AutoriusTema: Del kitu kalbu (ne lietuviu) naudojimo diskusijose  (Skaityti 1950 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Yoshimitsu

• Svečias
Del kitu kalbu (ne lietuviu) naudojimo diskusijose
« įjungtas: 2005 Geg 19, 00:57:55 am »
Siek tiek uzpykau pastebejes, jog paskutiniu metu vienoje is diskusiju pradejo dalyviai "rasyti" kitomis kalbomis (jei tiksliau anglu ir rusu), kiek ten asmenisko rasymo, o kiek Copy - Paste as jau nesigilinsiu. Man asmeniskai perskaityti problemu nebus, nors aisku bus ir tokiu dalyku kuriu nesuprasiu, bet yra ir tokiu dalyviu, kurie nemoka vienos ar kitos kalbos. Vienas kitas sakinys, fraze, citata ar dar kas visai nieko panaudoti kartais, kartais netgi ir geriau atsipindi esme nei lietuviskai, taciau visas post'as parasytas kita kalba jau siek tiek per daug man atrodo. Siaip neuzpykit tie, kurie tai rase. Uzvedu apklausa, kaip zmones atsakys taip ir tebunie, as prisitaikysiu  :D tikiuosi kiti irgi, o jei kam nors pasirodys mano sita tema visai netinkama - kreipkites i Saxum, kad trintu viska k ... mat

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #1 įjungtas: 2005 Geg 19, 08:53:00 am »
Šiip problemos nėra, kai cituojama kita kalba, tik tokiu atveju reikia tai įterpti kaip CITATĄ. O kas dar nežino, tai daroma, tai citatą ar ištrauką kita kalba reiktų įterpti šiteip  -
Citata
bla bla bla

Sėmkės (arba sėkmės)  :pc:

Yu-Ko

• Svečias
« Atsakyti #2 įjungtas: 2005 Geg 19, 13:21:21 pm »
Citata
...(jei tiksliau anglu ir rusu), kiek ten asmenisko rasymo, o kiek Copy - Paste as jau nesigilinsiu.

Sakychiau kaip tik ir reiketu  pasigilint.
 keletas sakiniu kita kalba diskusijoje neturetu figuruoti , nes juos galima ishverst. mano manymu tai ne problema.
Bet versti visa straipsni?...
ar apsieiti diskusijoje be to? juk ne visada yra linkas. kartais medzhiaga guli metus - du harde..kaip kitaip ja pateiksi?
taigi prabalsavau, kad man ir taip gerai.

Yoshimitsu

• Svečias
« Atsakyti #3 įjungtas: 2005 Geg 19, 14:06:41 pm »
Citata
Sakychiau kaip tik ir reiketu  pasigilint.
 keletas sakiniu kita kalba diskusijoje neturetu figuruoti , nes juos galima ishverst. mano manymu tai ne problema.
Bet versti visa straipsni?...
ar apsieiti diskusijoje be to? juk ne visada yra linkas. kartais medzhiaga guli metus - du harde..kaip kitaip ja pateiksi?
taigi prabalsavau, kad man ir taip gerai.

Del gilinimosi i kiek Copy - Paste tai as turejau omenyje, kad ne tas dalykas svarbus, ta prasme negi as dabar pradesiu narsyti po neta, vartyti zurnalus ir pan, vien tam kad suzinociau ar tam tikras asmuo ta dalyka parase pats ar nukopijavo, nesu koks autoriniu teisiu saugotojas ir nemanau, kad daug kas is kitu dalyviu tai darytu, paprasciausiai uzims daug laiko ir jokio ten nera tikslo, nebent kam nors ant sirdies geriau pasidarys  :)
Kas del keleto sakiniu kita kalba, taip, sutinku, kad tai yra lengviau isversti. Man asmeniskai del ko tas dalykas labiau prie sirdies, tai kaip kad minejau toks dalykas labai daznai geriau atspindi esme negu kad isverstas i kita kalba, pvz., Sei-I gana daznai naudoja citatas, frazes ar pan. originalo kalba - isvertus daug kas prarastu dali esmes, o ir skamba kartais daug geriau.
Palieku kiekvienam asmeniskai spresti ar versti visa straipsni ar palikti originalo kalba. As asmeniskai versciau ir man butu geriau jei kiti verstu, bet kaip Saxum minejo, jog nieko blogo ir Jus sakete, jog gerai taip kaip yra ir jei kiti taip nores tai gerai, nieko baisaus, prisitaikysiu pats jei kitu neiseis pritaikyti prie saves  :D
Ech, neveltui zmones sako, jog kiek zmoniu tiek nuomoniu, o dar geriau kalba apie lietuvius - 2 lietuviai - 3 partijos :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #3 įjungtas: 2005 Geg 19, 14:06:41 pm »