Laiteri, man pirmam klipe problemos sprendimo būdas priimtinas. Aš pats nežinau, kaip pasielgčiau...gal išsigąsčiau
Šiaip nelabai suprantu tavo poziciją, tad gal galėtum pateikti tos situacijos kitą sprendimo būdą?
Aptartume.
Aš tai parašiau antroje žinutėje šioje temoje
Be abejo, kad TEISus, padarė ką reikėjo padaryti.
Ne veltui klausiau, kur įžiūrite prieštaravimus, nes seniai pritarėte beveik viskam ką parašiau.
Aš rašiau
jeigu kertate, tai elkitės kaip žmogus, kuris neturėjo kito pasirinkimo. Visai nebūtina šokti pergalės šokio prie susmukusio kūno, kad ir kaip norėtųsi
Tam seniai pritarta
Dėl "TEISĖSAUGOS" tai tu teisus. Todėl rekomendacija viena-dingti iš tos vietos greičiau
kaip minėjau, abejotinas dalykas buvo nepakankamai greitas atsitraukimas, kad kartais "teisumas" netaptų "teistumu" .
Tai su kuo ginčijatės, kolegos? Pirmas klipas buvo pavadintas "mokomuoju". Mokomajame klipe klaidų būti neturi - nesvarbu ar natūralios jos, ar ne. Mokomoji medžiaga apie kovinių veiksmų panaudojimą gatvėje turi numatyti strategiją tokią, kuri keltų kuo mažiau preteksto teisinėms problemoms. Tie, kas nori kam nors duoti į galvą, į tai turi atsižvelgti ir atitinkamai elgtis. Nei vienoje vietoje nerašiau, kad į galvą duoti nereikia ir toks problemų sprendimo būdas nėra galimas. Priešingai,
Galima duoti į galvą su tikslu nubausti, pamokyti ir t.t.
Kokiu pagrindu susigalvojote visokias kitokias interpretacijas?
Toliau rašiau
Kensen sako, kad klaida vienintelė. Aš matau visą pluoštą ir man jokia savigyna čia net nekvepia Bet susitvarkė ir išjungė išties gražiai
Reikėtų suvokti, kas yra savigyna. Ne kiekvienas davimas į galvą yra savigyna. Nebūtinai jis ir turi būti savigyna, tačiau tai du skirtingi dalykai, diktuojantys atitinkamas sąlygas ir reikalaujantys atitinkamų veiksmų. Pirmajame klipe - ne savigyna. Argumentaciją, kodėl taip manau, jau išdėsčiau. Parašiau ir tai, kad
bet koks konflikto perėjimas į fizinę stadiją jau savaime reiškia, kad susimovėte, ir labai smarkiai.
Gal ir su šituo teiginiu yra noro pasiginčyti?..
Toliau, kadangi šnekame NE apie savigyną, o apie davimą į galvą kitais tikslais, svarbus klausimas yra motyvas, kuris dažnai ir lemia veiksmus. Kurioje vietoje pradėjote diskutuoti apie moralę man nelabai aišku, tad gal palikite ją nuošalyje. Tiesiog jei, pavyzdžiui, yra noras suspardyti pensininkę už tai, kad neužleido kovotojui vietos viešajame transporte, norint nesėsti jam reikia labai labai pasistengti (imtis atitinkamų veiksmų). Ir greičiausiai vis vien nepavyks, nes motyvas buvo nekoks. O šiaip ir neturėtų pavykti, nes tokie žmonės yra nusikaltėliai ir už savo veiksmus nusipelno pačios griežčiausios bausmės (nė nesiruošiu apie tuos atitinkamus veiksmus diskutuoti)
O bausti reikia. Ir ne todėl, jog manai kad esi teisus, ne todėl, kad laikai kitą žemesniu, o todėl, kad savo aplinkoje tam tikro elgesio netoleruoji, ir geriau sėdėsi ar gulėsi po žeme, nei praleisi tai pro pirštus. Yra skirtumas! Bausti reikia griežtai, negailestingai ir taip, kad ataka būtų pirma ir paskutinė. Ir nusispjaut tada į teisėsaugą ir į visa kita - tu, kaip vyras, kaip žmogus, neturėjai teisės elgtis kitaip!
Smaugly, prisiminkite forume aprašytą incidentą Kalvarijų gatvėje. Streso buvo per akis, bet ar Jūs koliojote užpuolikus po to, kai situacija buvo pasibaigusi?... Kažkodėl man atrodo kad ne
Žmonės kalba apie ataką kaip apie problemų sprendimo būdą, bet neretai jie patys tas problemas ir sukelia. Aš jau rašiau, kad kovotojas visada kovoja už taiką. Jis gali žaloti ar žudyti, bet ne dėl savo ego, ne dėl ambicijų, ne dėl tuščiagarbiškumo, ne dėl to, kad kitas yra kitoks, silpnesnis ar klystantis. Tokio požiūrio ir/ar elgesio aš nepateisinu. Mane vemt verčia pasisakymai "kaip smagu pasitreniruoti ant prietrankų", "smagus kojų balius", "taip jam ir reikia", "debiliukas sklaidosi, reik jį paauklėt", "pasitreniruosiu aš ant jo, kodėl gi ne", "pravalysim visuomenę nuo atmorozkų" ir t.t., kurių apstu šioje temoje ir forume.
Žmones, kurie nuo smurto gaudo malonumą, reikia gydyti. Žmones, kurie laiko save dievais, verta nuleisti ant motinos Žemės. Žmones, kurie dalina kitiems "pagal nuopelnus", dažnai ir patys gauna, ko nusipelnė. Neteiskite ir nebūsite teisiami. Perfrazavus A.Kochergin
Vy zaje...etes delat menia pohozhymi na sebia
Ar mano pozicija vis dar neaiški?