AutoriusTema: Taktika+strategija  (Skaityti 27039 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • Lytis: Vyras
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Taktika+strategija
« Atsakyti #135 įjungtas: 2008 Geg 12, 13:53:42 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Teisineje valstybeje, svarbu "irodyti, kad tu pasielgei teisingai", ar tu is tikro pasielgei teisingai pagal taisykles - dzin.

Kraštutinė to išraiška:
"tarybinis desantininkas Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungtibaudžiamas ir sodinamas daboklėn ne dėl to, kad girtas eidamas iš mergos, davė liūlin kažkam už kažką, o dėl to, kad pakliuvo ir neatsimazino:-]  (citata iš realaus moralo, pasakyto prieš rikiuotę  )

O jei rimtai, ar ne per daug "grūzo" kartais dar mąstyti, ar teisėti tavo veiksmai, ypač kai mąstyti nelabai yra kada? Ir ar tai ne dvigubi standartai? debilas, kuris tave tuoj dauš, juk apie teisę negalvoja nei dėl n'telekto trūkumo, ir iš principo...
« Paskutinis taisymas: 2008 Geg 12, 14:03:44 pm nuo kensen »

Atsijungęs Saulius

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2007
  • Žinutės: 158
  • Amžius: 58
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #136 įjungtas: 2008 Geg 12, 15:31:17 pm »
Grįžtant prie pirminio Pitbulio pateikto klipo, tai būtent toks morozas ir gavo į galvą. Bet ne visi forumiečiai pateisino tokį problemos sprendimo būdą. Mano pozicija šiuo atveju aiški ir pilnai sutampa su pirmu klipu. Prilindai-gavai į galvą. Visa teisinė sistema laikosi šiuo t.y. bausmės už veiką principu.

Smaugly, gal man čia taikot? Gal ne taip supratot mane. Tiesiog norėjau atkreipt dėmesį į teisinę pusę, kuri kažkaip gina nusikaltėlius. Yra konkrečių atvejų, kai po paprasto liuobimo į nosį, gavęs galvon niekada jau pats savo jėgomis neatsikelia, o kitam tenka grotos.

Pats savęs paklausęs, ką daryčiau panašioj situacijoj, deja, galiu pasakyt, kad pasielgčiau kaip ir daugelis, t. y. "banda", duočiau į dantis. Jei būčiau "ne banda", o koks nors galingas Jujutsu meistras, tai padaręs elementarų metimuką ir paguldęs užpuoliką ant pilvo, padaręs žmogaus kontrolę per ranką, suteikčiau užpuolikui galimybę būti nesužalotam, jei jis pradėtų kitaip čiulbėt. Bet kam tiek rizikuot? Be to, su Jujutsu pas mane labai labai silpnai...

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #137 įjungtas: 2008 Geg 12, 16:23:35 pm »
Grįžtant prie pirminio Pitbulio pateikto klipo, tai būtent toks morozas ir gavo į galvą. Bet ne visi forumiečiai pateisino tokį problemos sprendimo būdą. Mano pozicija šiuo atveju aiški ir pilnai sutampa su pirmu klipu.
Reikia tik itikinti prokuratura kad tu teisus, ir viskas bus gerai  :D
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 2090
  • Amžius: 40
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: mt
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #138 įjungtas: 2008 Geg 12, 18:51:27 pm »
Hmmm, bet aš už fizinį nenaudelių auklejimą. Gal but esu per daug užsipyres, bet ši penktadieni teko susimušt su vienu vyrukų, jam mat nepatyko kad aš rusiškai telefonu šneku  :-D Pasakiau kur jam reikia eiti su tokiais najezdais, jis nepaklause  :banging:  :-( Dėl jo bokalą alaus vos neišpyliau...  :bandit:
« Paskutinis taisymas: 2008 Geg 12, 19:10:21 pm nuo Berserk »
aeterna
Я дерусь потому что ... дерусь (c) Портос
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #139 įjungtas: 2008 Geg 12, 19:07:39 pm »
Matomai buvau nepakankamai kategoriškas, kad likau nesuprastas. Žemiau esančio teksto netaikau niekam asmeniškai :director:

Ale kaip tai smagu ant tokių prietrankų pasitreniruoti. Blyn, einu rūsin maišą padaužyt :maisas:
Apie tokį požiūrį aš ir šnekėjau. Šioje vietoje puiki iliustracija - manau komentarų kaip ir nereikia :nezino:

Man iškilo toks klausimas: mes kalbame apie savigyną ar apie "morozų" naikinimo strategiją? Nes paklausius susidaro įspūdis jog manoma, kad tai vienas ir tas pats. Nors iš tiesų greičiausiai skirtumą puikiai suprantate, tiesiog, kaip sakoma, "pasitaikė proga atsiteisti", tai kodėl gi nepavadinus to savigyna? "Teisingiau" skamba, ar ne?... O norint, progų galima atrasti - ne taip pažiūrėjo, ne tą pasakė, ne tos spalvos akys, o čia dar rūkyt paprašė... JIS pirmas, šiukštu ne aš! Ne aš kaltas, APLINKA kalta...

Koviniai veiksmai čia niekuo dėti. Kai elgiamasi taip, kad pats taip vadinamo "besiginančiojo" elgesys ne sprendžia konfliktą, o jį kelia (visokie "pravalom genocidą", "taip jiems ir reikia", "prašosi auklėjami", "mes geresni už juos" ir t.t.), tie veiksmai nėra problemų sprendimo būdas. Nepernešu kai žmonės skleidžia smurtą tam, kad patenkinti savo ego ("aš teisus, todėl jam į snukį"). Man atrodo, kad būtent prieš tokius žmones (konfliktuoja, kabinėjasi, provokuoja, žemina ir t.t.) jūs norite kovoti. Tai kodėl elgiatės ir mastote LYGIAI TAIP PAT kaip jie?

Jeigu esate gatviniai peštukai, tai atskira kalba. O jei ne, tai bet koks konflikto perėjimas į fizinę stadiją jau savaime reiškia, kad susimovėte, ir labai smarkiai. Ne priešininko dantų skaičiumi matuojama savigynos sėkmė. Kartoju dar sykį - galima ir spardyti, ir šokinėti ant lavono, o po to dar išpjaustyti grožines figūrėles peiliu. Tiktai svarbu nepamiršti (nuo ko ir prasidėjo diskusija), jog
Reikia tik itikinti prokuratura kad tu teisus, ir viskas bus gerai  :D

Todėl atitinkama ir taktika. Tačiau ne ja ir ne techniniais veiksmais aš abejoju, bet motyvu. Jeigu už tų veiksmų stovi bet kas iš serijos "kaip tu drįsti MAN tai sakyti", "tuoj aš tave PAAUKLĖSIU", "tokius kaip tu REIKIA naikinti" ir t.t. ir pan., tai yra ne tik kad žema, už tokius veiksmus reikia bausti - griežtai, negailestingai ir IŠKART

O jei motyvas yra pagrįstas, KITO PASIRINKIMO NEBŪNA. Ataka pasirenkama tokia, kad ji būtų PIRMA ir PASKUTINĖ. Užteks ieškoti mano pranešimuose to, ko neparašiau (kad agresorių reikia toleruoti, laukti jo veiksmų ir t.t.). Kalba juk neina apie tai, kodėl kažkokį dėdę užplūdo emocijos. Juk čia "mokomasis video", pamenate? Svarbu tai, kaip TURI būti ir kaip reikia TRENIRUOTIS, kad būtų kaip reikia. Nuo klaidų (net jei tos klaidos natūralios) neapsaugotas niekas - toks jau tas gyvenimas (kaip pasiseks), tačiau mes tam ir treniruojamės, kad sektųsi labiau (nemokančiam kovoti pvz. natūralu stovėti atsidengus - negi vien dėl to, kad tai natūralu, tai jau teisinga?). Tai ir mokykimės valdyti agresiją, emocijas ir t.t.

... ir žinokime, kad teisėsauga būtinai pagaus, nuteis ir visą likusį gyvenimą sėdėsime už grotų. Bet deja, KITO PASIRINKIMO NEBUVO. Taip jau nutiko - negalėjau aš kaip žmogus, kaip šios visuomenės narys pasielgti kitaip. Tai apsaugos nuo kvailysčių, nuo noro "pasitreniruoti" gatvėje į kieno nors nosį.

Ir šiaip, "tikras kovotojas visada kovoja už taiką", jei ką...
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #139 įjungtas: 2008 Geg 12, 19:07:39 pm »

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • Amžius: 46
  • Šalis: 00
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #140 įjungtas: 2008 Geg 12, 21:27:36 pm »
Žinai mane labiausiai nervina žmonių abejingumas gatvėje ir kai reikalinga pagalba-tu jos nesulauki. Tad manau vertėtų pamastyt, kad debiliukus tikrai reikia auklėt, nes jei netgi tu negali pristabdyt, tai kas tada.
Ar niekad nepagalvojai kas būtų jei tau reiktų pagalbos, o aplinkiniai tik pasyviai žiūrėtų, nesulauki pagalbos, tik paskui gali rimtai ir į ligoninę atsigult. Kalbu, kad reikia visada blaiviai įvertint situacija ir nežaist narsuolio, pagal situacija ir reaguoji, čia tada ir reikalina taktika ir strategija.
Aš visiškai sutinku su Saxumo postu  :handshake:
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 50
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #141 įjungtas: 2008 Geg 12, 21:33:16 pm »
Išmečiau visas žinutes, kurios toliau grybavo. Stripuli su Berserku, palaukit rudens arba į bazarą.

Na, bet išmečiau ir savo postą, kad jau nedaeina jumi, musie ir kitiems nedaeis. Bet kadangi visvien tingiu rašyt, tai tik pora citatų...

Citata
Citata
Ale kaip tai smagu ant tokių prietrankų pasitreniruoti. Blyn, einu rūsin maišą padaužyt
Apie tokį požiūrį aš ir šnekėjau. Šioje vietoje puiki iliustracija - manau komentarų kaip ir nereikia

ir

Citata
O jei motyvas yra pagrįstas, KITO PASIRINKIMO NEBŪNA. Ataka pasirenkama tokia, kad ji būtų PIRMA ir PASKUTINĖ. Užteks ieškoti mano pranešimuose to, ko neparašiau (kad agresorių reikia toleruoti, laukti jo veiksmų ir t.t.).

Ir toliau prašyčiau į temą.
« Paskutinis taisymas: 2008 Geg 12, 21:51:57 pm nuo Saxum »

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #142 įjungtas: 2008 Geg 12, 22:33:15 pm »
Vienas dėdė po lėktuvo nuvarymo yra pasakęs: "kai tu tiesiogiai susiduri su terorizmu, tampi nebedemokratiškas".

Bausti ir auklėti turėtų tamtyč skirtos institucijos, kurioms mokesčių mokėtojai moka pinigus. Tačiau tie patys mokėtojai kartais irgi turėtų pajudėti, nes gali nelikti, kas pildys biudžetą kovai su nusikalstamumu. Nes chuliganizmas dėl savo "smulkumo" yra tokia veikla, kad ant kiekvieno kampo policininko nepastatysi.

Su laiteriu aš nesutiksiu, kad esi lygiai toks pats, jei užkerti kelią chamui. Nes už chamo stovi tik jo destruktyvumas, o už piliečio - visuomeniniai interesai.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #143 įjungtas: 2008 Geg 12, 22:40:36 pm »

Su laiteriu aš nesutiksiu, kad esi lygiai toks pats, jei užkerti kelią chamui. Nes už chamo stovi tik jo destruktyvumas, o už piliečio - visuomeniniai interesai.

Žinai, kažkodėl paauglystėje mušamasi daug, nes kas nors ką nors ne taip pasakė, tai tas kas nors jau ir "chamas", kuriam reikia duot į snukį. Hormonai tatai... Gaila, ne kurie nesuauga ir taip ir neišmoksta kovoti normaliomis socialiomis priemonėmis prieš elementarius chamelius bei neskiria jų nuo agresorių, kurie vagia, muša ir t. t. Tad ir lieka vienintelis ginklas - į snukį jam...
Užkirsti kelią chamui yra viena, užkirsti kelią smurtu yra kita. Ir smurtu atsakydamas tik į žodinę agresiją, pasidarai niekuo ne geresnis.
Juk niekas nesidžiaugtų ir nesakytų, kad elgiuosi teisingai, jei aš trulike dubasinčiau chamavotas senutes? O niekas ir nesiginčyja, manau, kad nervų jos padoriai visuomenei prigadina kartais daugiau už visokius gaidžiukus... 
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #144 įjungtas: 2008 Geg 12, 22:43:25 pm »
Su laiteriu aš nesutiksiu, kad esi lygiai toks pats, jei užkerti kelią chamui.
Aš to nesakiau
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

« Atsakyti #144 įjungtas: 2008 Geg 12, 22:43:25 pm »

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #145 įjungtas: 2008 Geg 12, 22:50:01 pm »
O taip?:
Kai elgiamasi taip, kad pats taip vadinamo "besiginančiojo" elgesys ne sprendžia konfliktą, o jį kelia (visokie "pravalom genocidą", "taip jiems ir reikia", "prašosi auklėjami", "mes geresni už juos" ir t.t.), tie veiksmai nėra problemų sprendimo būdas. Nepernešu kai žmonės skleidžia smurtą tam, kad patenkinti savo ego ("aš teisus, todėl jam į snukį"). Man atrodo, kad būtent prieš tokius žmones (konfliktuoja, kabinėjasi, provokuoja, žemina ir t.t.) jūs norite kovoti. Tai kodėl elgiatės ir mastote LYGIAI TAIP PAT kaip jie?

bet galima tikrai pritarti, kad jei jau reikalas daėjo iki fizinės dalies, kažkur buvo susimauta.  :handshake:
O jei ne, aišku, galima pasitelkti "bazarinimą", bet kartais net civilizuotesnėje aplinkoje diplomatai patiria krachą  :nezino:, o tada jau :punch:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 50
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #146 įjungtas: 2008 Geg 12, 22:57:21 pm »
Aš to nesakiau
Sakei pacituodamas mane...

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #147 įjungtas: 2008 Geg 12, 22:59:33 pm »
Sakei pacituodamas mane...

Nesakė
« Paskutinis taisymas: 2008 Geg 13, 00:25:35 am nuo stripulis »
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 53
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #148 įjungtas: 2008 Geg 13, 01:20:23 am »
Laiteri, man pirmam klipe problemos sprendimo būdas priimtinas. Aš pats nežinau, kaip pasielgčiau...gal išsigąsčiau :angel:
Šiaip nelabai suprantu tavo poziciją, tad gal galėtum pateikti tos situacijos kitą sprendimo būdą?
Aptartume.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #149 įjungtas: 2008 Geg 13, 01:36:37 am »
Galima ir man įsiterpt?
Pirmam klipe kito sprendimo aš nematau. Gerai, tarkim tie "studentai" nesureaguoja, tiesiog nusisuka ir nueina... O tas pacukas už kampo nusivilioja kokį paauglį ir atima telefoną... Vis tiek akivaizdu buvo, kad rautis norėta, ir kad ne šiaip sau, jei jau visa gauja pasiruošusi.
O čia yra šansas, kad gauja gal kurį laiką medžioklėn neis...

« Atsakyti #149 įjungtas: 2008 Geg 13, 01:36:37 am »