Prašytume kraipymo pavyzdžių, nes man regis, man taikote? Madam?
Taigi kad visai netaikau, madmuazel!

Mano žodžiai buvo abstraktus pastebėjimas apie tai, kuo, mano supratimu, skiriasi deramas filosofavimas nuo nederamo.

O šiaip sutinku, kad ne visada paprasta atskirti konkretinimą nuo kraipymo, kita vertus, bent jau dviem atvejais tokio teksto komentarus galima laikyti būtent konkretinančiais, o ne kraipančiais:
1. Jei pats teksto autorius pasakytų, ką turėjo galvoje (kas šiuo atveju neįmanoma);
2. Jei teksto komentarų autorius yra tikras karatė meistras (šiuo atveju), dėl kurio meistriškumo neabejojama.
Niekas nesako, kad eilinis žmogus, tuo meistru nebūdamas, būtinai iškreips teksto prasmę pabandęs jį išsiaiškinti ir pritaikyti sau. Tačiau galimas ir netgi labai tikėtinas dalykas, kad jis perpras ne visas teksto prasmes, o kad daugiaprasmiškumas yra neišvengiamas, nekyla jokių abejonių! Kaip gi gali tiesiogiai suprasti kad ir punktą 15. Think of your hands and feet as swords.? Juk tikriausiai ne taip, kad ranka ir koja smūgius turi atlikti visada tik briauna (kad būtų panašiau į kardą :O) ar kad ranka gali nusmailinti baslį ar susipjaustyti morką

(o su kardu gali tai daryti, jei nori). Man šis punktas atrodo perskaitomas daugybe būdų, maždaug taip:
„Rankos ir kojos yra tavo ginklai, todėl turi išmokti su jomis elgtis kaip su ginklais. Pirma, turi įgusti jomis naudotis, kad galėtum pritaikyti (kaip ir kardą). Antra, turi jas saugoti ir prižiūrėti, kad jos tau ilgai ir patikimai tarnautų (kaip ir kardas). Trečia, kai jau įgusi jomis naudotis, žinok, kad turi pakankamai galingus ginklus (kad jais pasiektum pergalę, kitaip tariant, pagal šį kodeksą, nepralaimėtum), išnaudok juos. Kita vertus, kadangi tai galingi ginklai, elkis su jais atsargiai ir rūpestingai, kad nesužeistum kito to nenorėdamas. Ir dar, paskirk savo meditacijų dalį vizijai, kad rankos ir kojos yra tiesiogine prasme kardai – taip sukoncentruosi jose didesnę galią ir dar geriau jas valdysi...“
Ir toli gražu nemanau, kad tai vieninteliai ar išvis teisingi perskaitymo būdai...

Šitą litaniją surašiau visų pirma kaip atsaką tiems, kurie mano, kad kodeksą reikia suprasti aklai papunkčiui (stripuli, tau tikrai ir šito netaikau

).