Nu vot, kadangi beveik chaliava, tai ir aš nuėjau į seminarą. Jeigu kas tikisi kokios egzotikos, tai iškart sakau, kad bus neįdomu. Kas reguliariai treniruojasi kokį boksą- kikboksą, dar biškį kokio vingčiūno ragavęs, tai nieko naujo nepamatys. Gal nauja bus, kad visa tai sudėliota į sistemą, o ne padrika. Patiko pratimai juosmeniui, patiko kombinacijos ir priėjimas iki jų, nors viskas matyta tailando bokse ar tam pačiam NN. Nuo a iki z, palaipsniui privedama iki kontakto, kas yr gerai. Pagrindinė idėja, kad reik smūgiuojant izoliuot viską nuo juosmens žemyn ( čia tai erezija), tokiu būdu smūgio metu, ar pramazinus, tipo neprarandama pusiausvyra. Čia man yra didelis ?, nes visą laiką į smūgį buvau mokomas įjungt visą kūną ir niekur nekritinėju pramazinęs. Kaip bebūtų keista, smūgiuoja ans pakankamai stipriai, ką savo kailiu ir patyriau, nes mane pasiėmė smūgius demonstruot kaip mėsą. Nes labiausiai buvau panašus į beždžionę iš dalyvių, matyt. 4 valandas bandė mane nujungt į korpusą, kas buvo pakankamai nemalonu.
Kombinacijoms naudoja inercijos ir pastovaus spaudimo principą, t.y. smūgiai gražiai gula viens paskui kitą, jėga imasi iš tvirtos stovėsenos ir korpuso pasisukimų. Kas pakankamai gerai mankština visokius tarpšonkaulinius raumenis, nes klubus reik judint kuo mažiau. O tai man labai nepatinka. Nepratus stovėt tokioj šleivoj stovėsenoj a la vingčiun, atsiranda nemalonųs pojūčiai, ypač, jei esi įpratęs prie kitokios stovėsenos. Kyla klausimų dėl mobilumo, distancijos įveikimo tokioj padėty.
Šiaip sistema lengva pagaut, bazę sunku atidirbt, nes užknisa ta stovėsena ir klubų izoliacija smūgiuojant. Viskas paremta keliais principais, treniruojantis galima pasiekt neblogo rezultato, jei tikslas yra įšmokt stipriai lupt letenas. Realioj kovoj? Na, žmogus kuris jau moka kovot, gali sau pasiimt fintų. Judesių kultūra bus svetima karatistams, ušuistams, aikidistams ir t.t., lengviau pagaus boksininkai, taicai ir t.t.
Kaip žmogus? Na, pirmas įspūdis- verslininkas, šoumenas, kuris pakankamai šauniai vanoja letenas. Kovotojo įspūdžio nesudaro. Biškį nervuotas ir nekenčia trolių, todėl po kiekvieno mano pasivaipymo puldavo ant manęs demonstruot prijomus, nes jam, matos, svarbu įrodyt smūgių efektyvumą
Šiaip lengvai bendraujantis, energingas. Sportinės aprangos nepripažįsta ir net parterin lenda su savo marškinukais. Biškį arogantiškas, daugiausiai stūmė ant karatistų ir vingčiūno ,,neteisingo". Pas jį teisingesnis. Prisipažinsiu, jo vingčiūnas man yra smagesnis
.
Bendrai paėmus, buvo linksma, prakaito per 5 valandas išsunkė normaliai, ypač tie, kurie sąžiningai dirbo. Rekomenduoju smalsiems, atviro proto žmonėms, kurie mėgsta lupt letenas. Veteranams ( o jų irgi mačiau) gali būt įdomus kitoniškas priėjimas prie žinomų dalykų, o naujokams- pusė velnio bazė. Vis tiek moko rankas prikelt ir stipriai smūgiuot, jaust kūną, vysto koordinaciją. Bendroj sumoj- šimtą kart geriau, negu kirmyt ant sofkės.
Tai tiek, kiek įmanoma objektyviai stengiaus.