Pagrindines diskusijos > Savigyna

Kovos menas ir savigyna - ne tas pats?...

(1/10) > >>

Saxum:

--- Citata ---
O prieš STIPRESNĮJĮ priešininką - kovos menas nemokina NIEKO!

--- Baigti citatą ---

Nepainiok SPORTO su KOVOS MENU!!!

Sei-i:

--- Citata ---
--- Baigti citatą ---

:E Aš nepainioju!  :A

Sportas mokina kovoti su lygiu!  :D  Kovos menas - įveikti silpnesnįjį.  :-P  Dar kartą mano argumentus perskaityk!.. ;)

Wind:
del kovos menu atsiskirimo nuo realybes:
pastebejau idomu dalyka:
per kai kurias kovos menu treniruotes mokina kaip apsiginti nuo priesininko ginkluoto peiliu, bet kazkodel imamas tik vienas atakos peiliu variantas, is virsaus i apacia. Letai fiksuojama priesininko ranka su peiliu ir uzlauziama, i ta fakta kad priesininkas gali smugiuoti tuo laiku kita ranka arba koja pvz i tarpkoji, arba atakuoti peiliu ne is virsaus (beje nemanau kad gatveje patyres kovotajas taip smugiuotu) arba peili laikys kitaip, nekreipiama demesio. (tai buvo tik pavizdys, nes nuo peilio isvis beveik neimanoma apsiginti). Tai ir ko ismoksta zmones per treniruotes? Igauna pasitikejimo savimi kad jeigu ka mokes apsiginti, tiki tuo kad ju "meno" "tobula" technika jiem pades. Bet realioje situacijoje kai kuriu zyniu bei  veiksmu naudojimas (kuriuos zmogus ismoksta per menu treniruotes) yra grina savizudybe. Gaunasi saugumo bei savo jiegu iliuzijos, kurios gimsta del patirties stokos.

o del sporto ..
visu pirma sportininkai kovoje ringe su apsaugom su taisyklem ... jie ir treniruojami kad kovotu pagal sias taisykles, ar kiekvienas pvz boksininkas pasiruoses kovai, kai priesininkas smugiuos jam i tarpkoji, arba sudauzes buteli i jo galva su gaunama siuo budu "rozocka" megins isdurti jam aki? Nemanau. O jeigu dar priesinkas yra ne vienas ir visi ginkluoti, ir nenusiliaidzia jiega, tai kas tada? Juk gatve nera ringas su taisyklem bei apsaugom ir nera tatamis ant kurio sparingo partneris svelniai paguldys. Gatveje kaip paguldys tai galima jau ir nebeatsikelti, nes guldys ne ant tatamio o ant asfalto ir po sio veiksmo dar kojom i galva (ir ne tik) suspardys.

Beje kiekvienas sportininkas/menininkas kuris jauciasi drasiai per sparingus, realioje kovoje gali pamirsti viska ka buvo ismokes del stresines situacijos ir visiskai pasimesti.
taip kad nereikia lyginti realios kovos uz seikata bei gyvybe su formaliu sparingu su taisyklem.

Kesagiri:

--- Citata ---
--- Citata ---
O prieš STIPRESNĮJĮ priešininką - kovos menas nemokina NIEKO!

--- Baigti citatą ---

--- Baigti citatą ---

Teisinga pastaba. Be to:

--- Citata ---Iš čia ir mano jums nemaloni išvada: kovos menas suteikia galimybę išmokti primušti SILPNESNĮJĮ!  

--- Baigti citatą ---

Išvada nėra mums (kam - "mums" ?) nemaloni. Iš principo ji teisinga, tik paremta subjektyviomis nuostatomis ir dėl to nėra korektiška, bent jau tokiame kontekste, kuriame pateikta.

Visų pirma, atkreipčiau Jūsų dėmesį į tai, kad kovos menas - ne išimtis. Ne TIK kovos menas tokią galimybę suteikia - viskas priklauso nuo praktikuojančiojo prioritetų pasirenkant konflikto sprendimo būdus.

Antra, ši išvada padaryta remiantis savigynos (teisingai, tam, be kita ko, ir skirta ši tema) probleminiu požiūriu. Kovos menai (bent jau kai kurie iš jų) neturi tikslo PRIMUŠTI silpnesnį, sau lygų ar stipresnį - tokios kategorijos iš viso nenaudojamos. Tikslas - išspręsti konfliktą. Tik priemonės tikslui pasiekti naudojamos kitos, nei bevelytų savigynos šalininkai (bijai vilko - kas neteisus  :) ).

--- Citata ---O prieš STIPRESNĮJĮ priešininką - kovos menas nemokina NIEKO!
--- Baigti citatą ---

O kam? Juk kovos menų (bent jau kai kurių) požiūriu neskirstomi priešininkai į "silpnesnius" ar "stipresnius"... Priešininkas - visada tik priešininkas. Ir "dirbti" su juo mokoma dėmesingai ir su pilna jėga - nepriklausomai nuo to, kokia ten jo (ar tavo) kelnių spalva ar rankovių forma.

Žodžiu, dar kartą bandome palyginti kovos meną ir savigyną? Tais pačiais kriterijais? Kaip ir betikslis užsiėmimas, bet malonus. Masažas...

--- Citata ---Bet man tokia “absoliuti kovos meno strategija“ nepriimtina.
--- Baigti citatą ---

apie tokią "strategiją" pirma kartą girdžiu (dėl klausos nusiskundimų neturiu). Būtų įdomu praplėsti akiratį ir sužinoti, kur tokia "strategija" propaguojama.

--- Citata --- Aš nepainioju!  Sportas mokina kovoti su lygiu!  Kovos menas - įveikti silpnesnįjį.  Dar kartą mano argumentus perskaityk!..  

--- Baigti citatą ---

Ne, painioji. Be to - tikslingai  :-] Perskaityk ir mano argumentus. :-)

o šiaip -

--- Citata ---Aš tikrai žinau, kad nieko nežinau!
--- Baigti citatą ---

Sei-i:
Geri pastebėjimai, Wind! :alus:

Aš tik pridursiu, kad taisyklių nebuvimas nėra absoliutus teiginys, nors ir ganėtinai nuvalkiotas. Jos tiesiog pakeičiamos gatvei būdingais dėsniais ir ritualais - jų žinojimas padeda geriau pažinti situacijas ir jas kontroliuoti...

Bet tu teisus dėl to, kad pižaminiai ir sportininkai mokinasi KITOKIŲ taisyklių ir etiketų, kurie neturi nieko bendro arba mažai teturi bendro su gatvės realybe.

Įtraukiu ir tave į sąrašą!...  :D

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją