AutoriusTema: Wing Chun (Tsun) technika ir jos niuansai 4  (Skaityti 121013 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
Re: Wing Chun (Tsun) technika ir jos niuansai 4
« Atsakyti #225 įjungtas: 2011 Kov 19, 23:03:22 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Sveiki esu WTmokinys123 ir esu gana jaunas žmogus, sakykime man trylika metų. Taigi paskaitęs čia, susidariau apie patį WT nekokią nuomonę, po skaitymų paklausiau savo trenerio kuom skiriasi WT nuo WC, jis atsakė kad WT yra modernus, o WC nemodernus tiksliau senesnis. Taip pat pas mus treniruoteje, tiksliau beveik kiekvienoje treniruoteje vyksta sparingai, man pavyko panaudoti smūgių grandinę ant mano ūgio, panašaus svorio ir amžiaus žmogaus, taip pat kaip nekeista ir mokykloje apsigyniau, keli veiksmai mano buvo nepavykę, bet viskas kitą liux, tik aš nesuprantu kodėl jūs visi taip stumiat ant WT.

O pas ką mokiniesi?
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

WTmokinys123

• Svečias
« Atsakyti #226 įjungtas: 2011 Kov 19, 23:25:12 pm »
***** BWTA, yra kokių nors apie jį atsiliepimų?
« Paskutinis taisymas: 2011 Kov 21, 18:49:43 pm nuo WTmokinys123 »

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Šalis: lt
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #227 įjungtas: 2011 Kov 20, 00:57:49 am »
Sveiki esu WTmokinys123 ir esu gana jaunas žmogus. Taigi paskaitęs čia, susidariau apie patį WT nekokią nuomonę, po skaitymų paklausiau savo trenerio kuom skiriasi WT nuo WC, jis atsakė kad WT yra modernus, o WC nemodernus tiksliau senesnis. Taip pat pas mus treniruoteje, tiksliau beveik kiekvienoje treniruoteje vyksta sparingai, man pavyko panaudoti smūgių grandinę ant mano ūgio, panašaus svorio ir amžiaus žmogaus, taip pat kaip nekeista ir mokykloje apsigyniau, keli veiksmai mano buvo nepavykę, bet viskas kitą liux, tik aš nesuprantu kodėl jūs visi taip stumiat ant WT.

:rolleyes: mokykloje as net nieko nemokedamas "kaip nekeista" esu apsigynes, tai cia ne joks efektyvumo rodiklis. isvis apie mokykla ir savo kiema net kalbet neverta, nes daugumos tu parodiju, kurios ten vyksta net mustynem pavadinti sunku. kai iseisi "ant gatves", arba i koki narva, tada ir ispudzius parasyk. nors... ant minetosios gatves pries lohatronus irgi komedijos vyksta, gal net ir to winchiuno nenurasyt  :kikena: nors jeigu lohatronu ne vienas (o ju dazniausiai ir buna daugiau negu vienas  :rolleyes:), tai turi buti normalus atidirbtas stiprus smugis. vieno turi ir uztekt. o ne baksnoti kazkokius grandininius kol is visu pusiu i galva skrenda kabliai. tie grandininiai man asmeniskai isvis kaip kazkokia nesamone atrodo. nukreipti demesiui uztenka ir vieno smugio i nosi, kam ten visa "grandine" silpnu smugiu must  :nezino: nu...  :nezino: :nezino: :nezino: vienas ant vieno gal ir pasiteisintu dar tas wingciunas, o kitais atvejais man nepanesa vaizduote ka su tokia technika galima padaryt.
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2010
  • Žinutės: 255
  • Amžius: 34
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #228 įjungtas: 2011 Kov 20, 10:14:39 am »
Sveiki esu WTmokinys123 ir esu gana jaunas žmogus. Taigi paskaitęs čia, susidariau apie patį WT nekokią nuomonę, po skaitymų paklausiau savo trenerio kuom skiriasi WT nuo WC, jis atsakė kad WT yra modernus, o WC nemodernus tiksliau senesnis. Taip pat pas mus treniruoteje, tiksliau beveik kiekvienoje treniruoteje vyksta sparingai, man pavyko panaudoti smūgių grandinę ant mano ūgio, panašaus svorio ir amžiaus žmogaus, taip pat kaip nekeista ir mokykloje apsigyniau, keli veiksmai mano buvo nepavykę, bet viskas kitą liux, tik aš nesuprantu kodėl jūs visi taip stumiat ant WT.
Gal gali man pasakyti, kaip atrodo tavo sparringás?
Grandininiai smūgiai yra blefas, WT propaganda.Paklausk Nicegirl, arba paskaityk jos atsiliepimus, kaip ji naudojo grandininius smūgius kai ėjo į tikrą sparring'ą...nieko jie neveikia.Nebent pažiūrėsi Wing Chun filmą, kaip Donnie Yen ore sugeba atlikti tuos smūgius  :oops:
WC ne modernus? WT yra nemodernus.Jau viena tai, kad WC yra jab'as Siu Nim Tao.Ir šiaip apie Zubrų ne patys geriausi atsiliepimai.Bet nenoriu offtopic'o :)
« Paskutinis taisymas: 2011 Kov 20, 10:19:19 am nuo Vilius »
Skelbimas
Dingo LABAI PROTINGAS šuo. Šarikai, jeigu tu perskaitei šį skelbimą,
paskambink namo.

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2007
  • Žinutės: 562
  • Amžius: 47
  • Vieta: Oslo
  • Šalis: no

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #229 įjungtas: 2011 Kov 20, 10:30:57 am »
... tik aš nesuprantu kodėl jūs visi taip stumiat ant WT.

Kodėl „varoma“ ant WT ir ne tik? Atsakyti nepaprasta, nes „varoma“ ne dėl vienos priažasties. Viena priežasčių ta jog dažnai pasitaiko taip jog griūna smėlio pilys dėl to kaip buvo įsivaizduojamas ir susikurtas ar sukurtas WT įvaizdis ir po to kai susiduriama su kitų stilių atstovais. Tada bandoma ieškoti kas WT ne taip ir tas ieškojimas pasireiškia kaip neva „varymas“ ant sistemos arba bent jau kitų suprantama taip. Kita priežastis kodėl ne itin gerai priimamas čia vinčunas dėl to jog mažai svarių argumentų išdėstoma, o ypač po to kai kažkieno iš vinčunistų pateikiamas kažkoks kertinis principas, o po to nerandama arba neieškoma kontraargumentų kritikai. Dar kitos priežastys asmeninis nepasitenkinimas dėl vienų ar kitų dalykų iš organizacijos, kaip pavizdys: finansiniai ar metodiniai organizacijos sprendimai. Dar yra tokių priežasčių kad vinčunistai nepasirodo kovose, o jei pasirodo tai per prastai, kad būtų galima plot katučių. Žodžiu priežasčių ne viena, norint dar daugiau galbūt būtų galima rasti, o ir dar viena priežastis ta jog čia forume, šioje temoje kuri yra konkreti: „technika ir niuansai“ yra grybaujama apie viską, tačiau apie pačią techniką ar niuansus labai mažai. Geriausiu atveju įkeliamas iš oro paimtas kažkoks video klipas kaip neva diskusijai tinkamas pavyzdys ir tada jis apmėtomas komentarais, kurių turinys mažai siejasi su temos pavadinimu. Trumpai – daug „pririnkta grybų“, dėl to dalinai ir "varoma", "stumiama".
Kiekvienai priežasčiai galima rasti konkrečių realių pavyzdžių, kad ir iš šito forumo dalyvių patirties. Tad linkiu sau ir kitiems mažiau "grybauti".

Citata
A.Zubrų BWTA, yra kokių nors apie jį atsiliepimų?
Apie Andrių mano atsiliepimai tik geri, bet tai tik kaip apie treniruočių partnerį. Vertinti koks jis instruktorius negaliu, niekada nesu buvęs jo vedamuose užsiėmimuose.
Beje jis vienintelis likęs instruktorius iš pavadinkim taip - senos instruktorių chebros, nors tada savo laiku jis buvo vienas iš naujesniųjų. Šis atvejis irgi didelis klaustukas keliantis abejones: kodėl iš ten anksčiau ar vėliau daug kas bėga, tiek iš eilinių mokinukų, tiek "meistrų". Buvo va dar Tadas vienintelis geras pavyzdys iš senos chebros, bet dabar irgi "narystė sustabdyta", beliko Andrius, tik ar ilgam  :-/

Goju ryu karate Osle: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #229 įjungtas: 2011 Kov 20, 10:30:57 am »

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #230 įjungtas: 2011 Kov 20, 10:38:33 am »
Gal gali man pasakyti, kaip atrodo tavo sparringás?
Grandininiai smūgiai yra blefas, WT propaganda.Paklausk Nicegirl, arba paskaityk jos atsiliepimus, kaip ji naudojo grandininius smūgius kai ėjo į tikrą sparring'ą...nieko jie neveikia.Nebent pažiūrėsi Wing Chun filmą, kaip Donnie Yen ore sugeba atlikti tuos smūgius  :oops:
WC ne modernus? WT yra nemodernus.Jau viena tai, kad WC yra jab'as Siu Nim Tao.Ir šiaip apie Zubrų ne patys geriausi atsiliepimai.Bet nenoriu offtopic'o :)

veikia ir normaliai, tik kaip ir kiekviena technika jie turi savo vietą, laiką ir paskirtį  :A Kuomet be galvos imama visur kur reikia ir nereikia kišti juos tada ir gaunasi  :banging: ... apie tai jau buvo kalbėta, skaitykit forumą, kas naksčiau buvo diskutuota :director:
Goju ryu karate Osle: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #231 įjungtas: 2011 Kov 20, 11:55:35 am »
Taip.Skaičiau, Brizas.Na, sakykime, man tik WT metodika nepatinka treniruočių, užsidedi ant krūtinės tą apsaugą ir tau atlieka grandininius smūgius, tarkime po kažkokios technikos atlikimo, bet juk tai mokinio klaidinimas.Va, WC moko padirbėti su letenom, tai ir pajauti, kad labiau dominuoja pavieniai smūgiai vienoj amplitudėj, nes priešininkas nestovi vietoj.
Pataisykite mane, jeigu klystu, bet wing tsun'e lat-sao jau yra laikoma sparring'u?
Skelbimas
paskambink namo.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #232 įjungtas: 2011 Kov 20, 12:25:01 pm »
Wing Chun (tikiuosi teisingai pavadinau :kikena:) yra senas karo menas. Tad neveikti jis iš principo negali. Problema kitur. Ar yra Lietuvoje pakankamo meistriškumo trenerių (mokytojų), kurie gali šio meno išmokinti? Sportiniuose stiliuose (pvz.: judo) labai greitai galima atsirinkti kas yra kas. Pažiūri rezultatus Lietuvoje, užsienyje ir matai koks lygis. O čia viskas remiasi propaganda ir kas daugiau prikabins makaronų. Yra ir kita reikalo puse - kokius mokinius pritraukia. Jaučiu tie kurie tarkim nori realiai muštis į WC neskuba.
Yra dar vienas aspektas - techninis. Pvz.: bokse užsidedi pirštines ir jei esi boicas, jau gali visai neblogai dubasintis. Gi aikido atlikti nors kiek panašesnį judesį į techninį veiksmą tikrai nelengva ir reikia daug praktikuotis. Kariuomenėse visame Pasaulyje pvz.: atrenkamos ne tobuliausios technikos, o tos kurias gali panaudoti masė žmonių po minimalaus treniruočių skaičiaus.
WC aiškiai nėra lengvai išmokstamas menas. Ir tikrai nenaudojamas jokiuose kariniuose daliniuose.

Mano nuomone WC įdomus ir savitas kovos menas, bet labai daug Lietuvoje priveista pseudo trenerių "meistrų", kurie diskredituoja šitą sistemą ir kartu kabina krūvas makaronų reklaminiais tikslais.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #233 įjungtas: 2011 Kov 20, 12:43:17 pm »
dedu +1 Smaugliui už gerą atsiliepimą Wing Chun pusėn  :handshake: nedaug, bent jau šitame forume, išsakoma kas gero apie šį kovos meną

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #234 įjungtas: 2011 Kov 20, 12:55:29 pm »
Viliau, yra WT ir atidirbimai į letenas, tik kažkodėl vis prašyt reikdavo pas grupiokus, kad padirbėtume. Buvo atidirbimai ir į apsaugas, ir su grandininiais smūgiais. Kelias minutes, kad apšilt. O po to atidirbinėji į tą apsaugą ir likusius rankų smūgius, kuriuos galima atlikt į tą apsaugą. Kur negali, jami letenas...
O dėl tų grandininių smūgių naudojimo, bent jau man neaiškino, kad jie skirti nužudyt priešininką. Man aiškino, kad eina 4-5 (apie) smūgiai, ir jie skirti, kad priešininkas besigindamas nuo jų, kažkur atsidengtų, ir tada eina keli geri stiprūs smūgiai. Taip, treniruočių pradžioje, kai pradedi mokintis WT, daug duoda daryt tų smūgių. Bet juk pradžiai tu juos turi išmokti daryt taip, kaip to reikalauja WT. Ir bokse, kai pradedi lankyti, stoji prie maišo ir atidirbinėji vieną ir tą patį smūgį, kol pradedi atlikinėt gerai, ir tik po to prasideda kombinacijos.
Ačiū Smaugliui už palaikymą. 
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

« Atsakyti #234 įjungtas: 2011 Kov 20, 12:55:29 pm »

WTmokinys123

• Svečias
« Atsakyti #235 įjungtas: 2011 Kov 20, 12:58:03 pm »
Labas rytas, taigi kiek matau nelabai mėgstat WT, o pačio vinčiūno ne... Mūsų treniruotės eiga pasakysiu yra tokia ir man jį labai patinka, pirma padarom apšilimą, Siu Nim Tao formą, imam apsaugas ant krutiniu ir lenteneles, i jas daužom tiek iš kojų tik iš rankų, dirbame grandininius smūgius, velniau nusiemam lentenelės ir darom tuos apsigynimo veiksmus, poto sparingas pas mus sparingas yra normalus, užsidėda šalmą ir pirštinės ir dubasini iš ko nori, tiek iš ranku į galvą, iš kojų į kiaušus, kur nori ten ir dubasink, pats treneris mūsų skatina nelaukti kol kitas priešininkas puls, o pačiam pirmam pulti, sparingai vyksta neilgai apie 30~40 sekundžių, bet man užtenka pakankamai. Po sparingo, mes darom tuos atsispaudimus, atsilenkimus, o veliau smūgiai į orą. Turiu ir pats nusiskundimų apie BWTA, kad ten viskas brangu, bet nusprendžiau tuos lygius nelaikyti išviso kokius vienerius metus arba du metus, ir laikyti labai lėtai į vienus metus po vieną lygį.

Viliau - O tu tik iš išvaizdos viską sprendi ar esi pats bandęs tuos grandininius smūgius, man jie nieko neužkliūną ir man jie labai patinka :)

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #236 įjungtas: 2011 Kov 20, 13:05:21 pm »
Taigi paaiškinau, kuo jie man užkliūva.Jų panaudojimas yra specifinis.Realioj kovoj viskas vyksta kitaip, priešininkas juda greitai, pabandyk tu jį  pagauti su tais grandininiais smūgiais.Nesakau, kad jie tinka vien į orą.Turiu omeny, kad pritariu Brizui, jog juos reikia naudoti pagal paskirtį.
Beje, EzysGazuotas Sifu Lino Raišio mokykloje vyksta Koong Sau laisvų kovų turnyras, gal norėtum sudalyvauti?
Skelbimas
paskambink namo.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #237 įjungtas: 2011 Kov 20, 13:21:26 pm »
...
Beje, EzysGazuotas Sifu Lino Raišio mokykloje vyksta Koong Sau laisvų kovų turnyras, gal norėtum sudalyvauti?

Niekada nebuvęs, ar galima tada šioje vietoje šiek tiek plačiau?

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #238 įjungtas: 2011 Kov 20, 13:25:45 pm »
Kaune vyks Koong Sau turnyras.Kovos Wing Chun nariai, taip pat gali prisijungti kitų WT mokyklų mokiniai.Koong sau-tai laisvos kovos, pasirenki kokias apsaugas norėsi naudoti, arba visai nenaudosi ir kovoji.Jeigu nori pasiskambink Linui Raišiui, manau, jis mielai tau papasakos apie tai.Būtų gera proga save išbandyti.
Skelbimas
paskambink namo.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #239 įjungtas: 2011 Kov 20, 13:29:21 pm »
Labas rytas, taigi kiek matau nelabai mėgstat WT, o pačio vinčiūno ne... Mūsų treniruotės eiga pasakysiu yra tokia ir man jį labai patinka, pirma padarom apšilimą, Siu Nim Tao formą, imam apsaugas ant krutiniu ir lenteneles, i jas daužom tiek iš kojų tik iš rankų, dirbame grandininius smūgius, velniau nusiemam lentenelės ir darom tuos apsigynimo veiksmus, poto sparingas pas mus sparingas yra normalus, užsidėda šalmą ir pirštinės ir dubasini iš ko nori, tiek iš ranku į galvą, iš kojų į kiaušus, kur nori ten ir dubasink, pats treneris mūsų skatina nelaukti kol kitas priešininkas puls, o pačiam pirmam pulti, sparingai vyksta neilgai apie 30~40 sekundžių, bet man užtenka pakankamai. Po sparingo, mes darom tuos atsispaudimus, atsilenkimus, o veliau smūgiai į orą. Turiu ir pats nusiskundimų apie BWTA, kad ten viskas brangu, bet nusprendžiau tuos lygius nelaikyti išviso kokius vienerius metus arba du metus, ir laikyti labai lėtai į vienus metus po vieną lygį.

Viliau - O tu tik iš išvaizdos viską sprendi ar esi pats bandęs tuos grandininius smūgius, man jie nieko neužkliūną ir man jie labai patinka :)

Kietai jūs čia... Dėl ateities nebaisu?

« Atsakyti #239 įjungtas: 2011 Kov 20, 13:29:21 pm »