Visi žinom seną tiesą, kad vyrai geriausi kulinarai. Kodėl taip yra? Labai paprasta tam, kas bent kiek mokykloje matematikos mokėsi. Paklausite kas bendro tarp kulinarijos ir virtuvės? Nežinau, tikriausiai nieko. Paprasčiausiai, vyrų kulinarija užsiima daugiau , nei moterų, tai natūralu, kad jie geresniais kulinarais pasirodo iš didesnio skaičiaus. Ir kodėl taip atsitiko? Man pirma kilusi mintis - priešistoriniai laikai, akmens amžius. Moterys urvuose su vaikais, vyrai - maisto paieškoje. Partempia nukautą mamutą. Ką su juo daryti? Skandalas...imasi iniciatyvos ir metams lekiant atsiranda neišsenkantis meniu.
Jei staiga šios mintys užkliūtų kokiai feministei tešluotom rankom... tai nemiegam - pasidalinam receptais. Kas kokius žinom? Kas kam patinka? Forumas sportiškas, tad natūralu, kad pirmenybę turėtume teikti naudingiems patiekalams, tiems kurie masę augina, ištvermę didina, sveikatą stiprina... O kad temą įdėjau humoro skiltyj, pradėsiu linksmai:
PYRAGAS SU KONJAKU (receptas vyrams)
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės dž. vaisių,
1 stiklinė vandens,
sauja riešutų,
4 kiaušiniai,
250g sviesto,
1 citina,
2 maži litrai konjako!
Prieš pradedant maišyti tešlą, paragauk konjaką, ar geras!
Suplak sviestą iki purumo su plakikliu.
Dar kartą paragauk konjaką - ar tikrai jis aukščiausios kokybės? Tam tikslui pripilk jo pilną stiklinę ir išgerk iki dugno (kartojama 2 kartus).
Įdėk į išplaktą sviestą 2 šaukštus cukraus ir dar kartą paragauk konjaką tuo pačiu metodu.
Įmušk į dubenį 2 kiaušinius ir suberk tuos keistus susiraukšlėjusius vaisius.
Dabar paragauk konjaką nustatydamas jo konsistenciją.
Išjunk plakiklį.
Užstrigusius tarp plakiklio stipinų vaisius iškrapštyk su žirklėmis.
Įmesk citriną į dubenį ir ten pat išspausk riešutus.
Papildomai įberk cukraus ir apskritai visko, ko tau norisi.
Ištepk orkaitę riebalais ir pasuk ją 360 laipsnių.
Išmesk dubenį su tešla pro langą ir pabaik gerti konjaką, nusispjauk į tą pyragą ir eik miegoti.
p.s. jei vis dėl to pyragas kam nors pavyks - laukiam forumo gimtadienyj
