Radau keletą užsienietiškų mokslinių straipsnių ir vieną lietuvišką vertimą apie tai, jog JAV yra populiaru ligų prevencijai vartoti ne maisto papildus(vitaminus), tačiau tuos sportininkų maisto papildus. Pavyzdžiui, buvo rašyta, jog Izraelio (jeigu neklystu) mokslininkai žmonėms sergantiems išemine širdies liga lašino arginino ir ligonių būklė pastebimai gerėjo. Taigi, dauguma papildų(vitaminų forma) yra visiškai beverčiai, o sakykime gryna medžiaga, pavyzdžiui, Argininas yra tiesiog miltelių (skysčio) pavidalo amino rūgštis, reikalinga žmogaus organizmui. Aš pats įsigijau Arginino hydrochlorido, kadangi mano silpna kraujagyslių sistema(norma yra 50%, mano yra 30% pajėgumas), o argininas skatina NO(taip ir vadinasi NO skatintojai), o NO plečia kraujagysles, taip aprūpinamas organizmas deguonimi geriau, taigi turėtų būti mažiau laktato, geresnis aprūpinimas maisto medžiagomis. Sunku pasakyti, ar tai veikia, gal tai tik dar vienas triukas, nauja mada. Bandysiu savo kailiu pažiūrėti, ar veikia bent kiek. Įdomu tai, jog medicininės dozės prasideda nuo 20g, o rekomenduojama dozė ant pakuotės 3g.