Sugriebimą už galvos ir imituoti pavyks, bet daugiau kas realiai žalotų žinoma, kad nedarysi. Daug ko imituojamoje kovoje nepadarysi kas būtų leidžiama realioje, faktas. Ir manau suprantama, kad kokiame paprastame baro apsistumdyme tikrai drastiškų priemonių nesiimsi.
Visgi, supratau ką norit pasakyti. Ir dėkui už informaciją. Pasidomėsiu ta (kovinės) savyginos studija. Gal kokia kita tada yra.
Bandžiau aprašyt kažką gražaus apie ninjutsu, bet supratau, kad tai tik pilstymas iš kiauro į tuščią. Tai bendrai parašysiu, ką aš suprantu tokioj temoj..

Žmonės šiais laikais NEINA mokytis muštis ar apsigint. Jie eina ir užsiiminėja bet kuom, ką aš įvardiju "Kūno kultūra" - t.y. "Fiziniu", kaip mokykloj. Nes mes dieną sėdim prie kompiuterio ar šnekam apie aukštas vadybines materijas su tokiais pačiais klerkais. Paskui vieni einam pamint dviračio ir pasėdėt pirty IMPULSE - kaip patys tai įvardinam - išsikraut. Kiti tuo tarpu pasirenkam pasitabaluot ant tatamio. Užsivelkam pižamą, pasakom ONEGAI SHIMAS ir bent trumpam pamirštam savo Exelius, Powerpointus, Photoshopus.
O kai manęs paklausia - kur eiti pasportuot, tai visada norisi pasakyt - eik ten, kur chebra įdomiausia..

Tikrai. Nes sportai ir kovos menai greit baigiasi, bet gera kompanija visada gali likt. Čia iš asmeninės patirties.
Dėl stiliaus.
Snukiadaužio (mordabojaus) treniruotės nebus populiarios dėl vienos priežasties - didelis traumingumas. Klerkui (šitam žody telpa visa mūsų vidurinė klasė, kuri ir sudaro kovos menų salių kontingentą) pasirodyt darbe su apdaužytu snukeliu ar langete ant rankos ir su kastyliais, yra nelabai reprezentatyvu.

Ir jis retai pasirinks tokią sritį.
Todėl DAUGUMA nueina ten, kur nereikia per daug persistengt. Neaplenkiant ir ninjutsu. Paaiškinsiu kodėl - todėl, kad tai nėra sportai, kur reikia žūtbūt siekti rezultatų, aukštumų, prizų. Diržus pvz. gali laikytis, gali nesilaikyt - kaip noro yra (išskyrus WC ir WT - ten nelaikantys pakopų baudžiami - neprileidžiami prie gardesnio lovio - aukštesnės technikos). Ir fasonas atsiranda - va stebėkit aš kitoks diržas ir dėl to esu kietesnis dafiga ir per visą pilvą... Savo ego masažas yra neblogai. Dauguma trenerių tuom naudojasi.
Tik kai kurie vyresnės kartos (aš jau net save priskiriu prie tokių) treneriai ar šiaip žmonės kurie yra dalyvavę normaliose muštynėse kiekvieną savaitgalį diskotekose, gatvėse ar "masovkėse", dar pašneka apie tai KĄ REIKĖTŲ daryt realioj kovoj ir papasakoja kaip jis pats elgėsi. Bet tai tik pasakojimai, kuriuos smagu pasiklausyt.
Realiai tai bandyt nepatinka dėl tos pačios priežasties - skaityti punktą apie snukiadaužį.
Šiuo metu stipriausias kovos menas yra MuaiThai+BJJ. Jei turi jėgų, noro ir užsispyrimo - lankai šias disciplinas pas gerus mokytojus (Muaythai pas Rings galbūt, grappling tik pas Smauglį) ir būsi tikrai kietas. O jei nori akis badyt tai geriau po stoties rajoną pasivaikščiot - gal ten kokių nors UKE rasi.

Kaip besti ir kur aš irgi žinau. Bet kažkodėl visos mano muštynės buvo špagavimąsis rankom ir kojom (arba neretai futbolas į gulintį).. Jokio dvasiškumo ir Fengshui...

Nėra kada riešą išlaužt.

Taip kad - sėkmės ieškant savo kelio.
Domo Arigatou GozaimashitaPižaminis ASIA