Pagrindines diskusijos > Savigyna
Situacinė analizė: prie Kalvarijų turgaus - ir peiliu...
Sei-i:
--- Citata ---
Tai irgi baisiai siutina :A
--- Baigti citatą ---
Tavo pyktis nėra pateisinimas naudoti smurtą prieš kitus, jį sukėlusius - iš teisinės pusės žiūrint!... :D
Tai jau nebebus savigyna. ;)
Saxum:
--- Citata ---
--- Citata ---
Tai irgi baisiai siutina :A
--- Baigti citatą ---
Tavo pyktis nėra pateisinimas naudoti smurtą prieš kitus, jį sukėlusius - iš teisinės pusės žiūrint!... :D
Tai jau nebebus savigyna. ;)
--- Baigti citatą ---
O jei žmogus rūko laiptinėje, o tu jam duodi į kepalą - tai savigyna?
Saxum:
--- Citata ---Juk jei žmogus laiptinėje rūko, kaip įpratęs - jau pažeidžia kitų teisės. Galima duoti į kepalą?... ;)
--- Baigti citatą ---
Pilietis stumtelėjęs mane pečiu ir išstūmęs iš šaligatvio taipogi pažeidžia mano teises.
Sei-i:
--- Citata ---
Sei-i
idomu nuo kurio laiko vidury dienos vos pamacius "kietus" gezus reikia duoti jiems kelio net jeigu paciam tektu atsidurti po "loxovozo" ratais?
--- Baigti citatą ---
Tavo mintis yra tokia: kadangi kiti lochai, tai negi aš esu prastesnis už juos?... ;)
Tai gal paguosk save mintimi, kad esi didesnis (lochas) nei tie lochai - ir viskas bus OK?... :D
Čia tema apie ego, nei apie situaciją. O mano komentarai yra ataskyme į Saxum žinutę aukščiau.
--- Citata ---
Kas jie tokie kad jiems visi kelia turi duoti o jie visus dar uz tai stumdys? :rolleyes:
--- Baigti citatą ---
O tu esi tikras, kad Smaugliui prie blogos nuotaikos nepasirodė, kad visas pasaulis prieš jį?... ;)
--- Citata ---
pvz jeigu as einu vidury dienos gana placia gatve kur nors Vilniaus centre o is prekio i mano puse eina keletas "kentu" tai as juos vien tik pamates turiu begti kuo toliau? o jei nepabegsiu tai bus mustyniu provokacija?
--- Baigti citatą ---
Jų ėjimas - gal ir provokacija, dar reikia žiūrėti į kitas aplinkybes. O tavo nenoras gražiai prasilenkti arba pereiti į kitą gatvės pusę - iššūkio kovoti priėmimas. Tolimesni tavo veiksmai bus tik konflikto eskalavimas. :D
--- Citata ---
butent :peace: todel reikia eiti savo keliu o ne begioti is vienos gatves puses i kita vien delto kad pakeliui papuola pora gezu, kurie pernelyg laisvai jauciasia eidami gatve.
--- Baigti citatą ---
Būtent yra tik tai, kad nebūtina žmonių versti pečiu ant grindinio ir pulti po to spardyti, kaip padarė Smauglys.
Mandagus žmogus neturės problemų prasilenkti.
--- Citata ---
Pvz as kukliai eidamas neuzimu puses saligatvio, todel niekur ir nesitraukiu jei praeina kazkokie gaideliai.
