AutoriusTema: Wing Chun (Tsun) technika ir jos niuansai  (Skaityti 110992 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Wing Chun (Tsun) technika ir jos niuansai
« Atsakyti #480 įjungtas: 2009 Rgs 22, 10:13:05 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Man uzklina WT/WC koju darbas :oops:,tiksliau jo nebuvimas.Kai ieiti i distancija,tuo labiau su zmogum kuris moka dirbti kojomis/judeti..?
Na, sakau, tas pastebima. Man tai- statika "su bandymu" kazkur iseit...Realiai laisvame sparinge nelabai tas gavosi jam, tai kojas atmusiau , taip sakant be dideliu pastangu...Dirbom su batais, tai teko naudot "lengvesnius" , ne tokius trauminius, ir tai rezultatu likau patenkintas as su " savo karate" , nei jis...
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 43
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #481 įjungtas: 2009 Rgs 22, 10:24:28 am »
šeip kaip visada aš cia ne i tema  :oops: kuo grynesnis stilius tuo gardziau kvepia  :shit: o kuom didesnė marmalynė tuom didesnis gėris  :kikena:

Kad ir kaip tai skaudu butu "tradiciju" salininkams, bet tai tiesa.
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #482 įjungtas: 2009 Rgs 22, 10:28:12 am »
Keistokai skaitosi "diskusija"... "Wing Chun (Tsun) technika ir jos niuansai" :chmm:

Techniką... žodžiais forume perteikti ... :-] ... o ką jau kalbėti apie niuansus  :kikena:

Visi kovos būdai buvo sugalvoti ir buvo tinkami tam laikmečiui, kai tokiais būdais buvo puolama.

Šiuo metu... kai puolama "va taip" ... ir tankiausi puolimai yra "tokie" .... ;) ... ; :D
Labiausiai tinka viskas kas yra adaptuota "tokiems puolimo būdams" ...  :luztu:

O jei rimtai... Vyrai, vaikinai, berniukai ir mergaitės...

"Tavo kūnas yra ginklas", o kaip tu juom "makaluosi"... nuo asmeninių savybių ir sugebėjimų priklauso.
Nesvarbu kokio "meno ar kovos būdo" ragausi. Svarbu, kad tai darytum tinkamu momentu ir tinkamai įvaldytum pastangų kryptis tiems veiksmams atlikti... ir t.t.

Žodis netalpus, kad viską perteikti (1,2,3...)... ar verta "Žodžiais galinėtis"... dirbkite daugiau ir mokinkitės prieš konkrečius būdus jus sužaloti... tik taip išmoksite ... "ir būsite pasirenge - instinktyviai reaguoti, į tokio, ar kitokio pobūdžio atakas" ... visa kitą - SPORTAS.

Na, kad ir "kovinis sportas"... tas irgi geriau negu nieko... nes realioje situacijoje... žmogus sportaves... turės geresni greitį, reakciją ir "taimingą" ... o tai reiškia didesni šansą išgyventi ;)

Na... kad daugumai būtu "ramu" ... pasakysiu... visokių meistrų mačiau ... esminis skirtumas tarp jų buvo ne technikos... o jų gebėjimas JAS VALDYTI ;)

"Žinovų" ... teko sutikti daugiau... nei Meistrų... tinkamai  :respect: TAI įvaldžiūsiu.

Kai žmogus sugeba išsisukti-nueiti nuo smūgio... tuo pat metu pasitikti priešininką savo kontr-smūgiu... patikėkite... visai tampa nebesvarbu... ar tai WC, ar tai karate, ar boksas ar kitokie kovos būdai (smūgiais sprendžiantys kovos baigtį)

Tai lemia "išugdytos savybės"... va šito vertėtu siekti ir lavinti savyje... tai, kad ir kokius kovos būdus studijuotumėte...

TIKSLUMAS-GREITIS-KONCENTRUOTOS PASTANGOS (Kalbant apie smūginius judesius) ir t.t.

