Matomai buvau nepakankamai kategoriškas, kad likau nesuprastas. Žemiau esančio teksto netaikau niekam asmeniškai
Ale kaip tai smagu ant tokių prietrankų pasitreniruoti. Blyn, einu rūsin maišą padaužyt
Apie tokį požiūrį aš ir šnekėjau. Šioje vietoje puiki iliustracija - manau komentarų kaip ir nereikia
Man iškilo toks klausimas: mes kalbame apie savigyną ar apie "morozų" naikinimo strategiją? Nes paklausius susidaro įspūdis jog manoma, kad tai vienas ir tas pats. Nors iš tiesų greičiausiai skirtumą puikiai suprantate, tiesiog, kaip sakoma, "pasitaikė proga atsiteisti", tai kodėl gi nepavadinus to savigyna? "Teisingiau" skamba, ar ne?... O norint, progų galima atrasti - ne taip pažiūrėjo, ne tą pasakė, ne tos spalvos akys, o čia dar rūkyt paprašė... JIS pirmas, šiukštu ne aš! Ne aš kaltas, APLINKA kalta...
Koviniai veiksmai čia niekuo dėti. Kai elgiamasi taip, kad pats taip vadinamo "besiginančiojo" elgesys ne sprendžia konfliktą, o jį kelia (visokie "pravalom genocidą", "taip jiems ir reikia", "prašosi auklėjami", "mes geresni už juos" ir t.t.), tie veiksmai nėra problemų sprendimo būdas. Nepernešu kai žmonės skleidžia smurtą tam, kad patenkinti savo ego ("aš teisus, todėl jam į snukį"). Man atrodo, kad būtent prieš tokius žmones (konfliktuoja, kabinėjasi, provokuoja, žemina ir t.t.) jūs norite kovoti. Tai kodėl elgiatės ir mastote LYGIAI TAIP PAT kaip jie?
Jeigu esate gatviniai peštukai, tai atskira kalba. O jei ne, tai bet koks konflikto perėjimas į fizinę stadiją jau savaime reiškia, kad susimovėte, ir labai smarkiai. Ne priešininko dantų skaičiumi matuojama savigynos sėkmė. Kartoju dar sykį - galima ir spardyti, ir šokinėti ant lavono, o po to dar išpjaustyti grožines figūrėles peiliu. Tiktai svarbu nepamiršti (nuo ko ir prasidėjo diskusija), jog
Reikia tik itikinti prokuratura kad tu teisus, ir viskas bus gerai
Todėl atitinkama ir taktika. Tačiau ne ja ir ne techniniais veiksmais aš abejoju, bet motyvu. Jeigu už tų veiksmų stovi bet kas iš serijos "kaip tu drįsti MAN tai sakyti", "tuoj aš tave PAAUKLĖSIU", "tokius kaip tu REIKIA naikinti" ir t.t. ir pan., tai yra ne tik kad žema, už tokius veiksmus reikia bausti - griežtai, negailestingai ir IŠKART
O jei motyvas yra pagrįstas, KITO PASIRINKIMO NEBŪNA. Ataka pasirenkama tokia, kad ji būtų PIRMA ir PASKUTINĖ. Užteks ieškoti mano pranešimuose to, ko neparašiau (kad agresorių reikia toleruoti, laukti jo veiksmų ir t.t.). Kalba juk neina apie tai, kodėl kažkokį dėdę užplūdo emocijos. Juk čia "mokomasis video", pamenate? Svarbu tai, kaip TURI būti ir kaip reikia TRENIRUOTIS, kad būtų kaip reikia. Nuo klaidų (net jei tos klaidos natūralios) neapsaugotas niekas - toks jau tas gyvenimas (kaip pasiseks), tačiau mes tam ir treniruojamės, kad sektųsi labiau (nemokančiam kovoti pvz. natūralu stovėti atsidengus - negi vien dėl to, kad tai natūralu, tai jau teisinga?). Tai ir mokykimės valdyti agresiją, emocijas ir t.t.
... ir žinokime, kad teisėsauga būtinai pagaus, nuteis ir visą likusį gyvenimą sėdėsime už grotų. Bet deja, KITO PASIRINKIMO NEBUVO. Taip jau nutiko - negalėjau aš kaip žmogus, kaip šios visuomenės narys pasielgti kitaip. Tai apsaugos nuo kvailysčių, nuo noro "pasitreniruoti" gatvėje į kieno nors nosį.
Ir šiaip, "tikras kovotojas visada kovoja už taiką", jei ką...