AutoriusTema: Treniruote be svoriu  (Skaityti 9109 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« įjungtas: 2006 Sau 31, 16:26:40 pm »
stai uzsidegiau pasportuot papildomai, ant raumenuku, ant jegos, greicio ir pan. bet kolkas nusprendziau tai daryti ne kacialkoje o namuose.
tai vat kokias jus nuomone ar imanoma pasiekt panasiu ar tokiu pat rezultatu ka pasiektum sporto saleje, namie dirbant be svoriu? gal kas turit tokios patirties panasios? beabejo as nekalbu apie kluturizmo aukstumas, bet priaugint siek tiek raumenuku ir pagerint kai kurias savybes ar imanoma?

p.s. dabar bandau subalansuoti programa, renkuosi pratimus ir derinu juos, nemazai kaiptais pratimu gaunasi, tai gal kas turit kokia jau paruosta programa i kuria uzmest aki galeciau, gal tiktu kas :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Romasius

• 7 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2005
  • Žinutės: 59

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #1 įjungtas: 2006 Sau 31, 16:37:56 pm »
Jėgai, ypač jei tikiesi priaugti raumenų, tai be svorių pratimų nebai matyt yra. Juk jėgai reikia daryti palyginus nedaug pakartojimų (6-8). O kokį pratimą tu gali padaryti namų salygom 6-8 kartus ir pavargti? Pradžioje prisitraukimai tinka (tiems kas jų nedaug padaro), na dar galima stovėti ant rankų žemyn galva (kojomis atsirėmus į sieną) ir daryti atsispaudimus, bet irgi čia pratimas toks, kad kol pavargsi teks daugiau nei 6-8 kartus daryti.

Atsijungęs yoshida

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 201
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #2 įjungtas: 2006 Sau 31, 21:53:08 pm »
Nelabai turbut iseis. Nu gali bandyti. Svori kai augini, tai valgyk daug. O atsispaudimus gali pvz daryti mergicka kokia ant nugaros uzsisodines:) prisitraukimus kokia gira prisirises ir t.t.
Mike Tyson:
"He was screaming like my wife."

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #3 įjungtas: 2006 Vas 01, 10:14:05 am »
Tuomet teks įsidarbinti kokiu "grūžčiku" (kroviku) ar statybose, tik reikia žiūrėti, kad su kuo didesniais svoriais tampytis reiktų ;-)

O jei netinka, tai namie rekomenduočiau susikonstruoti lygiagretes ir skersinį, to pradžiai pilnai pakaktų, kad normaliai išlavinti viršutinius kūno raumenis.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #4 įjungtas: 2006 Vas 01, 10:51:39 am »
kolkas namie jokiu pagalbiniu priemoniu neturiu. atsispaudimai (ivairus) ir kitokio plauko pratimeliai. Patirties semiuosi is Ross Enamait - The Underground Guide To Warrior Fitness. tokia knygute. taciau neklabai suprantu vieno aspekto. tarkim as maximum padarau 50 atsispaudimu. ir tarkim as ivairiu varijaciju darau 5 rusies atsispaudimus. tai per viena karta kaip man juos daryt. ar kiekviena varijacija tarkim po 10 ar daryt kiekvienai max 50?

na ziuriau kolegos kolkas skeptiski siuo klausimu :) gal man pavyks irodyt atvirksciai :)

Romasius > na o tu jegai pamegink labai labai letai padaryt pratima... manau tikrai jegai uzteks kad ir 20 bet letu atsispaudimu :) na o sporgstamai padirbesi su suoliukais.
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

Treniruote be svoriu
« Atsakyti #4 įjungtas: 2006 Vas 01, 10:51:39 am »

Atsijungęs Darzininkas

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2004
  • Žinutės: 84

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #5 įjungtas: 2006 Vas 01, 14:13:46 pm »
As i tai ziuriu optimistiskai... :-) netgi labai

Virs metu dariau pratimus vien tik su savo svoriu. Rezultatais patenkintas.

Ross Enamait ir Matt Furey pilnai pakanka. Ross knygos "moksliskesnes" Furey labiau skirtos "liaudziai" I tavo uzduotus klausimus tikrai gali rasti atsakymus ten. Jose yra ir programu kurias gali daryti prisitaikes savo dabartinei sportinei formai.

Tik apsispresk del tikslu. ko tau reikia? Jeigu nori pripumpuoti raumenis, tai stanga tiks geriau. Jeigu tau reikalingas geras raumenu tonusas, jegos istverme, bendra istverme tai pratimais su savo svoriu tai pilnai galima pasiekti.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #6 įjungtas: 2006 Vas 01, 17:29:35 pm »
man reikia daugiau ka tu paminejai antru aspektu. daugiau fiziniu kondiciju. taciau noretusi siek tiek ir forma pagrazint, idomu ar tai imanoma vien savo kuno svoriu? na sakiau nenoriu atrodyti kaip B.Sapp.

gal as tau PM parasysiu ir tu man siek tiek padesi siuo klausimu, gerai?

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #7 įjungtas: 2006 Vas 01, 17:39:56 pm »
beja, teko girdeti (mano didziai nuostabai) kad Iron Mike'as nenaudojo jokiu svoriu ir uzsikacialino savo svorio (na ir beabejo visokiu boxo pratimu) pagalba. taigi ka jus i tai? na o jo muskulatura buvo tikrai neprasta.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #8 įjungtas: 2006 Vas 01, 17:51:05 pm »
Lonsai, jei nori šiek tiek padidinti raumenis, tai eik į štanginę ir padirbėk metus kitus, o ne išradinėk dviratį. Su visokiais atsispaudimais ir pan., gali tik palaikyti sportiškumą, raumenų ištvermę ar greitumą padidinti, bet ne raumenų apimtis ir jėgą. Žmonės su svoriais vargsta po pora trejetą metų, kol bent kiek tų raumenų atsiranda, tu nori per ne ką ilgesnį laiką be svorių toks tapti? Gali sustiprinti raumenis, kai kuriose vietose net labai daug jėgos įgyti (tarkim pirštų jėga, riešų, sprando), bet bendros jėgos didelės nepasieksi. Nesu matęs, kad kas nebūdamas iš prigimties tvirtas kaip jautis, be svorių užsiiminėdamas labai daug jėgos turėtų. Nu iš dangaus neatsiranda ta jėga. Aišku, jei dar imtyniausi kasdien su visokiais mulais, tai ta jėga gerokai pasivystys, bet... Man vinį patogiau plaktuku kalti, ne taburete.

Jei dirbsi su savo svoriu be jokių įrankių, tai ir dirbk, lavink ne apimtis, o ištvermę, greitį, tam tikrų kūno dalių jėgą, kuri tikrai gyvenime praverčia (pirštai, riešai, dilbiai, sprandas)... Kai pratimus pritaikysi pagal paskirtį, jie daugiausia duos naudos.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #9 įjungtas: 2006 Vas 01, 17:53:36 pm »
Citata iš: Lonsas
beja, teko girdeti (mano didziai nuostabai) kad Iron Mike'as nenaudojo jokiu svoriu ir uzsikacialino savo svorio (na ir beabejo visokiu boxo pratimu) pagalba. taigi ka jus i tai? na o jo muskulatura buvo tikrai neprasta.
Taisonas būdamas 13-metis paauglys svėrė 90 kg ir atrodė kaip normaliai pasikačialinęs muliukas. Tokiu yra vienetai.

Treniruote be svoriu
« Atsakyti #9 įjungtas: 2006 Vas 01, 17:53:36 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #10 įjungtas: 2006 Vas 01, 18:32:59 pm »
Citata iš: Saxum
Lonsai, jei nori šiek tiek padidinti raumenis, tai eik į štanginę ir padirbėk metus kitus, o ne išradinėk dviratį. Su visokiais atsispaudimais ir pan., gali tik palaikyti sportiškumą, raumenų ištvermę ar greitumą padidinti, bet ne raumenų apimtis ir jėgą. Žmonės su svoriais vargsta po pora trejetą metų, kol bent kiek tų raumenų atsiranda, tu nori per ne ką ilgesnį laiką be svorių toks tapti? Gali sustiprinti raumenis, kai kuriose vietose net labai daug jėgos įgyti (tarkim pirštų jėga, riešų, sprando), bet bendros jėgos didelės nepasieksi. Nesu matęs, kad kas nebūdamas iš prigimties tvirtas kaip jautis, be svorių užsiiminėdamas labai daug jėgos turėtų. Nu iš dangaus neatsiranda ta jėga. Aišku, jei dar imtyniausi kasdien su visokiais mulais, tai ta jėga gerokai pasivystys, bet... Man vinį patogiau plaktuku kalti, ne taburete.

Jei dirbsi su savo svoriu be jokių įrankių, tai ir dirbk, lavink ne apimtis, o ištvermę, greitį, tam tikrų kūno dalių jėgą, kuri tikrai gyvenime praverčia (pirštai, riešai, dilbiai, sprandas)... Kai pratimus pritaikysi pagal paskirtį, jie daugiausia duos naudos.
esme tame kad stangines siuo metu lankty nelabai turiu galimybiu, visa beda stai kame :) na siaip aisku. aciu uz patarima. siaip as ir imtiniauju ir musuosi, cia man tik papildomai butu. na bet aisku, gal bandysiu kazka sumastyt.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #11 įjungtas: 2006 Vas 02, 00:14:50 am »
Citata iš: Saxum

esme tame kad stangines siuo metu lankty nelabai turiu galimybiu, visa beda stai kame :) na siaip aisku. aciu uz patarima. siaip as ir imtiniauju ir musuosi, cia man tik papildomai butu. na bet aisku, gal bandysiu kazka sumastyt.
O tu man pasakyk - gali net į PM

Ar pagalvojai - ko tau reikia is tikrųjų?...
Rimtai....
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #12 įjungtas: 2006 Vas 02, 11:11:46 am »
Asia > siek tiek sukonkretink klausima. ko man reikia... aplamai sporto prasme ar kaip?

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #13 įjungtas: 2006 Vas 03, 01:22:46 am »
Asia > siek tiek sukonkretink klausima. ko man reikia... aplamai sporto prasme ar kaip?
Aš turėjau momeny tavo pradėtą temą..
Noriu, kad susimastytum - ko tu nori iš savęs...

Nenorėdamas "kačialintis su svoriais" - niekada neturėsi kulūristo išvaizdos...
Bet tuo pačiu sakai, kad tau to nereikia...
Tai ir kyla klausimas - o ko tau reikia?

Aš pavyzdžiui niekada nedirbau su svoriais (na išskyrus praeitų metų pora mėnesių - ir tai Saxum iniciatyva), bet nieks mane matęs negalėtų pasakyti, kad atrodau/esu "slabakas"..

Todėl užduok sau tą klausimą - kokio rezultato sieki (ko aš noriu?)?
Nori atrodyt "dailesnis" - užteks rytais vakarais padaryt seriją atsispaudimų/atsilenkimų/pritupimų...
Nori atrodyt "superkietas" - eini į svorius ir kiloji kiloji iki užsipi...
Nori tingėt (kaip aš po treniruotės šian) - pasiimi bokalą alaus ir bul bul bul...:)))

Svarbiausia - susitarti su savimi..
Juk žinai, kad savęs neapgausi... :)

Resume: jei užteks savitvardos ir susikaupimo kasdien padaryti po 100 atsispaudimų, 50 atsilenkimų ir 100 pritupimų (nesvarbu kiekiai atskiruose priėjimuose/etapuose) - tada aš susitikęs tave Kaune, spausiu plačiapečio vaikino tvirtą leteną..

Patikėk senu pirdalu, kuris ir dabar daro per dieną 300 atsispaudimų ir atsilenkimų, neskaitant treniruočių..
va..:)
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Treniruote be svoriu
« Atsakyti #14 įjungtas: 2006 Vas 03, 11:39:44 am »
Asia o gal tu galetum pasidalint savo programa? mazdauk kokius pratimus darai ir pan?

Treniruote be svoriu
« Atsakyti #14 įjungtas: 2006 Vas 03, 11:39:44 am »