--- Baigti citatą ---
O kodėl jie tavęs neturi stumti, jei tavo požiūris į juos iššaukiantis? ;) Tu galvoji: ”Ai, gaideliai, pacukai, velniop juos!“. O VISA TAI neatsispindi tavo veide ir kūno kalboje, manai?... ;)
Mes iš viso priimame virš 80% informacijos NEVERBALINIAIS būdais! Gatviniai ir pan. kategorijos žmonės išmokę tą kalbą geriau, nei jūs Windows operacinės sistemos “navarotus“. Eiti ir demonstruoti “kentams“, kad jie - gaidžiai, tai tas pats, kas nuvažiuoti į zoną ir visus pasveikinti Žydrojo Gaidžio metų proga! :D
Mano darbas (kalbu apie profesinę sritį) susideda dažnai va iš tokios informacijos skaitymo. Ir dirbu jį jau senokai ir ganėtinai sėkmingai ne paskutinėje kontorėlėje. Todėl kai žmogus užsideda va tokią fizionomiją (kaip ten AMBo PRščikė Pumprickaitė išsireiškė žurnalistui: “tu čia savo tokiu šūdo prisirijusiu snukiu nestovėk man“), tai tas pats, kas jis rėkte rėkia apie savo nepagarbą. Ir man visai nesvarbu, ką tuo metu jis sako: kiškutis, gaidelis ar kurmis su čebatais. Nes jo visa povyza atspindi jo tikrąsias mintis!
Tarp kitko, Saxum, kada ieškojai knygos ir klausei mano patarimo, ką pasiūliau kaip ninjutsu esminį vadovėlį?... ;) Pirmai pradžiai labai tiktų. Juolab, kad mūsų bendras paskutinis incidentas su isteriku mano kaimynystėje parodė, kad šios neverbalinės informacijos skaitymui dar “literacijos“ trūksta... Draugiškas patarimas tiesiog, nieko asmeniško. :alus:
Asia:
O mano nuomone - viskas įvyko taip, kaip turėjo įvykti.
Jie ieškojo priekabių - jie rado.
Esu ne kartą tokiose situacijose buvęs ir ŽINAU, kad kiek tu besitrauksi ar bandysi vingiuot po šaligatvį - jei jie norės susikalti pečiais, kad "gautų zacepą", tai jie "ras" tave ir kitame šaligatvio krašte.
Aš irgi mokiausi laviruot minioj, moku išsisukinėt iš praeivių, bet kai tave specialiai medžioja (tam kad pasilavint to, ką vakar rusy išmokom iš vyresnio gezo), tai ir turi spet pasirengt tokiems "netikėtumams. Visose situacijose teisus nebūsi (nelimpa kažkaip man visi Dievo įsakymai :) )
O kad vidury dienos bado peiliu - tai jau darosi tendencija - kiekvienas "save gerbiantis pacukas" turi nešiotis peilį, balončiką (rečiau), atsuktuvą (galima vietoj peilio - nugalastą atsuktuvą).
O kai dar tokia situacija, kai tavo "koriešas" drybso batais į viršų, tai daug negalvoji, kad atstatytum "status quo" - Sei-i cit.
Išsitrauki peilį ir bandai gasdint. Taip gasdint, nes norėdamas nusmeigt, tikrai nebegsi kaip aikidokas (nothing personal) atkišęs rankos su peiliu į priekį. Bet vistiek - psichologinis veiksnys. Ne besiginančiojo naudai.
Tai kad idirbta reakcija parengtis savo davė - labai puiku.. :)
Norėčiau tikėt, kad sulaužei riešą. (žinau, kad aš blogas - bet tokis jau esu).
Bet...
1. Kam plautis iš įvkio kai viskas vyko dieną ir dar gal buvo liudininkų. Kai šalia (o gal ir toli - nežinau) yra policijos nuovada ir yra telefonas, nes užpuolimas vyko vidury baltos dienos tai tegul kaltininkai tegul būna nubaustas ir teisiškai...
2. Yra ir įrankis - peilis.
3. Yra pasitikėjimo nekeliantys tipažai (bent jau iš to - kaip nupasakojai jų išvaizdą), kuriuos policija galėtu pakamantinėt - žiū, dar kokis "senas reikaliukas velkasi iš paskos".
A?
P.s. suprantu, kad adrenalinas ir vsio takoje, bet dabar kai viskas atslūgo - kaip pats manai? Smaugly...
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją