AutoriusTema: Kovos menai ir politika  (Skaityti 11522 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
Kovos menai ir politika
« įjungtas: 2008 Kov 20, 22:33:43 pm »
  Kovos menai ir politika. Politika turiu omeny ta prasme, kad skirtingos organizacijos, nors tas pats stilius. Sakykim, kad ir WT ar aikido. Yra po kelias organizacijas, kodėl jos išsiskyria, kodėl negali būt viena, kam ta politika, juk visi nori treniruotis ir t.t.  Tad įdomu jūsų nuomonė apie tai, pavyzdžiai, priežastys, pamąstymai.
« Paskutinis taisymas: 2008 Kov 20, 22:36:14 pm nuo Dojo »
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 42
  • Vieta: Kaunas
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
Re: Kovos menai ir politika
« Atsakyti #1 įjungtas: 2008 Kov 20, 22:39:35 pm »
Dojo, kodel valstybėje negali būti viena partija? :) Todėl, kad nuomonės ir vizijos nesutampa. Kovos mene tas pats.
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #2 įjungtas: 2008 Kov 20, 22:43:18 pm »
Supranti, aš mąstau. Sukūrė koks diedukas stilių, perdavė savo mokiniams, o tie dėl pinigų, kiti dėl šlovės pakeitė techniką ir tipo tęsia autentišką stilių. Kodėl negalim būt paprastesni ir daryt jei aikido tai aikido, o ne šimtai aikido. Čia tik kaip pvz, te neįsižeidžia aikidokos
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #3 įjungtas: 2008 Kov 20, 22:54:22 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Supranti, aš mąstau. Sukūrė koks diedukas stilių, perdavė savo mokiniams, o tie dėl pinigų, kiti dėl šlovės pakeitė techniką ir tipo tęsia autentišką stilių. Kodėl negalim būt paprastesni ir daryt jei aikido tai aikido, o ne šimtai aikido. Čia tik kaip pvz, te neįsižeidžia aikidokos

todėl, kad pasaulis neidealus. Žmonės tuo labiau.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #4 įjungtas: 2008 Kov 20, 22:57:04 pm »
IMHO todel kad dauguma kazkodel pagal nutylejima mano, kad organizacijose turi buti hierarchine struktura. Vienas karalius, trys grafai, penki ponai.. O pats sau vadu ne vienas nori buti. Vat ir gaunasi: nori dirbti netrukdomai, laisvai - kuri savo mokykla, savo stiliu.. Butu kitaip, jei organizacijos butu kuriamos kitais pagrindais, ir jei butu ziurima is esmes. Kuo smulkmeniskesnis reguliavimas, tuo labiau skiriasi nuomones; kuo fundamentaliau ziurima, tuo labiau visi sutaria.. Tuomet mano nuomone ne tik to paties stiliaus, bet apskritai visi tilptu po vienu stogu. Taciau visvien nuolat kazkam prireikia kitiems irodyt, kad jis "d'Artanjanas", kad "jie ne, as taip", kad "pas mus geriau" - taip ir auga sienos be duru. Ir siaip, lengviau nuspresti, kodel kitas klysta, negu suvokti, kodel jis teisus... Laimei, ne visur taip, kad yra zmoniu, kurie ta politika pasiuncia toli toli...
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2008 Kov 20, 22:57:04 pm »

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #5 įjungtas: 2008 Kov 20, 22:57:20 pm »
Bet tada negalime sakyti, kad treniruojies pvz WT, nes tai išsikreipia stilius nuo pradinio, pasikeitė technika ir gal net nebelabai panaši į tą kuri buvo sukurta. Tada reikia keist vardus, o ne vieną stilių treniruotis, o skirtingose organizacijose skirtinga technika. Kažkokia nesamonė gaunasi
Pagarbiai,
Dojo

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #6 įjungtas: 2008 Kov 20, 23:04:14 pm »
dojo, jeigu keičiamos technikos: Vieni judesiai pakeičiami kitais, kurių nebuvo sistemoje. Seni užmirštami, nauji "įdiegiami", tada taip - sukūriamas kitas stilius. Tačiau, jeigu reformuojama mokymo metodika, ir vietoj tradiciniu pritaikymų yra mokoma taikyti tą techniką prieš realias atakas, tai tada nėra sukūriamas naujas stilius. Jis tobulėja (jeigu jį tobulina gabūs žmonės).

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #7 įjungtas: 2008 Kov 20, 23:09:51 pm »
Aš apie tobulėjimą nekalbu, čia tai aišku kai tu tobulini savo stilių.

Kodėl išsiskiria meistrai? dėl asmeninų kartais ambicijų išsiskiria ir iš vienos organizacijos tampa dvi, ir abi dirba kitaip ir metodika ir technika skiriasi, kas čia per nesmonė, kodėl taip vyksta, kam to reikia? Apie tai kalbėt būtų idomu
Pagarbiai,
Dojo

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #8 įjungtas: 2008 Kov 20, 23:17:24 pm »
Dojo, čia šiaip klausimas, kurį reikia diskutuoti prie alaus.  :alus: IR tai gręsia dideliu fleimu  :director:

Kodėl išsiskiria? Todėl, kad ateina laikas, kada žmonės nebemato ateities ir perspektyvos konkrečioje organizacijoje. Organizacija - turi hierarchija, kaip teisingai pastebėjo Laiteriz. Jeigu organizacijos galvos vizija nesutampa su tavo vizija, tada įvyksta konfliktas: arba tu lieki ir susitaikai su svetima vizija, arba itikini kitus, kad tavo teisinga, arba tenka pasitraukti (kitas kelias yra perversmas). Perversmas bjaurus dalykas, geriau yra kurti kita organizacija.

Kita priežastis: vidinė organizacijos politika. Mokesčiai, licenzijos, atmosfera organizacijoje!
« Paskutinis taisymas: 2008 Kov 20, 23:20:11 pm nuo Vilkatas »

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #9 įjungtas: 2008 Kov 20, 23:21:22 pm »
Vat tavo atsakymas Vilkatai jau manau tikrai įdomus ir vertas pamąstymo.  :alus: .Apie tai ir norėjau pakalbėt. Įdomu paplepėt ir konkrečiau, gal kas gali iš savo patirties ką papasakot, konkretesnius momentukus  :tyliai:
Pagarbiai,
Dojo

« Atsakyti #9 įjungtas: 2008 Kov 20, 23:21:22 pm »

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #10 įjungtas: 2008 Kov 20, 23:45:07 pm »
Tai kad per tą politiką kenčia sportininkai. Esu girdėjęs, kad jei ne skilimas kyokushin organizacijoje, tai ši karate rūšis, senai jau būtų olimpinė sporto šaka. Dėl tokių partinių žaidimų, stipriai nukenčia sporto šakos populiarumas.  :senis:
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #11 įjungtas: 2008 Kov 20, 23:48:44 pm »
Nu va, ką aš ir kalbu, kaip Raimis rašė taip ir man atrodo, kad ta politika labai trugdo besitreniruojančiajam
Pagarbiai,
Dojo

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #12 įjungtas: 2008 Kov 20, 23:49:28 pm »
Politika purvinas reikalas. Jeigu pasakyčiau asmenines išėjimo priežastis, tai jau gautusi "varymas" ant kitos organizacijos, ir jos atstovai skubiai paneigtų arba sakytų, kad taip seniau buvo, bet jau dabar pasikeitė.

Galiu pasakyti štai ką: mano vizija sutampa su mano mokytojo Dai Sifu Istvan Kun vizija. Man patinka žmonės, kurie mane dabar supa ir su kuriais tenka bendrauti tiek čia Lietuvoje, tiek Lenkijoje, tiek Vengrijoje. Ir aš nė akimirkai nesigailėjau išėjęs ir aš esu laimingas :) Daugelis tų žmonių taip pat išėje iš ten.
« Paskutinis taisymas: 2008 Kov 21, 09:43:07 am nuo Vilkatas »

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #13 įjungtas: 2008 Kov 21, 08:39:17 am »
Bet tada negalime sakyti, kad treniruojies pvz WT, nes tai išsikreipia stilius nuo pradinio, pasikeitė technika ir gal net nebelabai panaši į tą kuri buvo sukurta. Tada reikia keist vardus, o ne vieną stilių treniruotis, o skirtingose organizacijose skirtinga technika. Kažkokia nesamonė gaunasi

Šitoje vietoje paprasčiausiai yra KLaipėdos Kovos Klubui - kad ir kuo užsiiminėtume, vis tiek užsiiminėjame kova ;) O prisirišimas prie pavadinimų.... o ką tai duos? ;)

2 Vilkatas - tikrai pritariu tavo mintims. Ir... nuostabi nuotrauka  :alus:
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #14 įjungtas: 2008 Kov 21, 09:20:31 am »
  Kovos menai ir politika. Politika turiu omeny ta prasme, kad skirtingos organizacijos, nors tas pats stilius. Sakykim, kad ir WT ar aikido. Yra po kelias organizacijas, kodėl jos išsiskyria, kodėl negali būt viena, kam ta politika, juk visi nori treniruotis ir t.t.  Tad įdomu jūsų nuomonė apie tai, pavyzdžiai, priežastys, pamąstymai.
Is ties pagaliau atsirado nauja idomi ir verta demesio (mano poziuriu) diskusiju tema. Kadangi esu vienokiu ar kitokiu budu susijes su Aikido tai pabandysiu paaiskinti kaip cia yra ir kaip as tai pats suprantu :chmm:

Aikido yra keletas dideliu tarptautiniu organizaciju, kuri viena is ju yra pagrindine (didziausia) organizacija Aikikai fondas (Aikikai Hombu Dojo) kurio bustine yra Tokijuje. Siai organizacijai vadovauja Ikurejo anukas Moriteru Ueshiba  (Doshu - kelio vadas(ovas) ).
Prie sios organizacijos istaku buvo pas Aikido Ikurejas M.Ueshiba. Pati organizacija yra ikurta (registruota) 1948 m. ir jai  iki mirties vadovavo Ikurejas, realiai jo sunus Kishomaru Ueshiba . Po Ikurejo mirties jo sunus tapo 2-asis Doshu.
Sios organizacijos tikslas yra "issaugoti" ir skleisti "teisinga" Ikurejo mokyma. Pacioje organizacijoje nera vieninga aikido praktika, kadangi si organizacija vienija ivairius mokytojus kurie praktikavosi pas Ikureja ar jo sunu. Ir to sekoje mes galime stebeti ivairius traktavimus apie ta pati veiksma, as nesakau, kad tai yra blogai.
Kita didesne aikido organizacija yra Yoshinkan Aikido- prie kurios istaku stovejo Gozo Shioda 9 dan, Ikurejo ushideshi 1932-1940 m.
Jis moke (kaip pats teige) to ka tuo periodu ji moke Ikurejas, bet mano manimu tai yra jo isvystyta Aikido pakraipa.

Cia as paminejau didesnes ir reiksmingas Aikido organizacijas, kurios sipriai itakoja pati aikido procesa.

Na pereinam prie "zemisku" dalyku, tai yra prie situacijos Lietuvoje :D

Siuo metu Lietuvoje yra 5 aikido organizacijos:
1. Lietuvos Aikido Aikikai Rengokai federacija (LAARF) ( si organizacija turi Aikikai Fondo pripazinima)
2. Lietuvos Aikido Federacija (LAF)
3. Lietuvos Aikido Aikikai federacija (LAAF)
4. Takemusu Aikido Asociacija (TAA)
5. Lietuvos tradicinio Aikido federacija (V.L)  :-)

Kaip matote nedideleje salyje yra 4 organizacijos, apie LTAF as nesnekesiu ,nes ji (mano poziuriu) niekaip yra nesusijusi su aikido!
Gali kilti klausimas kodel tiek daug, jei aikido yra vienas :chmm: Kad suprasti si procesa reiktu siek tiek pasinarplioti Lietuvos aikido istorijoje ir jo vystymosi kelia (ius).Atspirties taska aikido atsiradimo Lietuvoje galime laikyti ~1990 m. Vilniuje tai buvo taip vadinamas "Aikikai", mazdaug tuo paciu metu Kaune "Aikikai" + Iwama ryu (takemusu aikido). Nuo pat pradziu aikido klubai "sunkiai" bendravo tarpusavi (jei jie nebuvo susije vienu mokymu-mokytoju). Cia as iziuriu "jaunatviskas" ambicijas, kiekvienas nori buti reiksmingas, kurios tesesi lyg siol :D
Didziausia mano manymu aikido organizaciju Lietuvoje "problema" yra "nesugebejimas" (nenoras) dirbti kartu. Kai kurios organizacijos vadovaujasi grynai "autokratiniu" budu ir jos nera "demokratiskos" kitu dalyviu atzvilgiu. Pagrindinys noras yra sureiksminti savo "asmeni", "baime" kad dirbant kartu gali prarasti savo "autentinskuma". Toks poziuris labai trukdo paciam aikido procesui kaip cia Lietuvoje taip ir uzsienyje.

Na manau parasiau pakankamai. Jei kam bus idomu galesime pratesti.

« Atsakyti #14 įjungtas: 2008 Kov 21, 09:20:31 am »