Pagrindines diskusijos > Savigyna

Situacinė analizė: prie Kalvarijų turgaus - ir peiliu...

<< < (3/16) > >>

Yoshimitsu:
Na ka, saunuolis  :-D sveikinu, kad viskas baigesi gerai. Siaip as ir pats niekaip nesuprantu, ka tokie "vyrai" is tikruju masto, vienas gavo i galva tai iskart peili i trasa traukti reikia? Nezinau nezinau, graziu laiku sulaukem, na dar aciu Dievui su bardankem neperdaugiausiai kas vaiskto, o tai butu isvis galas.
mano asmenine nuomone tai labai gerai padarei, kad "uzvaziavai" truputeli, o tai kita syk zmogus gatveje neturi kur detis, vien todel, kad kazkokie pacukai po 50 kg netelpa i visa pesciuju taka/saligatvi. tuo labiau, kad vos tik atsitrenkus iskart soko tau i galva duoti, siaip jei butu tiktai pradeje rekauti, ka cia tipo kelio maza ir pan., tai gal butu galima ir kitoki koki sprendima priimti, o kaip dabar tai nieko daugiau ir nebeliko kaip tik tvoti atgal.
Va kas siek tiek perskaicius pasidare idomu, tai kam ten tu ta antra dar paspardei riesa sulauzes, ar jam dar maza buvo, ar tik siaip? Jei tik siaip tai aisku nieko gero jau tada, na bet visko buna, pasirode gal per maza  :D as irgi gal nekitaip padaryciau, tik va jau kas negerai, kad toks dalykas teisme nepadetu, ar ne taip Sei-I?
Na ka, kaip liaudis sako, viskas gerai, kas gerai baigiasi, belieka tik tiketis, jog tie du "milzinai" kita syk patys siek tiek ziures kur eina, o ne ant kitu soks vos tik kas.

Sei-i:

--- Citata ---
Gerai, tai atsakyk, kas turi trauktis,

--- Baigti citatą ---

Mandagus žmogus visada pasitrauks, o ne vers žmones iš klumpių... :D Nemanai?... ;)

--- Citata ---
ar kas eina pakraščiu ir jam trauktis - tai tik į gatvę po troleibuso ratais lįsti, ar kas eina pasiskleidę per visą šaligatvį, nors realiai sutilptų į kokį šaligatvio penktadalį?

--- Baigti citatą ---

Oi, tik nereikia perdėti. Prasilenkti visada galima, o užkliudžius praeivį - atsiprašyti. :D Geranoriškumo trūksta - štai kur bėda! :-(

--- Citata ---
Mane dažnai *užknisa* (pardon už keiksmažodžius, bet čia kitokio žodžio neradau) žmonės, kurie eina pasiskleidę ir tenka trauktis iš kelio.

--- Baigti citatą ---

Tokie žmonės nesilaiko bendravisuomeninio kontrakto. Jei tavo tikslas juos pamokyti - mokai gero elgesio taisyklių. Tada mes tave įtraukiame į “Betmenforeverz“ kovinę brigadą. Jei tavo tikslas yra svarbesnis - prasilenkti visada gali. Esu dirbęs ir minioje, ir su minia - man nereikia bandyti prakišti savo “pasiteisinimus smurtui“. Jei laukiate iš manęs tokio “orderio“ - jo paprasčiausiai nebus. :?

--- Citata ---
Nežinau kaip kitiems, bet aš pastoviai susiduriu su tokia neišsitekimo problema.

--- Baigti citatą ---

O, tai jau reiktų susimąstyti apie savo asmenybės problemas... :D

--- Citata ---
Nors nesu toks labai jau stambus, kad netilpčiau šaligatvyje (tik 110 kg) ir jei kartais tingiu trauktis (užknisa, kiek gi galima :E), tai amžinai susiduriam pečiais.

--- Baigti citatą ---

ČIA ir yra problema, kaip ir Smauglio. Nenoras, pyktis, savęs iškėlimas aukščiau kitų ir pan.

--- Citata ---
Nors visada būnu kiek įmanoma pasitraukęs į pakraštį, o tie gaideliai būtinai eis išskėtę rėmus, kurių net nėra :E

--- Baigti citatą ---

Va va: “gaideliai“, “pacukai“, “valkatos“ ir pan. ;)

--- Citata ---
Tad dėl šito manęs nieks nenuginčys: gaideliai ir šiaip žmogai masiškai eina pasiskleidę ir įsivaizduoja pasaulio bambomis, visatos centrais ir kad visi turi truakti iš kelio  ir vien už tai jiems reikia duot per kepalą :A

--- Baigti citatą ---

Aš nieko tau ir neįrodinėju. Matyt, mano tikslai gyvenime yra ne tokie svarbūs, kaip tavo siekiai būti Batmanu... :D

--- Citata ---
 100 proc. tau nepritariu, kad čia buvo Smauglio provokacija.

