Pagrindines diskusijos > Savigyna

Kovos menas ir savigyna - ne tas pats?...

<< < (3/10) > >>

Wind:

--- Citata ---Kas liečia Bruce Lee, tai šį žmogų apskritai reiktų atskirai nagrinėti, kaip vieną iškiliausių asmenybių kovos menų istorijoje.

--- Baigti citatą ---

man irgi taip atrodo, nes si asmenybe mane labai domina
taip kad sukuriau topa:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Smauglys:
Sei-i rašo:
O prieš STIPRESNĮJĮ priešininką - kovos menas nemokina NIEKO!  

Man juokingai kažkaip nuskambėjo :-P
Ką reiškia prieš stipresnį? Ar tai prieš tą, kuris didesnę štangą iškelia? Ar prieš tą, kuris aukštesnis nei aš? Tiek aš, tiek mano pažįstami esame nuo tokių apsigynę gatvėje. Tai gal mes jau užsiimame ne koviniu sportu, o savigyna? Kažkokia demagogija :A
Stipresnis tas, kuris duotoje kovoje nugalėjo. Ir taškas :P
Tad niekinimas kovos menų, ar sporto, iškeliant kažkokią mistinę savyginą, kurioje laimima prieš kažkokį "stipresnį" man negerai kvepia...  Tiesiog kovos menas stiprina žmogų visapusiškai ir jis turi didesnę galimybę apsiginti.

OSU:
Niekas nei kovos meno, nei sporto neniekina. Sportuoti galima i sveikata. Ir netgi skatintina ir pagirtina. Bet nereiketu painioti su sugebejimu issaugoti savo ir artimuju sveikata, pinigus ar net gyvybe. Problema yra tame, kad yra kiek skirtingas savigynos supratimas - mano isivaizdavimu, tai ne vien mustyniu procesas gatveje.
Pvz. Liudna Alex Gong F14 istorija (buvau parsisiuntes kelias jo kovas - kietas bicas buvo)
 :-(  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Mano supratimu, stipresnis ne vien tas, kuristam tikroje vietoje pagal tam tikras taisykles  geriau musasi.
O ir tuo paciu nera garantiju, kad mustyniu metu butent tie igudziai, kurie ugdomi saleje gali padeti.

Saxum:
Kiekvienas turi savo nuomonę, bet nebūtina ją įpiršti kitam žmogui. Čia DISKUSIJŲ forumas, ne GINČŲ ;)

Kesagiri:

--- Citata ---
--- Citata ---
Vienas kazkoks senoves strategas pasake: karo menas turi buti kaip vanduo - igauti forma priklausomai nuo ten, kur jis ipiltas (ne itin tikslus vertimas  :oops: ). Manau, kad ta pati reiketu pasakyti ir savigynos atveju. Kovos menu klubuose jeigu ir moko kokiu savigynos aspektu tai tik vienpusiskai.
--- Baigti citatą ---

Tikriausiai zinau kas tai pasake
--- Baigti citatą ---

Na, manau, kad panašios mintys ir palyginimai "plaukia" iš gerokai senesnio šaltinio (rusų k.):
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją