Tenchi,
Aš asmeniškai į forumą ateinu apsikeisti turima informacija, pasidalinti patirtimi ir pan., ir siekiu, kad laikas, praleistas forume, duotų naudos treniruotėse ir pozityviai įtakotų mano rezultatus. Tą akimirką, kai forumas taps vieta, kur žmonės "šiaip pizdielina", man jis taps svetimas. Laimei dar netapo. Manau, jog portalas ir forumas gali daug padėti žmogui, tiek apsispręsti ką treniruotis, tiek tai daryti geriau. Ir po visų diskusijų apie šarlatanus panašūs pareiškimai "eik ir klausyk trenerio, o ne skaityk forumą" atrodo truputį keistai.
Paladine,
Aš manau, kad labai daug menų keičiasi. Tas pats Boksas jau seniai nebesivadovauja Londono taisyklėmis... Niekur nuo to nedingsi. Ir tame yra tiek savi minusai, tiek ir pliusai.
Sakale,
Sutinku. Ir sutinku su pataisa, kad esmė ne "gerame stiliuje", o "gerame treneryje".
Lonsai,
Bet kurie kraštutinumai yra blogai, sutinku. Bet dėl pajėgumų, tai pajėgumas pajėgumui nelygus. Tas, kas pajėgus itin gerai sukovoti pagal tam tikras taisykles, gali būti visiškai nepajėgus kitokiose sąlygose, ir atvirkščiai. Šiuo atveju tu matuoji etalonu laikydamas nesportinę kovą, ir vertini viską per jos prizmę. Lygiai taip pat galima žiūrėti į viską iš Taekwondo pozicijų ir teigti, kad tie "nesportiniai universalai" dėl savo universalumo praranda pajėgumą kovoti Taekwondo varžybose. Viskas priklauso nuo tikslo ir požiūrio. Pasikartosiu - jei tikslas yra gatvės kova, tai ir reikia treniruotis gatvės kovai, o ne praktikuoti sportinį stilių.