tas rekimas manau kiekviena veikia skirtingai. per karinius apmokymus turejau as toki pikta serzanta, irgi labai reke ir apskritai charakteriu buvo panasus i kochergina, toks charizmatiskas. tai nezinau, man tas rekimas, psichologinis spaudimas ipatingai netrukde, priesingai pasistengiau susikautpi ir viska atlikt saltai, be klaidu. sakyciau net padejo man tai kazkiek, priverte pasistengti. bet va kaip prisimenu, dauguma mano kolegu prie tokio rekimo dare klaidas viena po kitos. pagalvojus, gal buciau ir geriau viska atlikes, jei nebutu to spaudimo (tai betkuriuo atveju kazkiek isblasko, neleidzia susikoncentruot i reikala), bet tik sakau, kad manes kazkaip neigiamai tas psichologiskai nepaveike. nors buvo ir keiksmu su piktom emocijom (labai stiprus derinys) ir pazeminimu uz klaidas. kariniam apmokymam tai manau netinka, bet kovinam (t.y. savigynai) manau tinka. vien todel, kad pripranti prie to spaudimo. o pripratus, kai kazkas ant taves gatvej taip uzstaugs, jau nebus to pasimetimo, tai nebus kazkas su kuo pirma kart susidurei, tad staugianti bus daug lengviau pastatyti i vieta (netgi kontrastaugimu). tai betkuriuo atveju uzgrudina. o pastovi itampa uzgrudina labai stipriai. del poveikio psichikai, tai betkoks psichologinis paruosimas ta psichika, betkuriuo atveju, itakos ir kazkur kazka pakeis. vargu ar esant betkokioms psichologinems treneruotems apskritai imanoma likti "psichiskai normaliu". nes psichiskai normalus zmogus, susidures su agresija, issigas, pasimes, sustings, galbut negales net pabegt pamates peili. jei gali tvarkytis extremaliose situacijose, jei gali save kontroliuot sudetingoj situacijoj, teisingai elgtis, nepasimest, laiku smugiuot, paveikt priesininka ir t.t. jau betkuriuo atveju esi kazkiek "nenormalus" ar "gyvenimo suzalotas (uzgrudintas)". saltakraujiskas elgesys povojingose situacijose - nenaturalu. taigi tai vienoks ar kitoks psichinis nukrypimas.