)

Tad paieskojau, pasidomejau, nusprendziau pats per daug pradzioje nekurti, ir radau ir  isigijau dvi puikias knygas lenku kalba, ir neturint jokio kalbos barjero, isigilinau i tu zmoniu parasyta programa ir metodika, ir nusprendziau pats ja isbandyti:-)

Apie metodika(aisku, kad ir cia tokia yra, ir zmogus rinmtai kilnojantis svarmenis ir tuo besidominantis, pats ir suprastu kaip ta padaryti, tik va ne visiems sauna i galva tiek geru ideju situ klausimu:-) skirtumus ir ypatumus jegos (ir jos rusiu) lavinima naudojan savo kuno svori, hantelius, stanga ar svarmenys(liauduiskai vadinama "gira") , kol kas gal nerasysiu ir nelyginsiu, nes parasysiu rytoj, dar pasitikslindamas siandien visus aspektus, nes lyg viska zinau, bet nenoriu neko praleisti:-)

Pasakysiu tik, kad pirmoje knygoje, kura parase Krav Maga instriuktorius,  norint sportuoti su savo kuno svoriu reikia tureti: skersini, lygiagreti,(asmeniskai deka draugo svarsciko padariau lygiagretskersini, kur stovi kambario kampe:-) nedideli suoliuka, ir dvi kalades (pastatant jas satciai kaip koki dangoraizi jos didziai butu apie 40cm aukscio, 15cm plocio ir 10-15 cm storio:-)

Antra knyga parasyta ruso specnazovcu fizinio paruosimo instruktoriaus, siulo:

Tik du pratimus su savo kuno svoriu(su ivairais variantais).

Kitus pratimus su savo kuno svoriu priedo naudojant svarmeni(gira).

Asmeniskai, su didziasiu malonumu pravesciau seminara situ klausimu, o manau ir kitiems butu idomu, nes pratimai su savo kuno svoriu, tai jegos treniruotes paivairinimas, tai mazesne tikimybe susigadinti sveikata (jai kam jau ji sugedo, arba jai jis kilnoja svorius be tam tikru ziniu) arba ja susigrazinti po traumu ir tai sporto klubas ir iranga kuria nesiojat su savimi visur ir visada: namuose, treniruoteje sporto klube, atostogaujant, miske, pliaze, kieme ir t.t.:-)

O pratimai is tiesu kieti ir kietiems vyrukams:-) Ir manau nebus cia tokio, kuriems jie pasirodys lengvi, ir nesvarbu ar jus naujokas ar juodo dirzo savininkas ir pasaulio cempionas, nes jai lengvas vienas variantas, galiu parinkti toki varianta, nuo kurio praeina noras toliau sportuoti:-D

Tad jai idomu rasykit, manau tikrai butu idomu jums suzinoti, o man palavinti savo pedagoginius igudzius:-)
"Empty your mind, be formless, shapeless - like water. Now you put water into a cup, it becomes the cup, you put water into a bottle, it becomes the bottle, you put it in a teapot, it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water, my friend." - Bruce Lee

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 938

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Treniruote be svoriu
« Atsakyti #34 įjungtas: 2008 Lap 03, 14:52:21 pm »
Manyčiau turėtų būti gan įdomu. Gerb. Hardcore, man pradžioje lengvesnį variantą, prašom.

Atsijungęs HARDCORE

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2008
  • Žinutės: 291
  • Amžius: 44
  • Šalis: 00
  • hardcore till death

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • mmashop
« Atsakyti #35 įjungtas: 2008 Lap 03, 15:11:20 pm »
Galiu jums pateikti nors ir visa programa nuo pradedancio iki pazengusio, ar parodyti visus pratimus. Jai gyvenat Kns, tai tik susitarimo reikalas, o jai ne, tai suorganizuok seminara savo gyvenamoje vietoje jai turi tam salygas ir bus norinciu jame dalyvauti.

Nes rasyti ,versti, atsviesti, aiskinti ir viska teikti veltui as jau tikrai nelinkes:-) Nesakau, kad cia kazkokiu pinigu noriu (jai kas taip pagalvojo:-)), bet visad geriau paimt nors ir simbolini 1 lt uz atsviesta isversta medziaga, nei uz dyka dalinti, nes zmogus sumokejes nors ir maza suma labiau vertina ta daikta, zinia, ar paslauga kuria isigijo, nei ta kuria nemokamai gavo:-)

O jau ka tai ka, bet jau ziniom uz dyka baigiau dalintis, per daug skaudzios patirties turiu, o ir ziniom sukaupti prireike daug paaukoto laisvo laiko, pastangu ir pan. Ir jai kam netinka, tai visad gali pats viska suzinoti, tai pat paaukodamas savo laika, pastanngas ir pinigus:-) Tai vadinama studijavimu jai ka  :book1:
"Empty your mind, be formless, shapeless - like water. Now you put water into a cup, it becomes the cup, you put water into a bottle, it becomes the bottle, you put it in a teapot, it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water, my friend." - Bruce Lee

« Atsakyti #35 įjungtas: 2008 Lap 03, 15:11:20 pm »