Pagrindines diskusijos > Savigyna

Kovos menas ir savigyna - ne tas pats?...

<< < (5/10) > >>

Wind:

--- Citata ---
Nesutikčiau. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad dažniau būna vienas priešininkas. Kiek pažįstu, tai irgi beveik visi dažniausiai plakėsi su vienu varžovu.
--- Baigti citatą ---

keista, mano, bei mano pazistamu patirtis rodo ka kita, nors galbut kiekvienam skirtingai "sekasi"  :D

Kesagiri:

--- Citata ---
kiek supratau ta teksta, nors ten ir lyginama su vandeniu, bet kalbama apie kitus dalykus ...
O OSU paminetas posakis yra "laisvas" vertimas Briuso Lee kovos menu principo, kuri parasiau ansciau anglu kalba.

Beto neneigiu to fakto kad Bruce Lee zodziai gal but yra citata.
--- Baigti citatą ---

Oi ne, tikrai nekaltinu Bruce'o plagiatu. Aš tik norėjau pasakyti (ką ir pasakiau, cituojant AMB), kad pati idėja toli gražu nėra nauja ar originali. Su ja budo-konfucianistai dirbo dar XVI a., ir, ko gero, dar anksčiau - nebepamenu  :)  O jos konkretus traktavimas - per konkretaus meistro asmeninės patirties prizmę. Įtariu, kad aptariamas "opusas" visgi originalus.

Kesagiri:

--- Citata iš: "Sei-i ---
--- Citata ---
Pagal tave tai: iššaudyk juos visus - ir tegul šv. Petras prie vartų atsirenka????  :-]
--- Baigti citatą ---

Na, tam tikra prasme... :rolleyes:

--- Citata ---
Deja, gyvenime priešininkas būna visada stipresnis. Bet tai nereiškia, kad jis turi laimėti!...  :D

--- Baigti citatą ---

--- Citata --- Kartoju: priešininkas būna tik stipresnis (arba durnesnis, jei lenda.
--- Baigti citatą ---

O kai primuši (atsiprašau, nugali) "stipresnį" priešininką, ar jis tikrai buvo stipresnis? Ar tik durnesnis? Aišku, čia filosofijos marios, bet jei priešininkas nugalėtas - jis juk buvo silpnesnis? Tai ko visgi mokomės - nugalėti stipresnį ar silpnesnį? Drakonas mirė? :-(

--- Citata ---
Ir matau, kad mano teiginiai ne tik čia - dar ir tinklapio straipsniuose - giliai užgavo tavo savimeilę...  :D

--- Baigti citatą ---

Na :D , sakyčiau, ne tiek užgavo savimeilę (gal tai tave ir nuvils, bet dar armijoje dėl tokių reikaliukų girdėdavau epitetą "zhelezo-rezino-betonnyj"), kiek paliko gilų įspūdį :clap:

--- Citata ---
Aš tiesiog įvardinau kitais žodžiais jūsų teiginius, kad kovos menas išmoko apsiginti silpnesnįjį

--- Baigti citatą ---
Tiek to, cituoti neprašysiu. :rolleyes:

--- Citata ---
O kovos mene - meluojama nuo pačių pradžių...

--- Baigti citatą ---
konkretų klubą ir pavardę, prašyčiau :D

--- Citata ---
O gal aš neteisingai suprantu kovos meno misiją ir tikslus?...

--- Baigti citatą ---

Kategoriškai teigti nedrįsčiau, bet (jei jūs taip jau norite...) citatos tai patvirtina (kad neteisingai  :) ). Vertindamas kovos menus išskirtinai vartotojišku-materialistiniu  :-)  RBSD požiūriu, tu traktuoji (kuo netikėčiau - greičiausiai sudarai tokį vaizdą) kiekvieną marketingu persunktą kovos menų reklamą kaip galutinį KM tikslų, prioritetų ir įsipareigojimų sąvadą...
Nerimta. :-P

--- Citata ---
Neskiriu, kur sportas, kur menas ir kur savigyna???.. ;)

--- Baigti citatą ---
Na, skiri, skiri... Tik tavo rašyti straipsniai kažkaip disonuoja su aukščiau surašytomis tezėmis...

--- Citata ---
Jei nesutinki su tuo - argumentais paneik mano straipsnį “Kovos menai = choreografija?“ ir “Dar kartą apie savigyną“...  :D

--- Baigti citatą ---
Ten nėra ką neigti.
Gerų Kalėdų. :alus:  :drunk:
--- Baigti citatą ---

OSU:

--- Citata ---tai kas tada duoda ta sugebejima? kas jai ne tavo ejimas i sale/dojo(?) ar dar kazka panasaus? kai kurie menai/sportai duoda sugebejimus. is savo pozicijos galiu pasakyt. boxas. ismoksti smugiuot, sutvirteji fiziskai, i gauni reakcija, greiti, istverme, psichologini pasitikejima (nes tu juk moki mustis:) na perdielis irgi negerai). ko dar reikia? jai bus reikalas apginti ar apsiginti?
--- Baigti citatą ---

Mano ivardytas Alex Gong buvo gerai ivaldes Tailando boksa, bet tai jo, deja, neisgelbejo. :-(
As sutinku, kad mustynese treniruotas turi daugiau sansu. Bet yra ir kiti momentai. Kiekvienas kovos menas turis savu privalumu ir trukumu. Ir visi tai puikiai zinome. Pvz. ar jus bokse treniruojates kaip isvengti spyrio i tarpukoji? ka daryti, kai issitraukia peili, dujinuka ar pan.? Ka daryti, kai esi pargriautas ir tave uzgule, ar pan?
Cia tik vienas momentas, o kur dar kiti pvz.:
įsitikinimas, kad moki muštis nėra blogai, bet atsiranda grėsmė įsisvelti į situacijas, kurių paprastai vengtum.
bet apie tai itą kartą

Sei-i:

--- Citata ---Sei-i rašo:
O prieš STIPRESNĮJĮ priešininką - kovos menas nemokina NIEKO!  

Man juokingai kažkaip nuskambėjo :-P

--- Baigti citatą ---

Tai pasijuokim drauge, pone pižamini...  :D

--- Citata ---
Ką reiškia prieš stipresnį? Ar tai prieš tą, kuris didesnę štangą iškelia? Ar prieš tą, kuris aukštesnis nei aš? Tiek aš, tiek mano pažįstami esame nuo tokių apsigynę gatvėje. Tai gal mes jau užsiimame ne koviniu sportu, o savigyna? Kažkokia demagogija :A

--- Baigti citatą ---

Demagogijas TU varinėji. Nes tavo teiginiai patys tave ir paneigia. Jei dar kartą pasiskaitysi, ką pats pasakei....  :-P

Aišku, sunku suprasti, kai nieko nesupranti savigynoje - tas irgi tiesa... Fizinis išsipūtimas nieko per daug gatvėje neprideda. Tai negi aš dabar Sun Tzu turėsiu pradėti cituoti?...  :D

O jokia savigyna jūs neužsiimat. Tą jau seniai sakiau, ir nebegrįžtu kartotis prie to paties.

--- Citata ---
Stipresnis tas, kuris duotoje kovoje nugalėjo. Ir taškas :P

--- Baigti citatą ---

Čia pagal kurias dojo taisykles?... ;)

Antra, tai šis teiginys tik patvirtina maniškį: kovos menas mokina nugalėti silpnesnį. Nori - persifrazuok: mokina būti stipresniu, nei buvai prieš tai ir rinktis silpnesnį priešininką.

Kiek tavo diržas vertas prieš kokį traktorių - pervažiuosiu, ir nesvarbu man bus tavo pajėgumai.

Kovos nebus.

Mąstome skirtingomis kategorijomis. Nebenoriu nieko įrodinėti. Tavo ego jau tiek įžeistas, kad iš pykčio savo partneriams traumas dalini, ar ne taip?... ;)

--- Citata ---
Tad niekinimas kovos menų, ar sporto, iškeliant kažkokią mistinę savyginą, kurioje laimima prieš kažkokį "stipresnį" man negerai kvepia...  

--- Baigti citatą ---

Savigyna ne mistinė - ČIA TAU TAME YRA MISTIKA, nes nieko “nerauki“.  :?

Aš niekinu kovos menus?.. ;) Matyt, prastai skaitei mano straipsnius ir temas apie kovos menus. O va taviškių tai pasigendu, turint omeny tavo padėtį... Paporintum geriau mums apie Shotokaną - tai nors gal ką naujo išgirsiu.

Ar ir ČIA tavo statusas yra išpūstas?... ;)

--- Citata ---
Tiesiog kovos menas stiprina žmogų visapusiškai ir jis turi didesnę galimybę apsiginti.
--- Baigti citatą ---

...nuo silpnesnių už save...  :D

Bet, kaip sakiau, silpnesni nelenda. O jei žmogus “neštangistas“, o užkabino, tai tikėkis, kad geriausiu atveju jis yra tiesiog “durnas“.

Matyt, tik ant tokių ir papuldavai. Tai tokiems konfliktams ir ruošiesi, treniruojiesi. Kitaip tariant, IEŠKAI DURNESNIŲ UŽ SAVE...  :?

Ką gi - sėkmės.

Nebeketinu šia tema daugiau diskutuoti - įdomiau bendrauti su žmonėmis, kurie rimtai žiūri į šią temą ir savo priešininkų nelaiko visiškais idiotais...  :?

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją