Pagrindines diskusijos > Savigyna

Situacinė analizė: prie Kalvarijų turgaus - ir peiliu...

<< < (5/16) > >>

Sei-i:

--- Citata ---Na ka, saunuolis  :-D sveikinu, kad viskas baigesi gerai.

--- Baigti citatą ---

Kad laimingai baigėsi (“kaip aklai vištai - grūdas“, kaip mano mama sako), tai sutinku, bet kad šaunuolis, nes išprovokavo muštynes - ne. :D

--- Citata ---
Siaip as ir pats niekaip nesuprantu, ka tokie "vyrai" is tikruju masto, vienas gavo i galva tai iskart peili i trasa traukti reikia?

--- Baigti citatą ---

O ką jam daryti, kai jo draugą nokautavo iš niekur nieko?... :D Bėgti ir rėkti?... :D Ypač, kai priklausai “tikrų bachūrų“, kad ir įsivaizduojamai, kastai, ir dar turi peilį kišenėje?.. ;)

Normali reakcija, kurią išprovokavo Smauglys, o ko jūs dar tikėjotės?... :D Gal diskusijų šou “Prašau žodžio“?...  :-]

--- Citata ---
Nezinau nezinau, graziu laiku sulaukem, na dar aciu Dievui su bardankem neperdaugiausiai kas vaiskto, o tai butu isvis galas.

--- Baigti citatą ---

Tai dar sulauksim - neabejokit... :rolleyes:

--- Citata ---
mano asmenine nuomone tai labai gerai padarei, kad "uzvaziavai" truputeli, o tai kita syk zmogus gatveje neturi kur detis, vien todel, kad kazkokie pacukai po 50 kg netelpa i visa pesciuju taka/saligatvi.

--- Baigti citatą ---

Va, dar vienas Batmano gerbėjas... :D O gal tiesiog suburiam milicijos būrius ir visus iššaudom, kurie, mūsų nuomone, neatitinka “standarto“?... ;)

--- Citata ---
tuo labiau, kad vos tik atsitrenkus iskart soko tau i galva duoti, siaip jei butu tiktai pradeje rekauti, ka cia tipo kelio maza ir pan., tai gal butu galima ir kitoki koki sprendima priimti, o kaip dabar tai nieko daugiau ir nebeliko kaip tik tvoti atgal.

--- Baigti citatą ---

Dar kartą paskaityk, ką Smauglys parašė! :A

Pirma, jam adrenalinas jau kalė iki susidūrimo, nes jis pykti pradėjo ir užsivesdinėti. To paskatintas jis paauglį (ar mažametį pilnametį :D) vertė pečiu ant grindinio. Smauglys tikrai ne tokio sudėjimo, kad vos jį pamačius, skuosti tolyn - chebra iškart būtų susipaprastinus, nelaukdama smūgio.

Bičas ir rėkė savo argumentus, tik Smauglys jau NEBEKLAUSĖ ir NEBEGIRDĖJO (pats gi taip rašo), kadangi dalinis klausos praradimas yra normalu prie adrenalino. Jei į mane eina “atšalusios sąmonės“ pasruvusiomis krauju akimis kažkoks “atmarozkas“ ir nieko nekalba, prieš tai panaudojęs jėgą, tai nuo pasipiktinimo aš tikrai pereisiu prie smūgio jam... :D Ką tas bičas ir padarė - iš jo pusės tai buvo normali savigynos reakcija!... :D

O kitas, pamatęs, kad čia kumščiais dėdės nebeišgasdinsi ir gultis komoje ant šaligatvio jau nebesinori, nusprendi atstatyti pragriautas užtvaras. Bet dėdė, vedinas to paties adrenalino, jo užtvarą-peilį ignoravo ir pavarė ant jo kaip bulius ant toreodoro. Tai bičas ir VĖL GYNĖSI, durdamas peiliu “iš reikalo“... ;)

Čia reikia šiek tiek žinoti darbo peiliu specifiką, kad suvokti, ką pasakiau, plius - žinoti adrenalino poveikį žmogaus veiksmams. Man šioje situacijoje nieko keisto.

Bet Smaugliui tikrai labai pasisekė, kad antrasis peilį naudojo tik “gasdinimui-situacijos atstatymui“, o po to ne itin ryžtingai “savigynai“, nes jo Planas A neišdegė. :rolleyes: Būtų kitu atveju Samuglys gavęs į kepenis arba nugarą, ir mane graužtų sąžinė, kad forume tiek PELNYTAI važiavau ant Smauglio, kad tas nesupranta savigynos, jog net ėmė sau įrodinėti, kad jis kažką gali... :D

--- Citata ---
Va kas siek tiek perskaicius pasidare idomu, tai kam ten tu ta antra dar paspardei riesa sulauzes, ar jam dar maza buvo, ar tik siaip?

--- Baigti citatą ---

“- O tai ko jis, tipo?“... :D

Normalus smurto aktas. :D Su būtinąja gintimi neturintis nieko bendro. Piktas tas Smauglys - gulinčius spardo... :A

--- Citata ---
Jei tik siaip tai aisku nieko gero jau tada, na bet visko buna, pasirode gal per maza  :D as irgi gal nekitaip padaryciau, tik va jau kas negerai, kad toks dalykas teisme nepadetu, ar ne taip Sei-I?

--- Baigti citatą ---

Teisme NIEKAS iš Smauglio išvardintų veiksmų nepadėtų, nes teisėjas iškart paklaustų, argi nebuvo galima prasilenkti - reikėjo versti pilietį ant žemės?... ;)

Čia reiktų gero advokato ir ryšių, kad įrodyti, jog aniedu buvo “ant įskaitos“ ir bandė, grasindami peiliu, apiplėšti taikiai pro turgų žygiavusį pilietį R.P. :D Bet, be liudininkų, anų advokatas įrodytų priešingai, remdamasis Smauglio įdirbiu kovos menuose ir kryžminės apklausos metu gautais parodymais. Jei aniedu, aišku, turėtų pinigų tokiam advokatui, bet esu ir tokių variantų matęs (čia, Saxum, apie tą situaciją su tavo pažįstamu fotografu-imtynininku).

--- Citata ---
Na ka, kaip liaudis sako, viskas gerai, kas gerai baigiasi, belieka tik tiketis, jog tie du "milzinai" kita syk patys siek tiek ziures kur eina, o ne ant kitu soks vos tik kas.

--- Baigti citatą ---

Kitą kartą, jei trauks peilį, gali iškart durti. Tokie irgi mokosi, nemanykit. Taip kad (skaityti sarkastiškai): ačiū tau, Smauglį, už tokią “dovanėlę“ visuomenei... :?

Sei-i:

--- Citata ---
O jei žmogus rūko laiptinėje, o tu jam duodi į kepalą - tai savigyna?
--- Baigti citatą ---

Ne, aš naudojuosi Storo taktika: arba užknisu savo kalbomis ir jis pasitraukia (nors šitą taktiką, jei teisingiau, naudojo Valdemaras Kozlovas, 2as danas Shotokan iš Pakruojo, kai jis dirbo mano pusseserės dėdės bare “višibalu“ - o kovoti tai jis tikrai moka, asmeniškai išbandžiau.. ;)), arba pradeda ginti savo teises neteisėtais būdais ir man tenka naudoti savigyną (čia yra Storo metodo esmė!)... :D Bet dažniau pakanka pirmo varianto - prie gerų norų ir mano iškalbos to visada pakanka... :-)

Sei-i:

--- Citata ---
Pilietis stumtelėjęs mane pečiu ir išstūmęs iš šaligatvio taipogi pažeidžia mano teises.

--- Baigti citatą ---

Taip, to gi ir neneigiu, ir kas iš to?... :rolleyes:

Saxum:

--- Citata ---
Mandagus žmogus visada pasitrauks, o ne vers žmones iš klumpių... :D Nemanai?... ;)

--- Baigti citatą ---

Ir traukiasi, bet jei piktybiškai ant tavęs eina, tave provokuodamas, kad duotum kelią? Pala, kaip ten sakei - duok durniui kelią, tai ir ant galvos užlips?

--- Citata ---
Oi, tik nereikia perdėti. Prasilenkti visada galima, o užkliudžius praeivį - atsiprašyti. :D Geranoriškumo trūksta - štai kur bėda! :-(

--- Baigti citatą ---

Atsijokim pradžiai, kas ką užkliodo. Yra tik 3 variantai:
1) užkliudo pilietis A;
2) užkliodo pilietis B;
3) abu susitrenkia.

Jei pilietis A užkliodo pilietį B, jis turi atsiprašyti. Aš tai visada taip darau. Tačiau jei pilietis A neatsiprašo? O netgi šoka kumščiais? Klausantis tavo postringavimų gaunasi, kad reikia atsiprašyti, net jei tave užkliudo, ir net jei šoka kumščiais, visvien reikia atsiprašinėti? Kaip kam patogiau, bet ant galvos aš neleisiu laipiot niekam.

--- Citata ---
Tokie žmonės nesilaiko bendravisuomeninio kontrakto. Jei tavo tikslas juos pamokyti - mokai gero elgesio taisyklių.

--- Baigti citatą ---

Nepasakyčiau, kad turiu tikslą. Jei kas užkliudo, niekada nepuolu kumščiais mosikuoti ar rėkti. Esu pora kartų pasakęs, bet gražioje formoje, neprivedančioje prie konflikto.

--- Citata ---
Tada mes tave įtraukiame į “Betmenforeverz“ kovinę brigadą.

--- Baigti citatą ---

Deja, aš nesu tvarkos sergėtojas, nesu Batmanas ar Supermenas... Turiu rūpesčių ir be to. Jei kam patinka visuomenę auklėti, auklėkit. Aš auklėju savo vaikus.

--- Citata ---
Jei tavo tikslas yra svarbesnis - prasilenkti visada gali. Esu dirbęs ir minioje, ir su minia - man nereikia bandyti prakišti savo “pasiteisinimus smurtui“. Jei laukiate iš manęs tokio “orderio“ - jo paprasčiausiai nebus. :?

--- Baigti citatą ---

Bent jau aš kažkaip nieko iš nieko nelaukiu, o smurtas iš manes pasireiškia tik išimtinais atvejais. O jei konkrečiai Smauglio atvejis, tai nors ir kaip tu jo nemėgtum, tu neteisus, bandydamas jam primesti, kad pats išprovokavo konfliktą. Kiek supratau iš aprašymo, jis buvo pilietis B, o atsitrenkęs į jį - pilietis A. Tai kas čia turėjo atsiprašyti? Nors gal kai kas atsiprašymą supranta kaip kumščių mosikavimą?

--- Citata ---
O, tai jau reiktų susimąstyti apie savo asmenybės problemas... :D

--- Baigti citatą ---

Jei kam ir reiktų apie tai susimastyti, tai jau tikrai ne man :P

--- Citata ---
ČIA ir yra problema, kaip ir Smauglio. Nenoras, pyktis, savęs iškėlimas aukščiau kitų ir pan.

--- Baigti citatą ---

Matai, ne ČIA problema. Aš praktiškai visuomet pasisuku šonu, jei net labai pasiskleidę piliečiai ar pilietės eina. Kartais tiesiog nesinori, kad jie atsitrenkę tėkštusi į žemę :D Ir apskritai nemėgstu tuščių konfliktų. Bet būna atvejų, kai paprasčiausiai užknisa tokie žmonių nesiskaitymai su kitais ir tiesiog kiek pasitraukęs į šoną einu net nežiūrėdamas į tą pusę. Bet jei žmogus įsivaizduoja, kad TIK aš turiu trauktis, tai jau jo problema. Jei aš visiškai nesitraukčiau, tai gal ir būtų mano problema, bet aš visuomet kiek pasitraukiu, bet ne visuomet to pakanka. turi būti abipusis supratingumas. Nesu mėgstantis konfliktuoti, bet nemėgstu ir kai ant galvos lipa. Ir kaip ten sakai, duok durniui kelią, tai ir ant galvos užlips?

--- Citata ---
Va va: “gaideliai“, “pacukai“, “valkatos“ ir pan. ;)

--- Baigti citatą ---

Tebūnie vienas žodis - gaideliai. Juk gaidžių metai prasidėjo ;) Kita vertus teko pastebėt ir tamstelę ne ką gražiau vadinant kai kuriuos visuomenės atstovus. Tai kaip čia yr? ;)

--- Citata ---
Aš nieko tau ir neįrodinėju. Matyt, mano tikslai gyvenime yra ne tokie svarbūs, kaip tavo siekiai būti Batmanu... :D

--- Baigti citatą ---

Mano siekiai? :-] Oi, prisijuokiau :-] O jei rimčiau, tai tu pats kažkaip labiau linkęs tuo Batmanu būti, bandydamas tvarkyti rūkančius paauglius, duoti kažkam į kepalą už visuomenės normų nesilaikymą ir pan. Aš, deja, į konfliktą einu tik tuomet, jei agresorius nusiteikęs į manę ar artimą man žmogų. Aš esu Batmano priešingybė :P Nesu visuomenės auklėtojas ir nesiruošiu juom būti. Neturiu tam laiko ir noro. Taškas.

--- Citata ---
Na, ėjo - ir būtų nuėję. Būtinai reikėjo Smaugliui pykti dėl kokio darbo, žmonos, Sei-i forume, ar dar ko ant jų išlieti?... ;)

--- Baigti citatą ---

Tai pala, o ko jie nėjo? Tai galėjo atsistoti ir eiti? Reiktų išklausyti ir kitą pusę.

--- Citata ---
O iš Landsbergio dar daug kam daug ko reiktų pasimokyti - taip sakau, kadangi jį “mačiau“ šiek tiek iš arčiau. ;)

--- Baigti citatą ---

Aš irgi :D

Sei-i:

--- Citata ---O mano nuomone - viskas įvyko taip, kaip turėjo įvykti.

--- Baigti citatą ---

O mano nuomone, aš čia veltui laiką gaištu... :rolleyes:

--- Citata ---
Jie ieškojo priekabių - jie rado.

--- Baigti citatą ---

Ne. Jie per plačiai ėjo SMAUGLIO NUOMONE. O tai yra skirtingi dalykai!... ;)

--- Citata ---
Esu ne kartą tokiose situacijose buvęs ir ŽINAU, kad kiek tu besitrauksi ar bandysi vingiuot po šaligatvį - jei jie norės susikalti pečiais, kad "gautų zacepą", tai jie "ras" tave ir kitame šaligatvio krašte.

--- Baigti citatą ---

Nesitrauk. Bet neversk žmogaus ant žemės, o atsiprašyk - kaip ir priklauso mandagiam ir geranoriškam žmogui?... ;)

Ar visi nindzės tik iš pasalų klastingai žudyti moka?.. :D

--- Citata ---
Aš irgi mokiausi laviruot minioj, moku išsisukinėt iš praeivių, bet kai tave specialiai medžioja (tam kad pasilavint to, ką vakar rusy išmokom iš vyresnio gezo), tai ir turi spet pasirengt tokiems "netikėtumams. Visose situacijose teisus nebūsi (nelimpa kažkaip man visi Dievo įsakymai :) )

--- Baigti citatą ---

Džiaukis, kad jų buvo daugiau, bet Mozė, besileisdamas nuo kalvos, vieną molinę plytelę sudaužė netyčia ir pasakė: “Ai, užteks ir 10“... :D

--- Citata ---
O kad vidury dienos bado peiliu - tai jau darosi tendencija - kiekvienas "save gerbiantis pacukas" turi nešiotis peilį, balončiką (rečiau), atsuktuvą (galima vietoj peilio - nugalastą atsuktuvą).

--- Baigti citatą ---

... arba alaus čiaupo rankenėlę vietoj kasteto!... :poke:

--- Citata ---
O kai dar tokia situacija, kai tavo "koriešas" drybso batais į viršų, tai daug negalvoji, kad atstatytum "status quo" - Sei-i cit.

--- Baigti citatą ---

O ką - aš neteisus?... ;)

--- Citata ---
Išsitrauki peilį ir bandai gasdint. Taip gasdint, nes norėdamas nusmeigt, tikrai nebegsi kaip aikidokas (nothing personal) atkišęs rankos su peiliu į priekį. Bet vistiek - psichologinis veiksnys. Ne besiginančiojo naudai.
Tai kad idirbta reakcija parengtis savo davė - labai puiku.. :)
Norėčiau tikėt, kad sulaužei riešą. (žinau, kad aš blogas - bet tokis jau esu).

--- Baigti citatą ---

Tai ir sakau - Smaugliui pasisekė, kaip aklai vištai grūdas. O dėl peilio išsitraukimo - Smauglys pats ir kaltas, nes išprovokavo.

--- Citata ---
Bet...
1. Kam plautis iš įvkio kai viskas vyko dieną ir dar gal buvo liudininkų. Kai šalia (o gal ir toli - nežinau) yra policijos nuovada ir yra telefonas, nes užpuolimas vyko vidury baltos dienos tai tegul kaltininkai tegul būna nubaustas ir teisiškai...

--- Baigti citatą ---

Trauktis reikėjo, nes peržengtos būtinosios ginties ribos. Šiuo atveju, iš praktiškos pusės žiūrint - labai teisingas veiksmas.

--- Citata ---
2. Yra ir įrankis - peilis.

--- Baigti citatą ---

Na ir kas?... :rolleyes: Jei tavo kišenėje alaus čiaupas - tai negi rodo, kad tu esi aludaris?... :D

--- Citata ---
3. Yra pasitikėjimo nekeliantys tipažai (bent jau iš to - kaip nupasakojai jų išvaizdą), kuriuos policija galėtu pakamantinėt - žiū, dar kokis "senas reikaliukas velkasi iš paskos".

--- Baigti citatą ---

Ir ką?... :rolleyes:

Galiu įdėti savo buvusio klasioko, kuris dirbo kriminalinėje policijoje, istoriją, kaip jiems atvedė tokį va “nuolatinį klientą“, kuris buvo visiškai legaliu nukentėjusiu nuo dviejų padorių pacanėkų, prisižiūrėjusių Holivudo smurtinių filmų per “vidiaką“ ir išėjusių su tėvo pistoletu į Pilies gatvę cigarečių “susišaudyti“... :D

--- Citata ---
A?

--- Baigti citatą ---

Nebijok, Smauglį, čia aš vienas prieš tave - visi kiti labai tavimi didžiuojasi ir už didvyrį skaito... :D

O aš išeinu iš Forumo neapibrėžtam laikui - bus maniana, ir galėsite visi turėti grupinius psichoterapijos seansus (kaip Pūgžlio HKD mokytojas sako), nes nebus priekabaus Sei-i, kuris visą idilę griauna!... :peace:

--- Citata ---
P.s. suprantu, kad adrenalinas ir vsio takoje, bet dabar kai viskas atslūgo - kaip pats manai? Smaugly...
--- Baigti citatą ---

Nesusilaikau pabaigai: jis mano, kad jei ne jo įgūdžiai kovos mene, tai... :-)

Gerai, bėgu-bėgu!  :boogy:

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją