Nesu ne koks savigynos specas nei kas, tiesiog mano, galva logiskai mastant yra taip:
1. Kalbu apie fizini pasiruosima, o ne fizine jega, manau, kad puikiai zinai, jog tai nera tas pats.
2. Niekas nesako kad is 20 m. pradesi pilti

. Tiesiog buna atstumu, kai reali gresme yra, bet dar su peiliu nepasieksi. Nejaugi nesi girdejes, jog konfliktines situacijos paprastai issivysto (issipletoja), tad tam tikru momentu tai puikiai gali suveikti , kaip ispejimas. Su peiliu tai tikrai abejoju ar padarytum. Metro esu vaziaves ir tikrai manau, kad ten pakankama vietos. Na, su liftu tai sutinku, ten gali buti sudetingiau.
3. Ka vadiname artima kova - mano, supratimu, tai ne vien klincas, juolab, kad paciam visuomet yra galimybe judeti. O kad bakstelti su peiliu, jau turi buti priejes kaip minimum per rankos ilgi.
4. Nu va, tarkim buvo kokia razborke, mustynes ar pan. ir jus suseme. Vien tai, kad pas jus rado nelegaliai laikoma peili priesininko advokatams bus didelis pliusas. O kas del legaliai laikomo pistoleto, tai visuomet lengviau bus galima paaiskinti.
5. Klipas, tai tipo, paspaudi mygtuka ir pats issoka? Kazkaip visuomet maniau, kad tokie uzdrausti. Be to ir su pistoletu reikia nemazai treniruotis. Ir jis turi buti lengvai pasiekiamas. Juk noredami kuo geriau palyginti, kalbame apie vienodas kategorijas - treniruotas su peiliu pries treniruota su pistoletu ir atvirksciai. Treniruota ranka paruos pistoleta naudojimui tikrai ne ilgiau, nei analogiska peili.
6.
a)Tame tarpe ir tie, kurie kele gresme
b) Bus sukeltas triuksmas ir atkreiptas aplinkiniu demesys, o to retas agresorius pageidauja.
Kodel negalima naudoti? Juk kalbame, apie tai, kad naudojasi zmogus, kuris yra saudes.
Su peiliu lygiai taip pat sekmingai galima suzaloti aplinkinius.
Tikrai nelabai ka paprasciau. Niorint gerai naudotis tikrai reikia nemazu igudziu ir intensyviu treniruociu, per kurias, beje ir suzalojimu nesivengiama.
a) Bet jis jau bus suzeistas
b) galima pykselti kelis kartus
c) tai kame problema, naudok 9 mm.
Peiliu reikia smogti ar pjauti, o tam reikia vietos. Pistoletu pakanka nukreipti vamzdi ir paspausti gaiduka. Jauciat skirtuma?
No offence, bet tikrai manau, kad tai tiesiog tam tikrai zmoniu kategorijai malonus sportas, savotiskas hobi. Kaip jau galima matyt is anksciau minetos statistikos, sansai isgyventi is kautyniu peiliu, tikrai mazi, tad kam cia "cackintis".
Tai nera koks mano atradimas, tiesiog zmonija tai jau seniai suprato ir todel saunamieji ginklai isstume duraimuosius/pjaunamuosius. Aisku ir pistulkes turi trukumu (baise brongus, reikia leidimo ir t.t.)
100 % apsaugos nera. Jeigu kas labai reikes nusiusti pas abraoma, tai nepades nei peilis, nei saunamasis ginklas. (Pvz,. zmoniu spustyje su peiliu is nugaros suskaiciuoti sonkaulius) ir niekas cia nepades, nei eskrima, nei gudzinaviciutes saudymo igudziai :].