Pagrindines diskusijos > Savigyna
Kovos menas ir savigyna - ne tas pats?...
Sei-i:
--- Citata ---
Teisinga pastaba. Be to:
--- Baigti citatą ---
Nemanau... :D Tiesiog mūsų Soke dabar į kovos menus pasinešė - va ir viskas... O tu - JAU juose. Kaip ten mano buvusi bendradarbė sakė: “mysli u durakov - schodiatsa“... ;)
Nieko asmeniško - tiesiog patarlė... :-)
--- Citata ---
Išvada nėra mums (kam - "mums" ?) nemaloni.
--- Baigti citatą ---
Pižaminiams. Dabar aiškiau?... ;)
--- Citata ---
Iš principo ji teisinga, tik paremta subjektyviomis nuostatomis ir dėl to nėra korektiška, bent jau tokiame kontekste, kuriame pateikta.
--- Baigti citatą ---
Kaip ten, Pūgžlį, budizme sakoma: visas realybės suvokimas tėra persijotas per jūsų subjektyvumo rėtį?... :D
Ji pateikta tokiame kontekste, kokiame pateikta. Nekorektiška būtų, jei pateikčiau kovos meno skyrelyje - tada pasipiktinimas būtų pelnytas.
Čia, deja, ji kaip niekad tinka! Pati paskutinė Wind žinutė kaip tik tą ir patvirtina... :D
--- Citata ---
Visų pirma, atkreipčiau Jūsų
--- Baigti citatą ---
Į mane gali “tu“. Aš nenumirsiu dėl nepakankamo pagarbos rodymo (kažkaip šovė Pūgžlio pasakojimas apie etiketus, kaip jo mokytojas nuvažiavo tradicinio HKD treniruotis į Korėją... :D )
--- Citata ---
dėmesį į tai, kad kovos menas - ne išimtis. Ne TIK kovos menas tokią galimybę suteikia - viskas priklauso nuo praktikuojančiojo prioritetų pasirenkant konflikto sprendimo būdus.
--- Baigti citatą ---
Kaip dainavo Vysockis apie boksininką: “Aš žmogų į veidą nuo vaikystės mušti negaliu“... Vaivadai kažkada ši daina patiko... :D
--- Citata ---
Antra, ši išvada padaryta remiantis savigynos (teisingai, tam, be kita ko, ir skirta ši tema) probleminiu požiūriu.
--- Baigti citatą ---
Patikslinsiu - RBSD. “Kovos menas + savigyna“ - čia ano minėto skyrelio temos... ;)
--- Citata ---
Kovos menai (bent jau kai kurie iš jų) neturi tikslo PRIMUŠTI silpnesnį, sau lygų ar stipresnį - tokios kategorijos iš viso nenaudojamos. Tikslas - išspręsti konfliktą. Tik priemonės tikslui pasiekti naudojamos kitos, nei bevelytų savigynos šalininkai (bijai vilko - kas neteisus :) ).
--- Baigti citatą ---
Pagal tave tai: iššaudyk juos visus - ir tegul šv. Petras prie vartų atsirenka???? :-]
Ir antras labai akivaizdus pastebėjimas, kame ir klumpa pižaminiai: JŪS NEMATOT JOKIO PRIEŠININKO! :A
Todėl ir TIK TODĖL jums jie visi vienodi!
Deja, gyvenime priešininkas būna visada stipresnis. Bet tai nereiškia, kad jis turi laimėti!... :D
Aš kalbu apie grėsmių analizę ir priešininko profiliavimą - tokių dalykų savo dojo negirdėjot?... ;) Ką gi, šiuo atveju net ir diskutuoti nebus kaip - nesuprasime vienas kito. :D Juk negali lyginti kovos mene kokių technikų, jei diskusijos oponentas apie jas negirdėjęs... :D
O pafilosofuoti galima ir čia:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungti
--- Citata ---
O kam? Juk kovos menų (bent jau kai kurių) požiūriu neskirstomi priešininkai į "silpnesnius" ar "stipresnius"... Priešininkas - visada tik priešininkas. Ir "dirbti" su juo mokoma dėmesingai ir su pilna jėga - nepriklausomai nuo to, kokia ten jo (ar tavo) kelnių spalva ar rankovių forma.
--- Baigti citatą ---
Kaip ir sakiau - nesupratai mano teiginio. Tai dar aukščiau pasiskaityk!
Kartoju: priešininkas būna tik stipresnis (arba durnesnis, jei lenda. Bet ir tai susimąstyčiau, kas skatina jį manyti esant stipresniu?... :rolleyes: ). Todėl sutinku, kad dirbti su juo reikia pilnais pajėgumais - kaip su stipriu.
Bet kiekvienas teiginys yra skirtingų stovyklų, matau, skirtingai interpretuojamas (išverčiamas į suvokiamą žodžių darybą)... :evil:
--- Citata ---
Žodžiu, dar kartą bandome palyginti kovos meną ir savigyną? Tais pačiais kriterijais? Kaip ir betikslis užsiėmimas, bet malonus. Masažas...
--- Baigti citatą ---
Ne, tai ne betikslis. Prasmę suteikia Osu ar Wind paskutinės žinutės. Matau, kad dar yra blaiviau mąstančių (ką pamiršau paminėti - neįsižeiskite). Todėl nemanau, kad aš čia vienas nusišneku... :-)
Ir matau, kad mano teiginiai ne tik čia - dar ir tinklapio straipsniuose - giliai užgavo tavo savimeilę... :D
Ką gi, yra gerbėjų, yra ir nepatenkintųjų... C'iest la vie - kaip Asia sako... :D
--- Citata ---
apie tokią "strategiją" pirma kartą girdžiu (dėl klausos nusiskundimų neturiu). Būtų įdomu praplėsti akiratį ir sužinoti, kur tokia "strategija" propaguojama.
--- Baigti citatą ---
Aš tiesiog įvardinau kitais žodžiais jūsų teiginius, kad kovos menas išmoko apsiginti silpnesnįjį ir visą tą jūsų pseudo-pacifizmą... :D (todėl Pūgžlys ir sudepresavo, neradęs dvasingumo kovos menuose, o savigynos aspektas jo nedomina - jis įvaldęs pacifizmą. Tikrą, tarp kitko).
Kuo man patinka UFC? ;)
Kad nekvaršina kitiems ir sau galvos tokiais pareiškimais. Ten laimi tik stipresnis. Ir ten lipti - reikia gerus “kiaušus“ turėti... :D
Bet jie tą atvirai ir sako! :-D
O kovos mene - meluojama nuo pačių pradžių... ;) Ar jūs apie tai - nini!... Tik gražiomis pižamomis viliojate (o tai kuo tas skiriasi nuo rytietiškų šokių tada?... ;)).
O gal aš neteisingai suprantu kovos meno misiją ir tikslus?... :-] Aš jas įvardinau “absoliučia strategija“ - tai skamba geriau, pagal Musashi bent jau... :D
Strategijos jau eina po to ir iš to išplaukia. Iš jų - taktika. Iš šios - technika.
Ir ne atvirkščiai. :-P
--- Citata ---
Ne, painioji. Be to - tikslingai :-] Perskaityk ir mano argumentus. :-)
--- Baigti citatą ---
Kame painioju?... ;)
Neskiriu, kur sportas, kur menas ir kur savigyna???.. ;)
Jei nesutinki su tuo - argumentais paneik mano straipsnį “Kovos menai = choreografija?“ ir “Dar kartą apie savigyną“... :D
Bent tiek. :?
Tiek nedaug prašau... :-(
Gal aš netikėtai praregėsiu... :shock:
Taigi smagu būtų - čiuožčiau į kokį kovos klubą ir pulčiau ant kelių prieš vietinį sensėjų, kaip dievuką... :-]
Gal aš klystu?... ;) Na, bet juk ir bezdžionėms pasitaiko iškristi iš medžio, tai ką jau čia man, lameriui ir teoretikui... :D
Labai bus įdomu pamatyti! (ar čia apie aikido pasakosi?... ;) Ir kokį kenjutsu - kaip praeitame forume?...)
--- Citata ---
o šiaip -
--- Citata ---Aš tikrai žinau, kad nieko nežinau!
--- Baigti citatą ---
--- Baigti citatą ---
Jei man taikai - tai aš ir pasakiau. Nieko neneigiu! :D Kaip gi - jei jau Socrates tai pripažino, tai ką jau čia man - esu “ežerz“... :-]
Ir priežastis užsičiaupti yra ne šiaip Kalėdos - man gal jaučiasi “badas“ naudingos informacijos ir vaisingų diskusijų apie RBSD. :crazy: Tai ką čia veikti?.. :rolleyes:
Bet gal ką nors naujo ir netikėto iš tavęs išgirsiu... ;)
Jei sau šitos sentencijos, aišku, neprisitaikei... :-)
Gerų švenčių!... :alus:
OSU:
--- Citata ---Kovos menai (bent jau kai kurie iš jų) neturi tikslo PRIMUŠTI silpnesnį, sau lygų ar stipresnį - tokios kategorijos iš viso nenaudojamos. Tikslas - išspręsti konfliktą. Tik priemonės tikslui pasiekti naudojamos kitos, nei bevelytų savigynos šalininkai
--- Baigti citatą ---
Idomu, kaip kovos menai siulo isspresti konflikta - mavashi, tsuki, shicho nagen ar pan. O ar kas tai mokindamas pagalvojo, kad tai gali dar labiau padidinti konflikta? Jeigu tas ajumi ashi tinkan (is aikido) ar dar koks uraken nesigaus? arba kol tu ta viena tvarkysi tave apsups trys jo draugeliai, arba dar geriau - busi su mergina ir kol tu su vienu murdysies, kitas gali ja suzeisti? :A
Vienas kazkoks senoves strategas pasake: karo menas turi buti kaip vanduo - igauti forma priklausomai nuo ten, kur jis ipiltas (ne itin tikslus vertimas :oops: ). Manau, kad ta pati reiketu pasakyti ir savigynos atveju. Kovos menu klubuose jeigu ir moko kokiu savigynos aspektu tai tik vienpusiskai.
Saxum:
--- Citata ---Tiesiog mūsų Soke dabar į kovos menus pasinešė - va ir viskas...
--- Baigti citatą ---
Kai esi jaunas, domina sportas, o kai jis su metais (labiausiai žmogaus kūne raukšlėjasi smegenys, jei kas supranta apie ką aš) pradeda darytis kiek per sunkus ir nebeįdomus, pradeda žmogas "menininkauti" :D
P.S. Ai, iš viso, geriausia alų gurkšnoti ir čipsus kremsti :liar:
--- Citata ---
Kaip ten, Pūgžlį, budizme sakoma: visas realybės suvokimas tėra persijotas per jūsų subjektyvumo rėtį?... :D
--- Baigti citatą ---
Kitaip sakant - realybė yra viena, tik skirtinguose lygmenyse...
--- Citata ---
Todėl ir TIK TODĖL jums jie visi vienodi!
--- Baigti citatą ---
Aha, vis pamirštama, kad yra vyras 8-) ir moteris :boobs:
--- Citata ---
Aš kalbu apie grėsmių analizę
--- Baigti citatą ---
Čia ne prie ko, bet apie grėsmes tiek prisiklausiau per Paksiaus apkaltą, kad tas žodis tik su juom ir asocijuojasi :D
--- Citata ---
Kartoju: priešininkas būna tik stipresnis (arba durnesnis, jei lenda. Bet ir tai susimąstyčiau, kas skatina jį manyti esant stipresniu?... :rolleyes: ). Todėl sutinku, kad dirbti su juo reikia pilnais pajėgumais - kaip su stipriu.
--- Baigti citatą ---
Čia jau atskira tema, psichologinė daugiau. Visuomet būna vienas ar kitas stipresnis, jei abu lygūs, tai visvien tam tikrose situacijose išryškėja vieno ar kito pranašumas. O kaip atspėti, priešininkas stipresnis, ar silpnesnis? Dažniausiai sprendžiama pagal išvaizdą. Tačiau ji dažnai būna apgaulinga. Labai daug įtakos padaro priešininko "naglumas" (jei naglas - tipo kietas). O kartais žmogus būna įkalęs, ir jam visi vienodi... Ne, čia reiktų atskiros temos...
--- Citata ---
Todėl nemanau, kad aš čia vienas nusišneku... :-)
--- Baigti citatą ---
Masinė psichozė? :shock:
--- Citata ---
todėl Pūgžlys ir sudepresavo, neradęs dvasingumo kovos menuose
--- Baigti citatą ---
Vadinasi nerado tinkamo mokytojo.
Wind:
--- Citata ---
Vienas kazkoks senoves strategas pasake: karo menas turi buti kaip vanduo - igauti forma priklausomai nuo ten, kur jis ipiltas (ne itin tikslus vertimas :oops: ). Manau, kad ta pati reiketu pasakyti ir savigynos atveju. Kovos menu klubuose jeigu ir moko kokiu savigynos aspektu tai tik vienpusiskai.
--- Baigti citatą ---
Tikriausiai zinau kas tai pasake
Originale si mintis skamba sitaip:
"If you put water in to a cup it becomes a cup, if you put water into a bottle it becomes a bottle, if you put water into a teapot it becomes a teapot. Water can flow or it can crash. Be water, my friend ... " (c) Bruce Lee.
Beje gerai pasake. Visiskai sutinku kad sie zodziai tinka kaip kovos menu taip ir savigynos atveju. Kitaip tariant reikia stengtis buti universalesniam ir prisitaikyti prie aplikybiu.
Saxum:
Kas liečia Bruce Lee, tai šį žmogų apskritai reiktų atskirai nagrinėti, kaip vieną iškiliausių asmenybių kovos menų istorijoje. Tikrai gaila, kad tokį trumpą gyvenimą žmogus nugyveno. Sunku įsivaizduoti palikimą, kokį būtų palikęs, jei būtų išgyvenęs bent lig 60-ies...
Nukrypau kiek į lankas... :oops:
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją