AutoriusTema: Kurį kovos meną pasirinkti?  (Skaityti 120186 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
Re: Kurį kovos meną pasirinkti?
« Atsakyti #390 įjungtas: 2011 Bal 21, 10:57:57 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Man ateina į galvą - Ninjutsu, Filipiniečių kovos menai, Systema, Koi - čia kalbant apie mokyklas. Gal ir daugiau variantų būtų. Iš kokio miesto esi?
Vo vo vo. Rūta teisi, bėgikui labiausiai tiktų Koi. Ten ir su peiliu realiais greičiais dirba, ir plikais kumščiais pasimosuoja per visur. Tik vėl, ko gero per kiaušus ir akis neduoda?
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 94

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #391 įjungtas: 2011 Bal 21, 12:25:17 pm »
Taigi. Kuris laikas ieškau kažkokios tai mokyklos ar rengimo centro. Kai kam mano tolesnės mintys gali būti kiek įžeidžios, patikėkite tikrai nepiktybiškai tai darau.

Praverčiau daug mokyklų. Pilna visokių tradicinių japonų kovos menų mokyklų kurios dažnai dalyvauja sportiniuose renginiuose ir priklauso keisčiausimos federacijoms kurios vis melžia pinigą ar tai naudojasi tariamu "disciplinos lavinimu" ar "tradicija" prisakant valyti tatamius mokiniams. Tikrai nesakau, kad visos bet tokių priskaičiuoti tikrai įmanoma. Egzaminai, visokių spalvų diržai kelnėms prilaikyti. O vėliau dar reikalavimai nusipirkti japonišką pižamą (dažniausiai iš jų pačių) jeigu nori tęsti jų siūlomą 'mokslą'. Negano tenka dar mokytis krūvas japoniškų žodžių, kas tiesiai šnekant, man nėra aktuolu. Tapti japonu nesiruošiu.

Boksas, kick boksas iš esmės sportas. Arba dar gražiau išsireiškus - žaidimas. Viskas kas turi taisykles iš ėsmės galima pavadinti žaidimu. Kovos būdas, kurio veiksmų arsenale nėra bedimo į akis ar spyrio į kiaušius tikrai neatrodo labai realus.

Žinoma šie išvardinti dalykai tikrai daug geriau negu nieko. Tačiau manau puikiai suprantat, kad tikrai ne visi turi daug pinigų ir noro švaistyti jų ant tikrai pervertinamų "kovinių sistemų".

Taigi, klausimas paprastas. Ar Lietuvoje yra kokia nors lengvai prieinama saviveiklininkų ar panašiai grupė, kuri nesispecializuoja nei į sportą nei yra susiskirsčiusi į kažkokias tai federacijas kurios vis prašo krūvos pinigų už aibę keistų įrenginių, nario mokesčių, užsiregistravimo mokesčių ir bla bla.. taip toliau.

Kol kas iš tradicinių šiems laikams turbūt labiausiai patraukliai atrodo ninjutsu, tačiau nežinau kokia ten situacija. O gal yra kažkas nebūtinai susiję su tradicinias kovų menais?

Būčiau dėkingas už atsakymus.
O tu kokį nors iš tų "nevykusių" sportų su pižamom ar bokso pirštinėm treniravaisi? Ar bent pažįsti tą kas normaliai treniravosi, ne 2x į savaitę vienus metus? Nes susidaro toks įspūdis, kad nelabai.. Tik pažiūrėjai kokį filmą kur vyrukas treniravosi pas buvusi spec naz karininką garaže ir po to kai sutiko penkis pacanus tamsiam skersgatvy, visus išguldė :)

Vo vo vo. Rūta teisi, bėgikui labiausiai tiktų Koi. Ten ir su peiliu realiais greičiais dirba, ir plikais kumščiais pasimosuoja per visur. Tik vėl, ko gero per kiaušus ir akis neduoda?

Jam Koi netinka, nes ten gi pižamas dėvi. Manau kokia savigyna būtų geriausiai, pas kokį super meistrą kur ruošiami žmonės "gatvei"..

P.S. Sorry, aš labai skeptiškai žiūriu į tokius pasisakymus. Ir yra pagrindinė taisyklė, kad kovoja žmonės, o ne stiliai. Tu gali ten 5 metus lankyt ką nors, bet atsiras vyriokas kur visą gyvenimą dirvą arė ir maišus tampė ir suries tave į ožio ragą su tavo akių badymo ir kiaušų spardymo technika..
« Paskutinis taisymas: 2011 Bal 21, 12:32:33 pm nuo willow »

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #392 įjungtas: 2011 Bal 21, 12:39:25 pm »
Manyčiau, kad čia galėtų svariai pasireikšti Elijus, juk jis sakosi esąs savigynos instruktorius...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Ruta

• VIP narys
  • 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2006
  • Žinutės: 736
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #393 įjungtas: 2011 Bal 21, 13:12:04 pm »
willow, nereikia taip giliai į širdį imt. Žmogaus nuomonė meno ar sporto nepakeis, bus koks buvęs.

ezysgazuotas, man rodos galima į tarpkojį spirti Koi, bet jie su bandažais. :) Į akis be abejo neleidžia. Bet jei ...kur pabėgo primygtinai siūlytųsi pabūti taikiniu, tai gal kas nors ir sutiktų pasimokyti dūrį į akis. Nors, man rodos, tai tik pavyzdys buvo, ne esmė, tad vargu ar reikia prie to prisirišti.
jo, savigyna galbūt čia pats tas. :) Aišku dar žiūrint, kas ten per savigyna.

Šiaip man atrodo, kad aš maždaug suprantu, ko žmogus nori, ir man tai nekeista. Man rodos, jis nori gana realios sistemos (nesikabinėkim prie žodžių, nenoriu aiškinti, kas yra reali, tegu kiekvienas savaip supranta  :handshake:), na kur būtų mažiau taisyklių, susitarimų, apribojimų, mažiau formalumų. Tiesiog kad eiti ir treniruotis sau, esmė kad treniruotis, o ne kažkokiose organizacijose, jų tvarkoje, taisyklėse, varžybose. Nes kai kur tikrai reikia ir aprangos, ir egzaminų. Nu jei galima to išvengti, jeigu to nesinori, tai kodėl gi ne? Jeigu aš supratau gerai tą žmogų, tada man tai pažįstama, nes man irgi esmė treniruotis, o organizacijos, egzaminai, apranga, tai jau tiek to, antroj vietoj.
"Neskubėk. Nesirūpink. Čia esi tik trumpam. Tad būtinai stabtelk pauostyti gėlių." Walter Hagen

... kur nubėgo?

• Svečias
« Atsakyti #394 įjungtas: 2011 Bal 21, 15:20:40 pm »
Iš Vilniaus.
Žinau dėl peilių, kad nėra ko ten žaisti kai treniruojiesi.

Mano patirtis dėl tų kaip pavadinau pižamų? Karate do Shutokan apie 4 metus su trupučiu. Vienintelis dalykas kas man ten patiko tai treneris. Tačiau pastarasis išėjo. Tai ir man dingo interesas ką nors ten veikti. Nes iš esmės ten sportinis klubas.

Bokso pirštines ir dabar užsimanau. bet ten saviveikla : P

Taip šiek tiek susipažinęs su aikido. Bet ten tai minimaliai. Tuolab koks ten aikido, kai lisycino aukštas danas kaip uspaskio diplomas.

Ech ir man atrodo nesupratai. Aš pats teigiu, kad stilius nesvarbu. Bėda, kad dabar su tais tradiciniais per daug dėmesio skiria "Stiliui" "Tradicijai" negu realiai praktinei reikšmei. Na plius dar kad pinigus melžia. Žinoma aš pilnai suprantu patriotinius jausmus dalykui kuriam treniruojiesi. Tačiau kaip tu skeptiškai žiūri į žmonės kurie žiūri skeptiškai į tradicinius kovos menus, tai aš skeptiškai žiūriu į tradicinių kovos menų praktinį pritaikymą dabartiniame pasaulyje. O visgi, jeigu įdomu kas man yra įdomu. Tai gali pagooglint tokį veikėja kaip "Luke holloway" arba pasidomėt Krav Maga (kuri deja dabar irgi daug kur sukomercinta)

« Paskutinis taisymas: 2011 Bal 21, 15:26:55 pm nuo ... kur nubėgo? »

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #394 įjungtas: 2011 Bal 21, 15:20:40 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #395 įjungtas: 2011 Bal 21, 22:39:09 pm »
Kovos būdas, kurio veiksmų arsenale nėra bedimo į akis ar spyrio į kiaušius tikrai neatrodo labai realus.

Užsimanė į akį įdurti. Pradžiai sugebėk į žandikaulį pataikyti. Pasakysiu paprastai – kovos menas, kuriame yra dūriai į akis ir spyriai į kiaušus, yra nerealūs, popieriniai. Realybėje niekada nepataikysi nei į kiaušus, nei į akį. Į galvą, klausimas, ar sugebėsi pataikyti, užsimanė į akį pataikyti... Kai priešininkas judrus, apskritai gali nutikti, kd jo nepaliesi... Dūrėjai, blyn.

P.S. Jei mokėsi spirti į pilvą, lygiai taip pat įspirsi ir į kiaušus. Tik klausimas ar verta ten taikytis, nes yra lengvesnių būdų priešininką išvesti iš rikiuotės, nes tą vietą saugo įgimti instinktai (kaip ir akį), o ne išlavinti refleksai.

... kur nubėgo?

• Svečias
« Atsakyti #396 įjungtas: 2011 Bal 22, 02:33:58 am »
Ačiū, Rūta.

Pagalvojau, kad kiek kur peršiurkščiai išsireiškiau. Duodamas pavyzdį dėl akių ir panašiai, turėjau omeny, kažką kur nėra ribojimų, formalumų ir apibrėžtų taisyklių. Kažkokių keistų tradicijų mokymosi, kas man yra visiškai neaktuolu. Nesivaikau japonų kultūros. Ir treneriui galiu padėkoti už darbą tiesiog lietuviškai pasakydamas "dėkui" ar pasisveikinti paspausdamas ranką. Gal galbūt realiai net sukurs artimesnį žmogišką ryšį užuot likus už formalumų sienos. Kieno pasekoje ir pagarba lengviau išsivysto abiejų pusių atžvilgiu. Žinoma, kiti gali galvoti kitaip. Čia jau žmonių pasirinkimas, jeigu jiems paprasčiau taip kaip jie mėgsta. : )

Kur realioje kovoje panaudosi bedimą į akis? .. na man regis ir taip aišku, kad ne ringas ten. Nevisada žmonės stovi ir kapoja distancijoje. Dažnai sukimbama įvairiausiais būdais į "atlapus" liaudiškai išsireiškus. Kartais vienas veiksmingiausių būtų išsilaisvinti yra suimant už galvos spausti nykščius į akiduobes kad ir. Priklauso žinoma nuo situacijos. Ar tokių situacijų gali pasitaikyti - niekada negali žinoti.

Citata
Pasakysiu paprastai – kovos menas, kuriame yra dūriai į akis ir spyriai į kiaušus, yra nerealūs, popieriniai.

Ninjutsu?

Ieškau ne meno, o kovinės disciplinos. Tai ir klausiu, ar žinot gal kas ruošia. Pačiam su draugais užsiiminėti ganėtinai sunku pasikliaujant informacija iš interneto. Be instruktoriaus progresas menkas.

« Paskutinis taisymas: 2011 Bal 22, 02:41:20 am nuo ... kur nubėgo? »

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #397 įjungtas: 2011 Bal 22, 07:52:01 am »
Tavęs Saxumas klausė, paklausiu ir aš. Ar bandei kokioje draugiškoje laisvoje kovoje sugriebti už galvos ir bent jau suimituoti akiduobių spaudimą? Priešininkas judins galvą, ir nemanau, kad jis lauks, kada tu ten pradėsi spaudinėt. Realioje situacijos tu greičiau bandysi gaudyti priešininko rankas, kad tau jis neužvažiuotų, nei kad ieškosi akiduobių. Vat jei abu ant žemės, tu viršuje, patogiai įsitaisęs, tada kitas reikalas. Dėl kiaušinių. Suveiks netyčia, arba priešas stovės išsižergęs ir bus įsitikinęs, kad tu jam nesmogsi. Kitu atveju, mažai tikėtina. Kaip tik apie tai per klubo sąskrydį diskutavo Radiatorius, Baramui fighteris ir Emis. Mano nuomone, tiesa buvo Radiatoriaus pusėje...
O dėl savigynos, prie Panoramos bent jau buvo įsikūręs vienas toks klubas (savigynos studija), joje dėstė vienas žmogus, kuris žino ką daro. Tik man vaidenasi, kad jų ten nebėra...

Atsijungęs lodorius

• 9 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2006
  • Žinutės: 19

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #398 įjungtas: 2011 Bal 22, 09:51:24 am »
... kur nubėgo?,

nežinau ar teisingai suprasi, bet pabandysiu paaiškinti savo poziciją. Realiai kovai pilnai pakanka klasikinių veiksmų(trenkti,spirti, smaugti, parversti ir pan), t.y. ju mix'o. Dalis savigynos veiksmų, mano manymu, yra daugiau kovotojo moralės ir konkrečios kovos klausimas. Tokie veiksmai, kurie palieka aiškius ir negrįžtamus pakitimus priešininkui, manau nėra labai dažnai taikomi. Tame tarpe ir treniruočių metu. Ar tokie veiksmai galimi? Taip. Bet nenorėčiau, kad mano kolega su kuriuo sportuoju, pradėtų mane luošinti. Variantų yra daug galima badyti akis, nukasti ausį  :kikena: , laužti rankas, kojas per sanarius, trenkti į gerklę, kiaušus, drąskytis ir t.t ar tai galima aptarti treniruočių metu? Manau, kad būtina, bet kadangi priėjimas treniruotėse nebūtų labai tikroviškas, nemanau, kad tai atneštų relaios pritaikomosios naudos išskyrus pažintinę. Susipažinti su jautriais taškais tikrai į naudą.  O toliau jau tavo pasirinkimas ar tai naudoti, ar ne. Mano asmenine nuomone tokie veiksmai dalinai prilyginami ginklo naudojimui, t.y. naudojami tik esant kraštutinumui ir gyvybiškai svarbiai situacijai. Juk pvz. peilio ar kito ginklo nenaudotum be aiškaus pavojaus. Paprastoje kovoje kuri yra tokio lygio kaip "tu mane gerbi?", kur ir KOL nėra tiesioginės grėsmės gyvybei, o tik orumui užtenka tokių veiksų kaip duoti į snukį arba ... gauti  :punch: dėl to neverta akių badyti.

Atsakant į klausimą, aš nežinau tokios vietos kur realiai mokina tokių veiksmų. Manau tavo poreikius pilnai patenkintų dviejų skirtingų disciplinų mix'as.(imtynės ir smūgiai). Bet jei žinai ko nori, tai sėkmės tau paieškose. Radęs informuok ir kitus. :handshake:

... kur nubėgo?

• Svečias
« Atsakyti #399 įjungtas: 2011 Bal 22, 12:38:27 pm »
Sugriebimą už galvos ir imituoti pavyks, bet daugiau kas realiai žalotų žinoma, kad nedarysi. Daug ko imituojamoje kovoje nepadarysi kas būtų leidžiama realioje, faktas. Ir manau suprantama, kad kokiame paprastame baro apsistumdyme tikrai drastiškų priemonių nesiimsi.

Visgi, supratau ką norit pasakyti. Ir dėkui už informaciją. Pasidomėsiu ta (kovinės) savyginos studija. Gal kokia kita tada yra.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #399 įjungtas: 2011 Bal 22, 12:38:27 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #400 įjungtas: 2011 Bal 22, 22:50:42 pm »
Sėkmės ieškant. Bet patikėk - po 10-ies metų tokių treniruočių stenkis gatvėje nesusidurti su kokiu sportininku kikboksininku, lankiusiu 4-5 metus  :kikena:

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #401 įjungtas: 2011 Bal 23, 00:49:27 am »
Sugriebimą už galvos ir imituoti pavyks, bet daugiau kas realiai žalotų žinoma, kad nedarysi. Daug ko imituojamoje kovoje nepadarysi kas būtų leidžiama realioje, faktas. Ir manau suprantama, kad kokiame paprastame baro apsistumdyme tikrai drastiškų priemonių nesiimsi.

Visgi, supratau ką norit pasakyti. Ir dėkui už informaciją. Pasidomėsiu ta (kovinės) savyginos studija. Gal kokia kita tada yra.

Bandžiau aprašyt kažką gražaus apie ninjutsu, bet supratau, kad tai tik pilstymas iš kiauro į tuščią. Tai bendrai parašysiu, ką aš suprantu tokioj temoj.. :)

Žmonės šiais laikais NEINA mokytis muštis ar apsigint. Jie eina ir užsiiminėja bet kuom, ką aš įvardiju "Kūno kultūra" - t.y. "Fiziniu", kaip mokykloj. Nes mes dieną sėdim prie kompiuterio ar šnekam apie aukštas vadybines materijas su tokiais pačiais klerkais. Paskui vieni einam pamint dviračio ir pasėdėt pirty IMPULSE - kaip patys tai įvardinam - išsikraut. Kiti tuo tarpu pasirenkam pasitabaluot ant tatamio. Užsivelkam pižamą, pasakom ONEGAI SHIMAS ir bent trumpam pamirštam savo Exelius, Powerpointus, Photoshopus.

O kai manęs paklausia - kur eiti pasportuot, tai visada norisi pasakyt - eik ten, kur chebra įdomiausia.. :) Tikrai. Nes sportai ir kovos menai greit baigiasi, bet gera kompanija visada gali likt. Čia iš asmeninės patirties.

Dėl stiliaus.
Snukiadaužio (mordabojaus) treniruotės nebus populiarios dėl vienos priežasties - didelis traumingumas. Klerkui (šitam žody telpa visa mūsų vidurinė klasė, kuri ir sudaro kovos menų salių kontingentą) pasirodyt darbe su apdaužytu snukeliu ar langete ant rankos ir su kastyliais, yra nelabai reprezentatyvu. :) Ir jis retai pasirinks tokią sritį.
Todėl DAUGUMA nueina ten, kur nereikia per daug persistengt. Neaplenkiant ir ninjutsu. Paaiškinsiu kodėl - todėl, kad tai nėra sportai, kur reikia žūtbūt siekti rezultatų, aukštumų, prizų. Diržus pvz. gali laikytis, gali nesilaikyt - kaip noro yra (išskyrus WC ir WT - ten nelaikantys pakopų baudžiami - neprileidžiami prie gardesnio lovio - aukštesnės technikos). Ir fasonas atsiranda - va stebėkit aš kitoks diržas ir dėl to esu kietesnis dafiga ir per visą pilvą... Savo ego masažas yra neblogai. Dauguma trenerių tuom naudojasi.

Tik kai kurie vyresnės kartos (aš jau net save priskiriu prie tokių) treneriai ar šiaip žmonės kurie yra dalyvavę normaliose muštynėse kiekvieną savaitgalį diskotekose, gatvėse ar "masovkėse", dar pašneka apie tai KĄ REIKĖTŲ daryt realioj kovoj ir papasakoja kaip jis pats elgėsi. Bet tai tik pasakojimai, kuriuos smagu pasiklausyt.
Realiai tai bandyt nepatinka dėl tos pačios priežasties - skaityti punktą apie snukiadaužį.

Šiuo metu stipriausias kovos menas yra MuaiThai+BJJ. Jei turi jėgų, noro ir užsispyrimo - lankai šias disciplinas pas gerus mokytojus (Muaythai pas Rings galbūt, grappling tik pas Smauglį) ir būsi tikrai kietas. O jei nori akis badyt tai geriau po stoties rajoną pasivaikščiot - gal ten kokių nors UKE rasi. :) Kaip besti ir kur aš irgi žinau. Bet kažkodėl visos mano muštynės buvo špagavimąsis rankom ir kojom (arba neretai futbolas į gulintį).. Jokio dvasiškumo ir Fengshui... :) Nėra kada riešą išlaužt. :)

Taip kad - sėkmės ieškant savo kelio.

Domo Arigatou Gozaimashita
Pižaminis ASIA
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #402 įjungtas: 2011 Bal 23, 00:53:51 am »
Bandžiau aprašyt kažką gražaus apie ninjutsu, bet supratau, kad tai tik pilstymas iš kiauro į tuščią. Tai bendrai parašysiu, ką aš suprantu tokioj temoj.. :)

Žmonės šiais laikais NEINA mokytis muštis ar apsigint. Jie eina ir užsiiminėja bet kuom, ką aš įvardiju "Kūno kultūra" - t.y. "Fiziniu", kaip mokykloj. Nes mes dieną sėdim prie kompiuterio ar šnekam apie aukštas vadybines materijas su tokiais pačiais klerkais. Paskui vieni einam pamint dviračio ir pasėdėt pirty IMPULSE - kaip patys tai įvardinam - išsikraut. Kiti tuo tarpu pasirenkam pasitabaluot ant tatamio. Užsivelkam pižamą, pasakom ONEGAI SHIMAS ir bent trumpam pamirštam savo Exelius, Powerpointus, Photoshopus.

O kai manęs paklausia - kur eiti pasportuot, tai visada norisi pasakyt - eik ten, kur chebra įdomiausia.. :) Tikrai. Nes sportai ir kovos menai greit baigiasi, bet gera kompanija visada gali likt. Čia iš asmeninės patirties.

Dėl stiliaus.
Snukiadaužio (mordabojaus) treniruotės nebus populiarios dėl vienos priežasties - didelis traumingumas. Klerkui (šitam žody telpa visa mūsų vidurinė klasė, kuri ir sudaro kovos menų salių kontingentą) pasirodyt darbe su apdaužytu snukeliu ar langete ant rankos ir su kastyliais, yra nelabai reprezentatyvu. :) Ir jis retai pasirinks tokią sritį.
Todėl DAUGUMA nueina ten, kur nereikia per daug persistengt. Neaplenkiant ir ninjutsu. Paaiškinsiu kodėl - todėl, kad tai nėra sportai, kur reikia žūtbūt siekti rezultatų, aukštumų, prizų. Diržus pvz. gali laikytis, gali nesilaikyt - kaip noro yra (išskyrus WC ir WT - ten nelaikantys pakopų baudžiami - neprileidžiami prie gardesnio lovio - aukštesnės technikos). Ir fasonas atsiranda - va stebėkit aš kitoks diržas ir dėl to esu kietesnis dafiga ir per visą pilvą... Savo ego masažas yra neblogai. Dauguma trenerių tuom naudojasi.

Tik kai kurie vyresnės kartos (aš jau net save priskiriu prie tokių) treneriai ar šiaip žmonės kurie yra dalyvavę normaliose muštynėse kiekvieną savaitgalį diskotekose, gatvėse ar "masovkėse", dar pašneka apie tai KĄ REIKĖTŲ daryt realioj kovoj ir papasakoja kaip jis pats elgėsi. Bet tai tik pasakojimai, kuriuos smagu pasiklausyt.
Realiai tai bandyt nepatinka dėl tos pačios priežasties - skaityti punktą apie snukiadaužį.

Šiuo metu stipriausias kovos menas yra MuaiThai+BJJ. Jei turi jėgų, noro ir užsispyrimo - lankai šias disciplinas pas gerus mokytojus (Muaythai pas Rings galbūt, grappling tik pas Smauglį) ir būsi tikrai kietas. O jei nori akis badyt tai geriau po stoties rajoną pasivaikščiot - gal ten kokių nors UKE rasi. :) Kaip besti ir kur aš irgi žinau. Bet kažkodėl visos mano muštynės buvo špagavimąsis rankom ir kojom (arba neretai futbolas į gulintį).. Jokio dvasiškumo ir Fengshui... :) Nėra kada riešą išlaužt. :)

Pižaminis ASIA
  :handshake:  :respect:

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #403 įjungtas: 2011 Bal 23, 01:39:22 am »

Dėl stiliaus.

Pižaminis ASIA
Oss  :handshake:
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42

• Aktyvumas per savaitę
    0%