AutoriusTema: PRIDE Shockwave 2005 - Mano galutinė nuomonė.  (Skaityti 1739 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Powka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2005
  • Žinutės: 189
  • Amžius: 36
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • Gym Instructor, Sports Nutritionist, Master PT

• Aktyvumas per savaitę
    0%
PRIDE Shockwave 2005 - Mano galutinė nuomonė.
« įjungtas: 2006 Sau 28, 15:36:23 pm »
PRIDE SHOCKWAVE 2005 - MANO GALUTINĖ NUOMONĖ.
Parašė Powka (admin@powka.com)

Užvakar atsisiunčiau pilną Shockwave 2005 kovų turnyrą. Vakar jį visą peržiūrėjau, o šiandien nusprendžiau parašytį savo galutinę nuomonę apie tai.

Kiekvienais Naujaisiais Metais fanai gali džiaugtis kai dvi geriausios Japonijos MMA organizacijos sudaro geriausių visų metų kovų sąrašus. PRIDE ir K-1 visuomet buvo didžiausiais konkurentais Japonijos televizijos reitingų kare, bet šiais metais PRIDE pavyko parodytį pasauliui geriausią turnyrą ir pirmą kartą per visa savo istoriją nugalėtį K-1 žiurovų reitingų skaičiumi. Anot gerbėjų kurie galėjo stebėtį kovas iš pačių geriausių vietų, DSE padarė spektaklį. Deja, aš negaliu būtį liūdytojas, kadangi nemačiau to pats savo akimis. Tačiau, tai man nesutrukdė mėgautis istorine MMA naktimi ir dvejais pirmaisiais PRIDE’e mūšiais – dėl lengvojo ir pusvidutinio svorių kategorijų karūnų.

Taigi, koks šių metų Shockwave renginio rodiklis? Šio svarbaus renginio rodiklis daug aukštesnis negu praitų metų. Kartu su finalu, kuris toli gražu nepasibaigė taip staigiai. O aš turėjau malonumo būtį liūdininku tų puikių kovų. Su visom tom dvylika kovų, šių metų Shockwave privertė garsiai šūkautį viso pasaulio MMA fanus namuose, ir ypač užsidegusią japonų minią turnyre. Trys labiausiai laukiamos ir įdomios kovos, kurios DSE buvo pačios brangiausios, labiausiai prisidėjo prie to, kad šiemet PRIDE galėtu nugalėtį K-1 pagal visus reitingus (žinau, aš kalbu daug apie šitą įvykį). Gaila, jog kolkas tarp tų kovotojų mes negalime išvystį Lietuvių. Galbūt... kadanors...

Pakilimas į viršūnę – Takanori Gomi įrodė, jog jis ir tik jis yra geriausias pasaulio lengvasvoris kovotojas, nugalėdamas Hayato Sakurai pirmame raunde ir buvo karūnuotas pirmu PRIDE lengvojo svorio kategorijos čempionu. Mano įsitikinimu tai buvo viena iš geriausių kovų tą naktį, Gomi lengvai sustabdė Sakurai kelyje iki pergalės „padovanojas“ jam techninį nokautą (TKO). Na o dabar jau niekas negali nukauti Takanori jo lengvojo svorio kategorijoje, net BJ Penn. Taip pat visi tapome liūdininkais, kaip pusvidutinio svorio kategorijoje Dan Henderson laimėjo prieš Murilo Bustamante teisėjų sprendimų. Kaip ir dažniausiai būna per kovas laimėtas teisėjų sprendimų, daugelis gerbėjų dar ginčijosi kas turėtu tapti šios kovos nugalėtoju. Asmeniškai aš pats atiduočiau pergalę Dan‘ui.

Renginys per TV, kas buvo ne taip? – Taigi, sužinojau, jog televizija, kurį transliavo Shockwave turnyrą JAV parodė tik septynių kovų aptarimus iš dvylikos. Laimėi, aš turėjau galimybę pažiūrėtį pilnai viską, kas vyko turnyre (nors ir ne tiesiogiai), bet daugelis kitų fanų neturėjo šios galimybės. Štai kovos, kurių trūko:

• Aleksander Emelianenko vs. Pawel Nastula
• Charles Bennett vs. Ken Kaneko
• Kazuhiro Nakamura vs. Yuki Kondo
• James Thompson vs. Giant Silva
• Sanae Kikuta vs. Makoto Takimoto

Visos šių kovų joms pasibaigus greitai pereidavo į kitą kova ir nevieno kovotojo įėjimo pristatymo nebuvo. Taip pat, vieno iš labiausiai trūkstamų neparodytų dalykų buvo įdomus Bas Rutten komentaras kartu su jo bičiuliu Mauro. Vietoje jo buvo Frank Trigg. Frank‘as visai neblogai susitvarkė su savo komentarais, bet tai nebuvo taip įdomu be „El Guapo“. Tikiuosi jog PRIDE ir Bas‘as darys ką nors su tuo, nes aš rimtai ilgiuosi tų senų juokingų Bas Rutten‘o komentarų ir pokovinių intervių.

Apiplėšimas – Liūdna, jog toks ginčytinas sprendimas turėjo įvykti būtent šią nakti. Kova tarp Yuki Kondo ir Kazuhiro Nakamura turėjo būtį viena iš įdomiausių japonų kovų, per kuria daugiausiai dominavo Kondo. Turiu pripažinti, jog pasirinkau Kondo kaip nugalėtoją. Ir aišku, net katė galėtu pasakytį, jog Kondo laimėjo kovą. Bet... DSE davė Nakamurai didžiausią dovaną Naujųjų metų proga, pergalę teisėjų sprendimų, kurios jis tikrai nenusipelnė. Tai didelė gėda, nes Kondo yra labai geras ir išskirtinis kovotojas, kuris tikrai galėtu įrodytį, jog gali būtį solidus priešininkas visiems PRIDE pusvidutinio svorio kategorijos kovotojams. Aš užjaučiu Kondo, jis nenusipelnė šio pralaimėjimo...

Fedor prieš Zulu – Vadinkite tai netinkamu maču, vadinkite tai skerdynėm... DSE tai pavadino reitingų pakelimu. Aš pavadinsiu tai didelio ruonio trankymu. Fiodoras absoliučiai nesustabdomas.

Aukštas spyris į galvą = KO akimirksniu, teisingai? – Neteisingai. Bet kuris mirtinas žmogus būtu nukritęs po Mirko triuškinančio smūgio į galvą, bet Mark Hunt nėra paprastas žmogus. Mark‘as turi geriausią smakrą pasaulyje (pasirodo, net ne Silva). Aš esu „Cro Cop“ fanas, bet buvau labai nustebintas Mark‘o sugebėjimais. Buvo daugybe visokių nuomonių, jog Mirko kenčia nuo įvairių sužeidimų, todėl turi būtį su batais. Nieko nepaisant, Mirko didžiausią laiko dalį praleido bėgiodamas nuo Hunt‘o, nenorėdamas apsikeisti atakomis. „Cro Cop“ padarė keleta tikrai labai neblogų smūgių, bet Mark‘ui į tai buvo visiškai nusispjaut ir jis toliau ėjo į priekį. Mark Hunt buvo akivaizdus agresorius ir aš manau, jog jis nusipelnė tos teisėjų sprendimo pergalės. Ar šis pralaimėjimas paveiks Mirko ateitį PRIDE‘e? Tai šiek tiek atmeta jį atgal, bet ne ant tiek, ant kiek aš maniau. Galbūt mes galėsime pamatytį atsakomają kovą 2006-aisiais (apie tai aš rašiau anksčiau) per sunkaus svorio kategorijos Grand Prix? Pergalė gražintu Mirko pasitikėjimą kovotį dėl sunkiasvorio čempiono vardo.  

Silva išsaugo čempiono diržą – Nežiūrint į rezultatą, pergalės sprendimas bet kurio kovotojo naudai būtu padejęs pradžią karščiausioms diskusijoms. Aš buvau Silvos pusėje. Abu kovotojai kovojo labai panašiai, bet vis dėlto Silva įrodė, jog jis buvo čempionas tą naktį. Arona manė, jog jis galės panaudotį seną taktiką (žemus spyrius) iš senos kovos ir vėl paimtį pergalę. Bet Silva pademonstravo savo puikią ginybą ir liko agresoriumi visoje kovoje. Abu kovotojai nebuvo labai efektyvus pagrindinėje ginyboje ir abu gavo geltonas korteles būdami apačioje. Susumavus: teisėjai „neapvogė“ Aronos, Arona pats „apvogė“ save.

Na ir apskritai, PRIDE Shockwave 2005 buvo labai įspūdingas renginys. Buvo įdomių konkuruojančių kovų, pora nesiderinančių kovų ir šiek tiek cirko, bet visa tai sudarė labai linksmą reginį, nors aš ir žiūrėjau jį per savo kompiuterį. Aišku DSE padarė puikų darbą, kurį geriau būtu buve žiūrėtį gyvai, arba bent jau tiesiogiai. Deja, kolkas nedaugelis iš mūsų turi tiek laiko ir santaupų (gal daugiau santaupų), kad nuvyktį į Japoniją vienam vakarui, o Lietuvos televizija dar nesiruošia pasirūpinti tuo, kad mes galėtume žiūrėtį turnyrus tiesiogiai (ačiū TV3, jog bent „Bushido lyga“ egzistuoja). Amerikiečių televizija padarė „zapadlo“ (neradau kito žodžio išsireikšti) žiūrovams. PRIDE‘as pagaliau nugalėjo K-1 pagal reitingus, o mes tapome dviejų naujų čempionų karūnavimo liūdininkais. Ar šis Shockwave buvo geresnis nei praitais metais? Be abejonių. Ar jis buvo geresnis nei Bushido Vol.9 Turnyras? Ne. Vis dėlto, neskaitant kovos tarp Kondo ir Nakamura, tai buvo puikus būdas pradėtį naujuosius metus, ir aš džiaugiuosi dėl tų, kas juos sutiko kartu su PRIDE.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

PRIDE Shockwave 2005 - Mano galutinė nuomonė.
« įjungtas: 2006 Sau 28, 15:36:23 pm »