--- Baigti citatą ---

Ne, čia buvo jo toks, cituojant, “konflikto pavertimo diskusija“ būdas...  :-]

--- Citata ---
Puikiai įsivaizduoju, kaip tiedu ėjo. Juolab, pats esu į panašią situaciją pakliuvęs...

--- Baigti citatą ---

Na, ėjo - ir būtų nuėję. Būtinai reikėjo Smaugliui pykti dėl kokio darbo, žmonos, Sei-i forume, ar dar ko ant jų išlieti?... ;)

--- Citata ---
Nors kaip sakant, kaip nori, taip galima apsukti situaciją. Juk dėl to galima net Landsbergį apkaltint ;)

--- Baigti citatą ---

Tu Papūnės nekabink! :A Jis yra Lietuvos Savanoris Nr. 1! :peace:

O iš Landsbergio dar daug kam daug ko reiktų pasimokyti - taip sakau, kadangi jį “mačiau“ šiek tiek iš arčiau. ;)

--- Citata ---
P.S. Ir analizuojam situaciją, ar ne taip?

--- Baigti citatą ---

Iš esmės, mes ją ir turime analizuoti, nors ji šįkart yra itin paprasta. Bet tu teisus (ir virtualaus :alus: tau už tai! :D), kad svarbu išsiaiškinti pačią pradžią - konflikto ištakas. Akivaizdu, kad sutariame, jog tai nebuvo savigyna, nors galime nesutikti dėl Smauglio motyvų eskaluoti konfliktą - verta “gaidelius“ nubausti už socialinio kontrakto nesilaikymą, ar ne. :rolleyes:

Bet man asmeniškai antroji dalis (motyvai) yra visai neįdomi ir nereikšminga - jei kažkas nesugyvena su savo išsipūtusiu EGO, tai koks mano reikalas?... :D Aš sugyvenu, nors kitus “egus“ tuo ir siutinu... :-)

Sei-i:

--- Citata ---
Klausimux:
jei jau imsimes bausti uz per didele "sklaida", kaip ji butu matuojama? Nes jei matuosim pagal tai, kad "man tipo atrode kad praeit ner kur", tai kepalu spardymas profesija patapt gali, kai nuotaika nekokia :D

--- Baigti citatą ---

Teisingas pastebėjimas: teisiniu požiūriu argumentas “nes man taip atrodė“ yra niekinis... :D

--- Citata ---
O jei sutarsim, kad zmogus per daug issiskleides, kai uzima 50% daugiau kelio dalies, negu stovesenoje "rankos prie sonu", tai turint aisku kriteriju jau yra lengviau :-D
--- Baigti citatą ---

Lengviau, bet tai dar ne pasiteisinimas!... :D Gal žmogų radikulitas sutraukė ir jis pasisukti negali? :rolleyes:

Nėra žmonėse atjautos ir meilės artimam savo, oi, nėra... :-(

Sei-i:

--- Citata ---
Už tai per kepalą duot aišku negalima, tiesiog taip vaizdžiau parašiau, kad yra nemažai, kurie pernelyg nahališkai elgiasi net paprastose situacijose. Ne kartą matau, kad "svarbu man gerai, o kaip aplinkiniams - dzin"...
--- Baigti citatą ---

Tą ir vadinu “socialinio kontrakto“ arba bendro gerbūvio santarvės taisyklių pažeidimu. :rolleyes: Juk jei žmogus laiptinėje rūko, kaip įpratęs - jau pažeidžia kitų teisės. Galima duoti į kepalą?... ;)

Sei-i:

--- Citata ---
Saxum, as del sito reikalo irgi labai kankinuosi-ir tas pasireiskia ne tik einant gatve, kai pora "gaubliu su rankenom" eina uzimdami visa saligatvi, bet ir kai visais kitais atvejais neuzkliunantis zmogus ima ir pastato savo auto perpildytoje aiksteleje skersai per 2 vietas :(  
Cia turbut pasireiskia tas tautinis bruozas "man gerai, kai kaimyno tvartas dega"-didzioji dauguma tingi apsvarstyti galimas savo, atrodytu, kasdienisku veiksmu pasekmes kitu bendrapilieciu psichologinei sveikatai.
--- Baigti citatą ---

Tai nėra tautinis bruožas - tokių žmonių pasitaiko visur. Kuo didesnė visuomenės tolerancija tokiam elgesiui, tuo labiau toks elgesys skatinamas. Tautiniu bruožu pavadinčiau tai, kad socialinis kontraktas peržiūrimas abiejų pusių su išlyga, kad dabar aš tau ar kitiems leisiu kažką pažeisti, bet tikiuosi, kad ir man kitu atveju bus atleista. Tarkime: na ir kas kad nepilnametis rūko stotelėje - aš už tai prospekte šiukšlinu... :D Na ir kas, kad piratinį CD pirkau - bet nekimbu ir prie kitų... Ir pan.

Bet grįžkime prie temos, arba aš “Socialinio kontrakto“ temą atskiriu!... :A

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją