AutoriusTema: Taekwondo  (Skaityti 147736 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
Re: Taekwondo
« Atsakyti #360 įjungtas: 2009 Bir 30, 17:12:34 pm »
idomu stebet kai zmones pradedantys uzsiiminet kokia kovine sistema, pradeda varyt ant techniku treneruociu metodikos ir pan...
Siaip noriu tau patart Steve jei manai, kad metodika bloga tai puikiai galima isbandyt, pakviesk i sparinga panasaus svorio kokius 5 ar daugiau metu uzsiiminejanti pagal ta metodika zmogu, jei duosi jam i kaulus (stiliaus sparingo ribose) tai respektas, siulyk savo metodika, o jei gausi tai tada geriau patylet.
Tenoriu pasakyt, kad bet kurioj kovinej sistemoj turincioj sportines varzybas, paruosimo metodika daugiau ar maziau remiasi kovine bei sportine patirtimi, o zmogus neturintis tokios patirties negali kritikuot to ko nesupranta, bei kurt savo metodiku nes jos netures jokio realaus (nefilosofinio) pagrindo.

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697
  • Amžius: 35
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #361 įjungtas: 2009 Bir 30, 17:51:59 pm »
Na šioj vietoj dalinai su steve sutinku.Man nereikėjo 7 metus lankyt wing tsun ar karate do ,pas vieną asmenį,kad suprasčiau,jog metodika bloga.Na ir kas ,kad jo senesni mokiniai man būtų pakrovę.Dalis jų jau nuo ankščiau turėjo gerą fizinį pasirengimą ir mokėjo judėt normaliai.Todėl nesutinku,kad reikia lankyt kažką belenkiek metų,kad galėtum pasakyt kažką apie metodiką.Jin net nebūtinai bloga ,gal tiesiog nepatinka  :rolleyes:

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #362 įjungtas: 2009 Bir 30, 18:25:13 pm »
Nu va, prasideda demokratiju ieskojimas sporte, kovu menuose... Man nepatinka, man negerai, pas mane sava metodika...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #363 įjungtas: 2009 Bir 30, 18:31:58 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Nu va, prasideda demokratiju ieskojimas sporte, kovu menuose... Man nepatinka, man negerai, pas mane sava metodika...
Įdomu, iš kur tos metodikos atsirado...  :chmm: Tikriausiai Mozė atnešė kartu su 10 įsakymų, o nuo to laiko visi perduoda iš kartos į kartą be teisės keist ir tobulint... :senis:
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #364 įjungtas: 2009 Bir 30, 19:40:14 pm »
Įdomu, iš kur tos metodikos atsirado...  :chmm: Tikriausiai Mozė atnešė kartu su 10 įsakymų, o nuo to laiko visi perduoda iš kartos į kartą be teisės keist ir tobulint... :senis:

sakalo postas neblogai atsako i sia minti :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #364 įjungtas: 2009 Bir 30, 19:40:14 pm »

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #365 įjungtas: 2009 Bir 30, 20:46:42 pm »
sakalo postas neblogai atsako i sia minti :)
Idomiai atrodo tos Sakalo mintys, zinant, kad jis TKD niekad neuzsiminejo... :chmm:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697
  • Amžius: 35

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #366 įjungtas: 2009 Bir 30, 20:48:56 pm »
Tai tipo aš nueinu į betkokį š*** ir turiu ten lankyt 10 metų ,kad turėčiau teisę pasakyt,jog nieko ten gero ir išeit?
Kai dabar tiek visokių nesamoningų egzotikų,tai manau geriau pereit per kelis klubus ir susirast,kas patinka ,o ne vengt kritikos.Tik geriau jaigu žmonės kalba ,kas patiko ir kas ne.galbūt kaikur tikrai yra problemų,o gal problemos ir mokiniuse  :rolleyes:

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #367 įjungtas: 2009 Bir 30, 22:29:49 pm »
Tai tipo aš nueinu į betkokį š*** ir turiu ten lankyt 10 metų ,kad turėčiau teisę pasakyt,jog nieko ten gero ir išeit?
Nu taip..!  :-) O jeigu neduokdie ish ten isheisi anksciau, tai esi paprasciausias slabakas. Nes kaip kazkas cia ishsireishke - ishlieka tik stipriausieji...  :kikena: :D
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs SOL

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2009
  • Žinutės: 558
  • Amžius: 2020
  • Ir ilgiausia kelionė prasideda nuo mažo žingsnio

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #368 įjungtas: 2009 Bir 30, 22:48:18 pm »
 o gal geriau pries einant sportuoti kovos menu pradziai geriau panarsyti ite apie kiekviena is ju ir tada gal atsiras pojutis kas arciau sirdies :-). zinoma jei pataikysi ten kur nuo pradziu prasideda atranka i stipriuosius :punch: tai tas potraukis lab greitai gali isgaruot :-)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #369 įjungtas: 2009 Bir 30, 23:26:21 pm »
Idomiai atrodo tos Sakalo mintys, zinant, kad jis TKD niekad neuzsiminejo... :chmm:

o prie ko cia tkd (neskaitant temos  :luztu:), ten bendrai - visiems :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

« Atsakyti #369 įjungtas: 2009 Bir 30, 23:26:21 pm »

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #370 įjungtas: 2009 Bir 30, 23:46:25 pm »
o prie ko cia tkd (neskaitant temos  :luztu:), ten bendrai - visiems :)
Gal jau vien prie to, kad cia tema apie TKD...  :ruko:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #371 įjungtas: 2009 Bir 30, 23:48:13 pm »
Zigzaueris:
Citata
Na šioj vietoj dalinai su steve sutinku.Man nereikėjo 7 metus lankyt wing tsun ar karate do ,pas vieną asmenį,kad suprasčiau,jog metodika bloga.Na ir kas ,kad jo senesni mokiniai man būtų pakrovę.Dalis jų jau nuo ankščiau turėjo gerą fizinį pasirengimą ir mokėjo judėt normaliai.Todėl nesutinku,kad reikia lankyt kažką belenkiek metų,kad galėtum pasakyt kažką apie metodiką.Jin net nebūtinai bloga ,gal tiesiog nepatinka  :rolleyes:
visu pirma as kalbejau apie stilius turincius sportines varzybas ty pilno kontakto sparingus, to stiliaus ribose. (sokiams ir visokiems bekontakciams stiliams as to netaikiau).

Paladinas:
Citata

Neuzsiminejau, bet ne vien apie TDK kalbu, apie bendras tendencijas.
Jei kovos mene yra sportines varzybos, tai yra ir visa paruosimo sistema skirta pasiekt vienokiu ar kitokiu rezultatu tam tikrose taisykliu ribose, jei taisykliu ribos nepatinka nesirinkite to stiliaus, o ne kritikuokite metodika.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #372 įjungtas: 2009 Lie 01, 00:21:26 am »
Neuzsiminejau, bet ne vien apie TDK kalbu, apie bendras tendencijas.
Jei kovos mene yra sportines varzybos, tai yra ir visa paruosimo sistema skirta pasiekt vienokiu ar kitokiu rezultatu tam tikrose taisykliu ribose, jei taisykliu ribos nepatinka nesirinkite to stiliaus, o ne kritikuokite metodika.
Bet kuris stilius, kuris turi sportines varžybas, t.y. sparingus, yra gyvas ir evoliucionuoja, nes orientuotas į kokybę ir rezultatą, o ne pvz. stiliaus autentiškumo išsaugojimą. Todėl nelogiška manyti, kad yra kažkokia vientelė teisinga paruošimo sistema. Kiekvienas treneris moko šiek tiek savaip, galų gale, kartais skirtingus žmones skirtingai mokyti tiesiog būtina.

