AutoriusTema: Klausimas dėl informacijos iš lietuviško saito www.mma.lt  (Skaityti 1861 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

XEUS

• Svečias
Klausimas dėl informacijos iš lietuviško saito www.mma.lt
« įjungtas: 2005 Grd 06, 21:41:02 pm »
Cituoju:
Tarpukario metais Lietuvos imtynininkai nepasižymėjo savo laimėjimais, nors dažni profesionalų pasirodymai šalies miestuose sutraukdavo daug žiūrovų. Profesionalų pasaulyje garsėjo Karolis Požėla, pradėjęs karjerą prieš Pirmąjį pasaulinį karą Sankt Peterburge. Vėliau, pasitraukęs į Japoniją ir JAV, iki Antrojo pasaulinio karo su savo trupe, kurioje buvo ir žinomas Lietuvos boksininkas Juozas Vinča, gastroliavo Europoje. Buvo atvykęs ir į Lietuvą.
Man dėmesį sukėlė pirmasis sakinys.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #1 įjungtas: 2005 Grd 06, 22:27:18 pm »
Na o klausimas koks? ;)

XEUS

• Svečias
« Atsakyti #2 įjungtas: 2005 Grd 07, 09:23:45 am »
Profesonalų imtyninkų pasirodymai Lietuvoje kada ir kur tiksliai buvo, nes Požėla JAV kovojo pro-wrestlingo ringuose, tai čia tos pačios catch as catch can kovos ar kt.?

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #3 įjungtas: 2005 Grd 07, 11:42:07 am »
Man atrodo, kad tai buvo grynai parodomosios kovos. Labai seniai, dar tarybiniais laikais kažką esu skaitęs, tiksliai nepamenu :(

XEUS

• Svečias
« Atsakyti #4 įjungtas: 2005 Grd 12, 14:58:19 pm »
Citata iš: Saxum
Man atrodo, kad tai buvo grynai parodomosios kovos. Labai seniai, dar tarybiniais laikais kažką esu skaitęs, tiksliai nepamenu :(
Man įdomu pačios taisyklės, nes jei tradicinės 3 sekundžių pino taisyklės + 5 sek. nutraukti neleidžiamam veiksmui tai jau galima vadinti kaip profesonaliųjų imtynių matčų buvimu LR teritorijoje. Kad ten rezultatas iš anksto nulemtas aš tuo beveik neabejoju. Man apskritai gana įdomu būtų kur nors paskaityti apie profesonaliųjų imtynių vystymąsi Rytų Europos valstybėse, nes tai vienur, tai kitur perskaitau, kad net ne tik iki-sovietinio laikotarpio Rusijoje (na ten galima daugiau kalbėti apie catch as catch can plitimą ir šio stiliaus tikrų imtynių kovas) bet ir sovietiniais laikais buvusias jau grynojo pro-wrestlingo kovas (ir ne tik 1989-1992 - puroresu invazijos į SSRS metu). Man įdomu, kas konkrečiai rūpinosi šio kovinio sporto atvežimu į SSRS (nes šiaip mąstant iki perestroikos tai turėjo būti vertinama kaip eilinis amerikiečių brudas netinkantis sovietiniam žmogui), deja turiu labai informacijos, žinau tik apie nemažą NJPW eventą 1989 metais Lenino stadione, išleistus į Japoniją pawrestlinti visiems turbūt bent šiek tiek pažįstamus rusus Zangievą, Berkovičių, Evalovičių ir kitus, kurie vėliau nusėdo Maedos RINGS, PWFG, bei UWFI, taip pat žinau, kad tai nebuvo vienintelis NJPW eventas Japonijoje tais laikais ir taip pat, kad tuo metu parelialiai su NJPW bandė į SSRS zoną su savo extremaliu pro-wrestlingo stiliumi (dygliuota viela, peiliai, sprogmenys ir t.t.) įlįsti ir Atsushi Onita, bet po maždaug 3 eventų Rusijoje ir mažo žiūrovų susidomėjimo jo brutaliuoju wrestlingo stiliumi jis baigė bandyti kažką pasiekti Rusijoje.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2005 Grd 12, 14:58:19 pm »