AutoriusTema: KOrmušino seminaras  (Skaityti 7166 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: KOrmušino seminaras
« Atsakyti #45 įjungtas: 2014 Rgp 02, 17:27:11 pm »
Nu vot, kadangi beveik chaliava, tai ir aš nuėjau į seminarą. Jeigu kas tikisi kokios egzotikos, tai iškart sakau, kad bus neįdomu. Kas reguliariai treniruojasi kokį boksą- kikboksą, dar biškį kokio vingčiūno ragavęs, tai nieko naujo nepamatys. Gal nauja bus, kad visa tai sudėliota į sistemą, o ne padrika. Patiko pratimai juosmeniui, patiko kombinacijos ir priėjimas iki jų, nors viskas matyta tailando bokse ar tam pačiam NN. Nuo a iki z, palaipsniui privedama iki kontakto, kas yr gerai. Pagrindinė idėja, kad reik smūgiuojant izoliuot viską nuo juosmens žemyn ( čia tai erezija), tokiu būdu smūgio metu, ar pramazinus, tipo neprarandama pusiausvyra. Čia man yra didelis ?, nes visą laiką į smūgį buvau mokomas įjungt visą kūną ir niekur nekritinėju pramazinęs. Kaip bebūtų keista, smūgiuoja ans pakankamai stipriai, ką savo kailiu ir patyriau, nes mane pasiėmė smūgius demonstruot kaip mėsą. Nes labiausiai buvau panašus į beždžionę iš dalyvių, matyt. 4 valandas bandė mane nujungt į korpusą, kas buvo pakankamai nemalonu.
Kombinacijoms naudoja inercijos ir pastovaus spaudimo principą, t.y. smūgiai gražiai gula viens paskui kitą, jėga imasi iš tvirtos stovėsenos ir korpuso pasisukimų. Kas pakankamai gerai mankština visokius tarpšonkaulinius raumenis, nes klubus reik judint kuo mažiau. O tai man labai nepatinka. Nepratus stovėt tokioj šleivoj stovėsenoj a la vingčiun, atsiranda nemalonųs pojūčiai, ypač, jei esi įpratęs prie kitokios stovėsenos. Kyla klausimų dėl mobilumo, distancijos įveikimo tokioj padėty.
Šiaip sistema lengva pagaut, bazę sunku atidirbt, nes užknisa ta stovėsena ir klubų izoliacija smūgiuojant. Viskas paremta keliais principais, treniruojantis galima pasiekt neblogo rezultato, jei tikslas yra įšmokt stipriai lupt letenas. Realioj kovoj? Na, žmogus kuris jau moka kovot, gali sau pasiimt fintų. Judesių kultūra bus svetima karatistams, ušuistams, aikidistams ir t.t., lengviau pagaus boksininkai, taicai ir t.t.
Kaip žmogus? Na, pirmas įspūdis- verslininkas, šoumenas, kuris pakankamai šauniai vanoja letenas. Kovotojo įspūdžio nesudaro. Biškį nervuotas ir nekenčia trolių, todėl po kiekvieno mano pasivaipymo puldavo ant manęs demonstruot prijomus, nes jam, matos, svarbu įrodyt smūgių efektyvumą  :kikena:
Šiaip lengvai bendraujantis, energingas. Sportinės aprangos nepripažįsta ir net parterin lenda su savo marškinukais. Biškį arogantiškas, daugiausiai stūmė ant karatistų ir vingčiūno ,,neteisingo". Pas jį teisingesnis. Prisipažinsiu, jo vingčiūnas man yra smagesnis  :kikena:.
Bendrai paėmus, buvo linksma, prakaito per 5 valandas išsunkė normaliai, ypač tie, kurie sąžiningai dirbo. Rekomenduoju smalsiems, atviro proto žmonėms, kurie mėgsta lupt letenas. Veteranams ( o jų irgi mačiau) gali būt įdomus kitoniškas priėjimas prie žinomų dalykų, o naujokams- pusė velnio bazė. Vis tiek moko rankas prikelt ir stipriai smūgiuot, jaust kūną, vysto koordinaciją. Bendroj sumoj- šimtą kart geriau, negu kirmyt ant sofkės.
Tai tiek, kiek įmanoma objektyviai stengiaus.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #46 įjungtas: 2014 Rgp 02, 20:43:25 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Pagrindinė idėja, kad reik smūgiuojant izoliuot viską nuo juosmens žemyn ( čia tai erezija), tokiu būdu smūgio metu, ar pramazinus, tipo neprarandama pusiausvyra. Čia man yra didelis ?, nes visą laiką į smūgį buvau mokomas įjungt visą kūną ir niekur nekritinėju pramazinęs.

Taip galima smūgiuot nebent stovint ant ledo. Varžybose ar šiaip kovoje prieš pasiruošusį priešininką, prarandama smūgio galia ir distancija. Jis matyt nėra bandęs sparinguotis su gerai judančiu sportininku :)

Citata
Kaip bebūtų keista, smūgiuoja ans pakankamai stipriai, ką savo kailiu ir patyriau, nes mane pasiėmė smūgius demonstruot kaip mėsą.
Tai ir trumpą smūgį be masės įdėjimo galima ištreniruot, kad būtų pakankamai stiprus. Paskutinius tris kartus gatvėje atlikau staigius trumpus dvejetukus be masės įdėjimo, visais atvejais kojas aniems pakirto :D Bet elementari fizika, kad įdėjus pilną masę, smūgis kone dvigubai stipresnis gaunasi. Rusų sporto mokslininkai yra atlikę eksperimentus, kažkur knygą turiu, ten lygino, kiek skiriasi smūgis tik iš rankos, smūgis su dubens įdėjimu, ir smūgis su kojų išsukimu. Tiksliai skaičiukų nepamenu, bet labai skiriasi. Vadinasi jei jis pakankamai stipriai smūgiuoja be pilno masės įdėjimo, smūgiuotų labai stipriai su masės įdėjimu :D

Citata
Nepratus stovėt tokioj šleivoj stovėsenoj a la vingčiun, atsiranda nemalonųs pojūčiai, ypač, jei esi įpratęs prie kitokios stovėsenos. Kyla klausimų dėl mobilumo, distancijos įveikimo tokioj padėty.

Va čia ir susiduriama su problema, kad prieš greit judantį sportininką nieko neis padaryt. Šotokanistas ar lengvesnis boksioras taip judės, kad tik akimis bus galima gaudyt ir mirksėt :) Bet kita vertus, ant tokių gi retai žmogus užeini... :)

Citata
Viskas paremta keliais principais, treniruojantis galima pasiekt neblogo rezultato, jei tikslas yra įšmokt stipriai lupt letenas.
Tai kad letenas nėr prasmės stipriai lupt, tam yra sunkus bokso maišas. Letenos labiau skirtos tikslumui, kombinacijoms, koordinacijai, greičiui...

Citata
Realioj kovoj? Na, žmogus kuris jau moka kovot, gali sau pasiimt fintų. Judesių kultūra bus svetima karatistams, ušuistams, aikidistams ir t.t., lengviau pagaus boksininkai, taicai ir t.t.
Manau kiekvienas meistras, kad ir ką ten užsiiminėtų, per daugelį metų savyje sukaupia kažkokios išminties. Ir iš to pačio Lisicyno būtų ko pasisemti, jei jis norėtų parodyt.

Citata
Kaip žmogus? Na, pirmas įspūdis- verslininkas, šoumenas, kuris pakankamai šauniai vanoja letenas. Kovotojo įspūdžio nesudaro. Biškį nervuotas ir nekenčia trolių, todėl po kiekvieno mano pasivaipymo puldavo ant manęs demonstruot prijomus, nes jam, matos, svarbu įrodyt smūgių efektyvumą  :kikena:
Na, tai čia jau ir matosi iš tokio elgesio, kad nėra kovotojas, o verslininkas :) Tikras kovotojas parodytų kaip tai veikia realiai ir be nervų :)

Citata
Biškį arogantiškas, daugiausiai stūmė ant karatistų ir vingčiūno ,,neteisingo". Pas jį teisingesnis.
Žr. pastraipa aukščiau :D

Citata
Rekomenduoju smalsiems, atviro proto žmonėms, kurie mėgsta lupt letenas. Veteranams ( o jų irgi mačiau) gali būt įdomus kitoniškas priėjimas prie žinomų dalykų, o naujokams- pusė velnio bazė. Vis tiek moko rankas prikelt ir stipriai smūgiuot, jaust kūną, vysto koordinaciją. Bendroj sumoj- šimtą kart geriau, negu kirmyt ant sofkės.
Letenas mėgstu mušt, bet kiek mačiau video, tai nepatiko. Ypač kai ten aiškina, kad smūgio pradžioje reikia"užsimest" (šiek tiek užsimot) . Patyrusi akis pamatys tokį judesį. Smūgio pradžia turi būt nematoma, staigi ir netikėta :D

Šiaip gal ir įdomu būtų paspoksot, bet...  Nebent į sąskrydį eitų NEMOKAMAI pasikviest :D Kadangi jis komersantas, tai pakaks video pažėt :)

P.S. Jei veik chaliava, tai kiek kaštavo?

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #47 įjungtas: 2014 Rgp 02, 21:17:28 pm »
Vo, ans ir MMA seminarus ved :)

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #48 įjungtas: 2014 Rgp 02, 22:57:43 pm »
Mums kainavo 30. Šiaip sakau, nėra visiškas š ar juodas šarlatanas, tik galėtų taip skambiai nevadint savo tos sistemos. Jo, užsimetimai tie jėgos prided, bet matos per kilometrą. man jau geriau silpnesnis džebas, kursai atidarys kelią rimtesniems smūgiams, negu stipresnis su užsimetimu, kurį boksioras permuš. Nu bet fajaboke jis įkels reklamos su manim prisidaręs, galėsit pažvengt  :kikena:
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #49 įjungtas: 2014 Rgp 02, 23:18:19 pm »
Dar čia tokį radau -

Pirmą techniką kur rodo, kai blokuoja priekinę ranką ir kablį muša, aš jau seniai panašų variantą išmastęs, tik ne kablį, o tiesų smeigiu. Taip greičiau tikslą pasiekia (kablio amplitudė kiek ilgesnė), be to, jei galva palenkta, žandikaulis už peties pasislėpęs, su kabliu žandikaulį sunkiau pasiekt nei tiesiu smūgiu. Bet iš esmės, gal ir nieko variantas (priklausomai nuo situacijos ir priešininko).
Antras variantas, kai po bloko iš karto kaire smūgiuoja, tai čia nu klasikinė bokso technika, tik paskui su jo išvedžiojimais (toks smūgis atbula ranka bokse uždraustas, bet aišku gatvėje galima naudot).

Šiaip kiek žiūriu, prisirankiojęs iš įvairių stilių ir bando kažką miksuoti :-) Aišku, iš visų galima kažko pasisemti, ne koks džedajus jis :-)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #49 įjungtas: 2014 Rgp 02, 23:18:19 pm »

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #50 įjungtas: 2014 Rgp 02, 23:31:20 pm »
Ta pirma technika NN kuenuose yra, porose daug kartų dirbta, tik blokas ne toks platus. Ir jo, męs irgi labiau tiesų smeigiam. Labiau kaip permušimas gaunas. Pas jį tie blokai tokie kaip pradžia smūgiui- užveda smūgį galima sakyt.
Carlos Castaneda

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #50 įjungtas: 2014 Rgp 02, 23:31:20 pm »