Sėkmės jums "savo kelio paieškoje" ...  :handshake:

Nei pridesi nei atimsi.  :handshake:  :respect:

"Net vytele meistro rankose tampa mirtinu ginklu" :)

O del neatsakinejimo i issakyta kritika, tai konstruktyvios kritikos nebuvo, todel nera ka ir atsakyti.

Mokaisi nuolat, klaidas parodo sparingas ir tada taisai savo klaidas. Tokiu budu atsirenki kas tau veikia, o kas ne.

Nori ismokti plaukt, tada lipk i vandeni. Nori ismokti kovoti, eik ir kovok.

O del triju organizaciju:

Trecioji organziacija VT tai keletas nuo BTWA (Wing tsun) atskilusiu meistru. Tiesiog jie dabar tik susivoke po tiek metu ir isejo. Paskui uzmezge rysius su kitom organizacijom.

« Paskutinis taisymas: 2009 Rgs 22, 10:39:51 am nuo Vilkatas »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #483 įjungtas: 2009 Rgs 22, 10:30:03 am »
Kad ir kaip tai skaudu butu "tradiciju" salininkams, bet tai tiesa.
Man neskaudu- as pasiimu tai, ko man reikia! O jei ten moko baleto- kaip cia minejo kazkas, ar rankos uzsukimo su trigubu poveikiu jo slipsui  :D - man nereikia ir to nesimokinu!Gal todel karate man- viena. Sportiniai jos variantai domina mazai, koviniai- su imtynemis ir t.t. - labiau. Tai ir susidedu is tu "tradiciniu" savo "naturalia" , su kuria ir einu susikibes rankomis! Man tai- antra zmona, su kuria jau irgi 14 metu vaikstom susikabine rankomis  :P
O ir WT ar WC kazka naudingo galima rast, tikiu. Tik ten viskas taip suvelta, kad to kazko reiktu ilgai ieskoti. Reikalas tas, kad gali ir nerast, o laikas eina...
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #484 įjungtas: 2009 Rgs 22, 10:46:00 am »
Man neskaudu- as pasiimu tai, ko man reikia! O jei ten moko baleto- kaip cia minejo kazkas, ar rankos uzsukimo su trigubu poveikiu jo slipsui  :D - man nereikia ir to nesimokinu!Gal todel karate man- viena. Sportiniai jos variantai domina mazai, koviniai- su imtynemis ir t.t. - labiau. Tai ir susidedu is tu "tradiciniu" savo "naturalia" , su kuria ir einu susikibes rankomis! Man tai- antra zmona, su kuria jau irgi 14 metu vaikstom susikabine rankomis  :P
O ir WT ar WC kazka naudingo galima rast, tikiu. Tik ten viskas taip suvelta, kad to kazko reiktu ilgai ieskoti. Reikalas tas, kad gali ir nerast, o laikas eina...

Taigi, atsakymas yra metodika, pagal kuria mokoma. Nes nuo to ir priklauso ar tu liksi "fantaziju pasaulyje" ar ismoksi panaudoti savo stiliu praktiskai.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #484 įjungtas: 2009 Rgs 22, 10:46:00 am »

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #485 įjungtas: 2009 Rgs 22, 10:54:48 am »
Taigi, atsakymas yra metodika, pagal kuria mokoma. Nes nuo to ir priklauso ar tu liksi "fantaziju pasaulyje" ar ismoksi panaudoti savo stiliu praktiskai.
Nu tikrai taip!  :respect: Jei "soksi" mustis neismoksi, tik sokti...Jei mokysies musti- ne mustis, mustis nereikia, reikia musti- musti ir ismoksi. O pagrindas yra metodikoje- atsirenkant man tinkancias technikas, budus, pozicijas, veiksmus ir t,t, tinkancius tik man ir juos perleidus per save, naudoti. O tai gali buti ir is karate ir is WT ar aikido, pakua ar peilis- viskas veikia, kas gerai ir tiksliai, laiku buna panaudota!
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #486 įjungtas: 2009 Rgs 22, 11:15:44 am »
Nu tikrai taip!  :respect: Jei "soksi" mustis neismoksi, tik sokti...Jei mokysies musti- ne mustis, mustis nereikia, reikia musti- musti ir ismoksi. O pagrindas yra metodikoje- atsirenkant man tinkancias technikas, budus, pozicijas, veiksmus ir t,t, tinkancius tik man ir juos perleidus per save, naudoti. O tai gali buti ir is karate ir is WT ar aikido, pakua ar peilis- viskas veikia, kas gerai ir tiksliai, laiku buna panaudota!

priejom bendro sutarimo :)  :handshake:

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #487 įjungtas: 2009 Rgs 22, 11:23:24 am »
As tikrai nezinau- nes pats nepraejau- gal nuo kazkurio mokymosi etapo ir WT ar WC tampa tikrai efektyvus ir geras menas.  :nezino: nezinau, bet tai, kiek zinau ir "ragavo" kiti, niekaip nesidomintys vidinemis ju kariavimo tendencijomis- liko nusivyle ta technika kaip realia technika. Man rodos, jog net realwt kazkurie pasivadine? KUom ji realesne nei kita? Kuom ju to pacio vingcuno technikos panaudojimo praktika kitokia nei tu kitu? JUk formos- tos pacios, priemones- irgi...Baze- ta pati. Na, niekaip nesuprantu.
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #488 įjungtas: 2009 Rgs 22, 11:31:43 am »
Del RealWT gali atsakyt Vilkatas ir jo puse (WC).
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #489 įjungtas: 2009 Rgs 22, 11:39:52 am »
Del RealWT gali atsakyt Vilkatas ir jo puse (WC).
O, maloni diskusija laukia  :D
Kurie esate tikri, o kurie ne...? Man tai nejuokinga, nes tas susiskaldymas yra ir karate- shotokan ir shotokan tradicinis  :nezino: kyokushin ir shinkyokushin...Dar vienas  :nezino: Kodel? Kad kazkas pinigais ir slove, garbe nepasidalina? Bet bukim teisingi bent pries save, pries atsakydami! As tai sakau, jog del mano isvardytu dalyku. Suprantu- shotokan nuo kyokushin skiriasi, cia viskas tvarkoj. Taekwondo ten irgi - kazkiek visko ir ...Kojomis spardosi ir tie ir antri ir treti. ...
Kyla mintis, kad didziausias kaltininkas nera technikos gerumas ar blogumas, yra noras ispusti savo EGO iki dangaus, kuris nesibaigia ir kur niekas nebematys, jog tas ego- netikras...Juk mazai kas ten savo EGO  didumu ten lankosi...
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

« Atsakyti #489 įjungtas: 2009 Rgs 22, 11:39:52 am »

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 455
  • Amžius: 61
  • Vieta: Klaipėda
  • Ugnis ir vanduo kiečiausias uolas paverčia smėliu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #490 įjungtas: 2009 Rgs 22, 11:49:13 am »
"...........................viskas veikia, kas gerai ir tiksliai, laiku buna panaudota!"
:handshake: ...  archyvuose radau ginybinių judesių schemą ... "prisegu"
Schema kaip ir natos ;) ... nuo atlikėjo savybių priklauso "kaip TAI sugros"  :kikena:
Filme "Drakono sala" yra kelios kovos scenos, kur Brius Li... smagiai darbuojasi rankomis.
« Paskutinis taisymas: 2009 Rgs 22, 11:53:10 am nuo Mokytojas »
„Niekas žmogaus taip nestabdo kaip jis pats save.” A.Belas
„Tik pasieke tikslą sužinome, kad kelias buvo tinkamas.” P.Valeri

„Kvailiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, yra tie, kurie viską žino." M.Sorbesas

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #491 įjungtas: 2009 Rgs 22, 11:56:03 am »
Kurie esate tikri, o kurie ne...? Man tai nejuokinga, nes tas susiskaldymas yra ir karate- shotokan ir shotokan tradicinis  :nezino: kyokushin ir shinkyokushin...Dar vienas  :nezino: Kodel? Kad kazkas pinigais ir slove, garbe nepasidalina? Bet bukim teisingi bent pries save, pries atsakydami! As tai sakau, jog del mano isvardytu dalyku. Suprantu- shotokan nuo kyokushin skiriasi, cia viskas tvarkoj. Taekwondo ten irgi - kazkiek visko ir ...Kojomis spardosi ir tie ir antri ir treti. ...
Kyla mintis, kad didziausias kaltininkas nera technikos gerumas ar blogumas, yra noras ispusti savo EGO iki dangaus, kuris nesibaigia ir kur niekas nebematys, jog tas ego- netikras...Juk mazai kas ten savo EGO  didumu ten lankosi...

pas mane klube dirbama pagal anksciau issakyta principa. Mano mokytojo poziuris irgi toks pats. Tai turbut ir yra skirtumas nuo kitu organizaciju.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #492 įjungtas: 2009 Rgs 22, 13:02:20 pm »

Del ko invyko tas susiskaldymas, neisivaizduoju (gal ir del tavo isvardintu priezasciu, gal ir dar daugiau kazko buvo). Kazkuriuo momentu, kazkas su kazkuom kazko nepasidalino ir viskas. Giliau inlyst butu idomu, bet apie tai tikrai nediskutuociau, nes prasides politika ir *metrijos visokiausios.
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #493 įjungtas: 2009 Rgs 22, 13:10:39 pm »
pas mane klube dirbama pagal anksciau issakyta principa. Mano mokytojo poziuris irgi toks pats. Tai turbut ir yra skirtumas nuo kitu organizaciju.
Svarbu, kad viena ar kita technika tikrai veikia! Ir negaliu pasakyt, kad TKD ar WT ( WC) , aikido ar hapkido nera geros, jei ju rimtai net nestudijavau...Gal ir ten yra kazkas, kas suteiktu mano judesiams papildymo, platesnio kovos mastymo- matymo ir t.t. Esme tai, kad skirtingos jos iki tokio lygio buti negali, arba kazkuri labai iskraipyta...Nesakau, jog ta, uzkoduota- uzplombuota, bet pakeist stiliu reikia laaaaabai daug ziniu apie to stiliaus pliusus- minusus ir juos dar labiau isreiksti(pliusus) arba panaikinti( minusus). Ar tas nutiko Wingtsune po vengro pakeitimu? Na, tai vel neaisku, nes kiekvienas kalba is savo varpines.
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #494 įjungtas: 2009 Rgs 22, 13:19:42 pm »
Svarbu, kad viena ar kita technika tikrai veikia! Ir negaliu pasakyt, kad TKD ar WT ( WC) , aikido ar hapkido nera geros, jei ju rimtai net nestudijavau...Gal ir ten yra kazkas, kas suteiktu mano judesiams papildymo, platesnio kovos mastymo- matymo ir t.t. Esme tai, kad skirtingos jos iki tokio lygio buti negali, arba kazkuri labai iskraipyta...Nesakau, jog ta, uzkoduota- uzplombuota, bet pakeist stiliu reikia laaaaabai daug ziniu apie to stiliaus pliusus- minusus ir juos dar labiau isreiksti(pliusus) arba panaikinti( minusus). Ar tas nutiko Wingtsune po vengro pakeitimu? Na, tai vel neaisku, nes kiekvienas kalba is savo varpines.

SiKung Maday Norbert (vengras) nera stiliaus pakeitejas, jis yra SiJo Leung Ting mokinys ir jo stiliaus (WT) propoguotojas Rytu Europoje. Galbut jis inesa i stiliu kazkokiu naujoviu, bet nekeicia kazko kardinaliai isvesdamas nauja stiliu. WT savotiskas savo stiliaus ikurejas skaitosi SiJo, del ko ir buvo keiciamas pavadinimas, kad issikirti is WC.
Tikiuosi viska teisingai parasiau, jei ka, stipriai nemuskite...

« Atsakyti #494 įjungtas: 2009 Rgs 22, 13:19:42 pm »