Kai buvau jaunas ir gražus, buvau truputį karatistas

. Sportavau Shotokaną pas Bartuką. Na ir buvo kartą treniruotė su boksininkais. Jie taip mus mušė, kad iš nevilties net sugalvojau eiti į boksą

. Visgi, vietoj bokso nuėjau į kovinę savigyną pas Naftą. Po to į kovines imtynes pas Drevinską. Jis nutarė man "išvaryti boksininkų baimę". Sako, kitą savaitę yra bokso varžybos, tai sudalyvausi, aš pašnekėsiu ir leis

. Neįmanoma, sakau, taigi ten kojos draudžiamos, imtynės draudžiamos, viskas, ką bent truputį moku, draudžiama, o boksuotis

nemoku. Sako, nieko, moki moki, prismink, kaip tave senelis plaukti išmokė. O išmokė paprastai - išmetė iš plaukiančios jachtos per bortą. Iš baimės išmokau per kelias sekundes

. Sakau jam, bet jei man bus riesta, aš jam spirsiu. Sako, tik pabandyk, tai kai išlipsi iš gardo, aš spirsiu tau. O jo žemas smūgis toks nemenkas, ne vieną koją sulaužęs.
Visgi netikėjau, kad boksuotis išmoksiu taip greit, kaip plaukti. Kai buvo prieš varžybas svėrimai, maniau, kad vidurius paleido, bet ten tik nerimas sukosi pilve. Jaučiausi baisiai bjauriai, iš baimės net svaigo galva ir sunku buvo išstovėti. Vienas iš trenerių priėjo, palietė kaktą ir liepė pasimatuot temperatūrą. Paaiškėjo, kad mano temperatūra +38,5° C. Žinoma, man liepė eiti tuoj pat namo. Parėjęs namo pasimatavau temperatūrą ir ji buvo normali, o savijauta puiki, kaip ir apetitas.
Tiek to, nepasakosiu, kaip mane kitą dieną išvadino treneris

.
Manau, kad baimė mane taip užvaldė dėl to, kad galvojau apie tą kovą ir jos bijojau kelias dienas. Organizmas visa savo esybe priešinosi tam. Gatvėje taip įsibaiminti laiko nebūna

.