Sutinku, kad rinkdamasis stilių renkiesi ir taisykles, ir nuo to niekur nedingsi. Tačiau taisyklės ir mokymo metodikos - nors ir susiję, bet visgi du skirtingi dalykai. Ne tik Taekwondo, bet ir tamstos praktikuojamą Boksą galima mokyti labai nevykusiais metodais, taip, kad net naujokui bus aišku, jog ... galima geriau. Tokiu atveju, manau, būtų neteisinga teigti, jog reikia ne kritikuoti metodikas, o eiti į Taekwondo. Tad nesuabsoliutinkime.

Dar šis tas apie kritiką ir apskritai informacijos pateikimą. Jei kritika ar informacija objektyvi, visiškai nesvarbu, kas ją pateikė - ar žilas meistras visą gyvenimą atidavęs kovos menams, ar naujokas, kuris nieko neišmano. Todėl manau daug tikslingiau yra išsiaiškinti, ar žmogaus nuomonė objektyvi, o ne skubėti tą nuomonę nurašyti vien todėl, kad žmogus nepatyręs. Iš tų nepatyrusių, atėjusių į salę, aš kartais išmokstu daugiau, nei iš tų, kurie ilgai sportuoja.

Tad norėčiau pakreipti diskusiją kiek kita linkme ir išsiaiškinti, kas būtent Steve nepatiko minėtoje metodikoje, ką ir kaip jis siūlytų daryti geriau. Asmeniškai man tai žymiai įdomiau ir, manau, būtų daugiau naudos. Ir tema apie Taekwondo, jeigu ką...
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #373 įjungtas: 2009 Lie 01, 00:23:02 am »
Zigzaueris:visu pirma as kalbejau apie stilius turincius sportines varzybas ty pilno kontakto sparingus, to stiliaus ribose. (sokiams ir visokiems bekontakciams stiliams as to netaikiau).
Visa beda, kad TKD WTF kuo tolin tuo labiau panasheja i shoki...  :ruko:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #374 įjungtas: 2009 Lie 01, 00:27:00 am »
Bet kuris stilius, kuris turi sportines varžybas, t.y. sparingus, yra gyvas ir evoliucionuoja, nes orientuotas į kokybę ir rezultatą, o ne pvz. stiliaus autentiškumo išsaugojimą. Todėl nelogiška manyti, kad yra kažkokia vientelė teisinga paruošimo sistema. Kiekvienas treneris moko šiek tiek savaip, galų gale, kartais skirtingus žmones skirtingai mokyti tiesiog būtina.

Sutinku, kad rinkdamasis stilių renkiesi ir taisykles, ir nuo to niekur nedingsi. Tačiau taisyklės ir mokymo metodikos - nors ir susiję, bet visgi du skirtingi dalykai. Ne tik Taekwondo, bet ir tamstos praktikuojamą Boksą galima mokyti labai nevykusiais metodais, taip, kad net naujokui bus aišku, jog ... galima geriau. Tokiu atveju, manau, būtų neteisinga teigti, jog reikia ne kritikuoti metodikas, o eiti į Taekwondo. Tad nesuabsoliutinkime.

Dar šis tas apie kritiką ir apskritai informacijos pateikimą. Jei kritika ar informacija objektyvi, visiškai nesvarbu, kas ją pateikė - ar žilas meistras visą gyvenimą atidavęs kovos menams, ar naujokas, kuris nieko neišmano. Todėl manau daug tikslingiau yra išsiaiškinti, ar žmogaus nuomonė objektyvi, o ne skubėti tą nuomonę nurašyti vien todėl, kad žmogus nepatyręs. Iš tų nepatyrusių, atėjusių į salę, aš kartais išmokstu daugiau, nei iš tų, kurie ilgai sportuoja.

Tad norėčiau pakreipti diskusiją kiek kita linkme ir išsiaiškinti, kas būtent Steve nepatiko minėtoje metodikoje, ką ir kaip jis siūlytų daryti geriau. Asmeniškai man tai žymiai įdomiau ir, manau, būtų daugiau naudos. Ir tema apie Taekwondo, jeigu ką...
:handshake:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

« Atsakyti #374 įjungtas: 2009 Lie 01, 00:27:00 am »