Pagrindines diskusijos > Karyba
Grazinama privaloma karo tarnyba, kokia Jusu nuomone?
Levas:
Mano nuomonė tokia, kad 3000 per metus žmonių tai nėra daug. Pirmiausia bus priimami savanoriai, o tokių aš net neabejoju, kad atsiras (pagal mano įsivaizdavimą turėtų atsirasti visi 3000, bet gal čia kiek idealizuotas mąstymas, atsietas nuo šių laikų realybės)
Dėl šeimos maitintojo - jei dirba vienas žmogus, tai jis ir nebus šaukiamas, o dėl paskolų ir kitko, sakyčiau, kad tai bus išspręsta. Tiesiog dabar dar kiek per daug isterijos, nes net iki seimo nepriėjo pataisa, o jau dalis šaukia kaip neis tarnauti, nes užsiima fotografija ir neišsimokės už loftą, kita dalis pasakoja, kad jei niekas neis tarnauti, tai kariuomenė bus sudaryta iš močiučių ir t.t. Tikiu, kad galutinis projektas bus priimtas atsižvelgiant į logiką ir nors nepatinka man šitam sakiny žodis "tikiu", bet ką padarysi. Vienaip ar kitaip tai ypatingai mažas skaičius žmonių.
arcius arcius:
mano nuomone tokia
1)tie kurie turi seimas, darbus ,studijuoja.Tegul praeina bazini kario savanorio kursa , kuris trunka apie 3 savaites, manau darbdaviai, studiju vadovai, ar seimos nariai labai nepriestarautu del tu keliu savaiciu. O po bazinio kurso tegu kokius kad ir 2-3 metus patarnauja Kasp.
2)i privaloma imti tuos kurie sedi darbo birzose ne vienus metus ir atseit neranda jokio darbo nors sako , kad dirbtu bent ka -tai tegu eina i kariuomene. Kai pradetu klibinti bedarbius jaunus zmones, manau jau jiem tiktu jau bent kosk darbas, bet kaip sakoma traukinys Š.... nelaukia
senamadis:
Dar noriu pratęst apie patriotizmą ir jo ugdymą. Rimbas yra gerai rašęs, kad reketo kartai "pamoina" dainuot himną.
Pilnai sutinku, tačiau nemanau, kad dėl to kaltas propagandos būvimas ar nebūvimas. Taip, įtaką turi, kokią - priklauso nuo visuomenės (matome Rusiją), bet kalbėsiu apie save ir savo draugus, kurie bent jau šiandien sakė eitų ginti tėvynės. Aš rytoj einu pažymos apie studijas ir keliauju į karo prievolės skyrių. Į JKVM (aukštųjų mokyklų studentams skirtas atsargos leitenanto 3 metų kursas).
Vienintelė tikra sandūra su kariuomene, buvo 14 metų, savaitė Kazlų Rūdos poligone, daugiau, nei šeimoje aiškių vertybių ar pan., nebuvo.
Dar praeitais metais supratau, kad negaliu būt apatiškas ir nors esu jaunas, tačiau suprantu, jog laikas yra reliatyvus. Kitą dieną jau gali tekt šprechint pa ruski. Jei kas nors prieš du - tris metus būtų pasakęs, kad panašios situacijos akivaizdoje būsiu toks "patriotiškas" (nors manau, kad tai nėra patriotiškumas), būčiau davęs į :punch: :kikena:
Manau, kad patriotiškumas ir nacionalizmas turi siaurą ribą, dėl to į tokio pobūdžio propagandą žiūrima atsargiai.
Ir vis tik atsakymas, kurį randu aš - jei gatvėje žmonėse matai gerus (tobulų nebūna) žmones, kuriems kyla natūrali pagarba, meilė or smth., tuomet ir supranti, kad jie verti tavo užuovėjos, nes tik jų pasekoje sugebėjai užaugti toks, koks esi. Ir vėlgi priimant netobulumą.
Šiandienos jaunoji karta turi kapitalistinius kanonus ir tai yra suprantama, negalim už tai ant jų pykt, tačiau ar jie myli save, mus, tai jau priklauso nuo kiekvieno iš mūsų. Ar tinkamai (ne, ne pagal reglamentą) atliekame savo darbą, ar esame malonūs su žmonėmis. Ar sveikinatės su kaimynais?
Visą gyvenimą nesupratau lietuviško silpno bendruomeniškumo, solidarumo nebūvimo. Ir tiesa, visada susimąstau įlipęs į 10 ar 6 troleibusą šeštadienio ryte, ar tikrai norėčiau rizikuot dėl šių žmonių, bet nuvykęs į biurą, kuriame niekada neatskirsi kas užima kokias pareigas, supranti, kad visur yra piramidė ir svarbu matyti pilną vaizdą, kurio, mano manymu jauni žmonės nemato.
Atrodo papilščiau iš tuščio į kiaurą, tačiau ką tai keičia. Vertėtų užduoti klausimą, ką galime padaryti, kad Mes (taip, aš vienas iš jaunų žmonių), norėtume ginti Jūsų subines (taip, taip mąsto dauguma, kaip Jūs pasakytumėte, nedėkingų snarglių).
Atsakykite sau į klausimą, kaip dažnai bendraujate su jaunesniais už save, kaip su jais bendraujate, ar dalinatės su jais patirtimi ar leidžiate jiems primityviuoju metodu - bandyk, klysk. Ar leidžiate jiems prisiimti atsakomybę bei bandyti?
Treniruotėje ateidami, išeidami pasisveikiname. Kai išeina jaunasis kovotojas, jis atsisveikina, tačiau su juo atsisveikina ~30% suaugusiųjų. Juk tai irgi ugdymas. Šiandien pats save pagavau, kad paprašiau užrišti kūno apsaugą, jam niekaip nepavyko ir tada paprašiau kito kolegos, tačiau nepadėkojau už pabandymą, nepasakiau, jog nenusimintų. Tai suvokęs, kitą kartą būtinai jam vėl duosiu pabandyti užrišti.
O KĄ JŪS VEIKSITE PERSKAITĘ MANO PRANEŠIMĄ?
EzysGazuotas:
Lietuvoje vertybių propogandos valstybės mastu nėra. Išimtis - valstybiniai kanalai, viena komercinė TV (ir ta laviruojanti), ir viena kita radijo stotis.
dziudoka:
Man atrodo, kad tarnauti turi visi, kam leidžia sveikata. Kai dabar aukštasis mokslas degradavęs jokio išimties norintiems studijuoti. Be to ir tiems su aukštu IQ būtų visai naudinga.
9 mėn. visai nedaug. Antra, savaitgaliais gali gi grįžti. Tarnauti turi jauni ir iš karto po mokyklos, kol dar neprasidėjęs karjeros ar šeimos laikotarpis.
Kai visokios vištos rašo "jetau , jetau neleisiu sūnelio į karą", tai ką, ****** kiti turi už jas stovėti?
Galų gale, tarnybai kariuomenėje ir turi būti tarnyba kariuomenėje be visokios "dūros stūmimo".
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją