AutoriusTema: Peilis : fantazija ir realybe  (Skaityti 84344 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 2090
  • Amžius: 40
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: mt
  • Lytis: Vyras
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Peilis : fantazija ir realybe
« Atsakyti #360 įjungtas: 2013 Sau 18, 17:09:00 pm »
Jo muzonas geras.
aeterna
Я дерусь потому что ... дерусь (c) Портос
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 36
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Šalis: lt
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #361 įjungtas: 2013 Sau 18, 17:28:07 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Yra toks filmas: "On The Sharp Edge" trijų dalių... jeigu suprantat angliškai ir kam nors reikia to filmo, pm man...

uh, angliska anglu, kaip man sunku tokia girdet. bettai dabar shitu video kaip ir priestarauji pats sau. sakei ,kad durni yra tie kurie mokinasi nuo peilio apsigint, nes shvaisto pinigus veltui ,nes nuo nindziu vistiek neapsigins. dabar stai idetas video kuriame pateikiamas pavyzdys kaip apsiginti nuo nindzes tolete. tai ka dabar geresnio jus siulot uz ana savigynos varianta (tame video)? nesvaistyt babkiu treneruotems, nes vistiek nesigaus arba gali ir nesigaut arba gali viena ranka sugriebt ,o kita i pockus ir toksinis shokas ir *****? taip suprantu, kad kaikuriems peilis yra toks baisus, kad bijo net mokintis nuo jo apsigint.

,kad ir kokios netobulos butu tos technikos, bet jas atidirbes turi daug daugiau galimybiu ishgyvent tokioj situacijoj negu netreneruotas. ir butent kai atakuoja ish pasalu, nes tada nera laiko paciam issitraukt ginklo (kad ir ka prie saves beturetum, peili, pistoleta, lightsaberi...)
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs CmnDo

• 8 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2013
  • Žinutės: 41

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • n/a
« Atsakyti #362 įjungtas: 2013 Sau 18, 21:00:07 pm »
uh, angliska anglu, kaip man sunku tokia girdet. bettai dabar shitu video kaip ir priestarauji pats sau. sakei ,kad durni yra tie kurie mokinasi nuo peilio apsigint, nes shvaisto pinigus veltui ,nes nuo nindziu vistiek neapsigins. dabar stai idetas video kuriame pateikiamas pavyzdys kaip apsiginti nuo nindzes tolete. tai ka dabar geresnio jus siulot uz ana savigynos varianta (tame video)? nesvaistyt babkiu treneruotems, nes vistiek nesigaus arba gali ir nesigaut arba gali viena ranka sugriebt ,o kita i pockus ir toksinis shokas ir *****? taip suprantu, kad kaikuriems peilis yra toks baisus, kad bijo net mokintis nuo jo apsigint.

,kad ir kokios netobulos butu tos technikos, bet jas atidirbes turi daug daugiau galimybiu ishgyvent tokioj situacijoj negu netreneruotas. ir butent kai atakuoja ish pasalu, nes tada nera laiko paciam issitraukt ginklo (kad ir ka prie saves beturetum, peili, pistoleta, lightsaberi...)
Šiek tiek paaiškinsiu, ką aš laikau kvailais. Aš sakau, kad yra kvaili žmonės, kurie eina į pvz tokius klubus kaip Dainralfas ir mokinasi ten savigynos (čia tik vienas iš pvz), kur žmonėms sukuria saugumo iliuzijas, mokina juos labai kompleksinius veiksmus prieš labai nerealistiškas situacijas, tokias kaip peilio blokas neadekvačiu greičiu (letai viskas veikia, bet chaoso metu...ištinka panika...vienus mažiau, kitus daugiau). O apie psichologinius aspektus jiems nepasakoja visiškai nieko. Kitas pvz tarkim yra vėl iš asmeninės patirties. Kažkada stovėjau stotelėj, ant skėlbimų lentos radau numerį ir skelbimą: Mokau savigynos, duotas buvo tel nr:..... paskambinu aš jam ir paklausiu, apie kriminalinius užpuolimus susijusius su peiliu, kaip treniruojatės ir kokią įrangą naudojat. Jis man atsako: pas mane ateina daug žmonių ir aš juos mokau blokuoti ir atimti peilį, o naudojam guminius peilius, kad nesusižeistume.... (guminis peilis, jomajo atsiprašant, tas daiktas net nepanašu į peilį, to man ir užteko) Tariau, ačiū, sėkmės.
Tokie žmonės kaip Peter Robins, Dennis Martin, Charles Nelson, Bob Kasper apie peilius žinojo daugiau, tad kodėl nepasisemt informacijos iš jų? Jeigu galimybės leidžia....
Taip sakant, norint pasiekt geriausius rezultatus, reikia treniruotis kaip įmanoma realistiškiau ir su kuo geresniais instruktoriais, patartina su tais, kurie matė tikro "veiksmo".
Mano du centai, nieko aš čia įžeist nenoriu, tiesiog mano trenituotės prasidėjo UK, ten daug info gavau anglų kalba, tad man sunku daug ką perteikti lietuviškai. Tačiau knygom, filmais, seminarais (anglų k.) galiu pasidalinti su forumiečiais.
Even if a Samurai's head were to be suddenly cut off, he should still be able to perform one more action with certainty. If one becomes like a revengeful ghost and shows great determination, though his head is cut off, he should not die.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #363 įjungtas: 2013 Sau 18, 21:24:52 pm »
Šiek tiek paaiškinsiu, ką aš laikau kvailais. Aš sakau, kad yra kvaili žmonės, kurie eina į pvz tokius klubus kaip Dainralfas ir mokinasi ten savigynos (čia tik vienas iš pvz), kur žmonėms sukuria saugumo iliuzijas, mokina juos labai kompleksinius veiksmus prieš labai nerealistiškas situacijas, tokias kaip peilio blokas neadekvačiu greičiu (letai viskas veikia, bet chaoso metu...ištinka panika...vienus mažiau, kitus daugiau). O apie psichologinius aspektus jiems nepasakoja visiškai nieko. Kitas pvz tarkim yra vėl iš asmeninės patirties. Kažkada stovėjau stotelėj, ant skėlbimų lentos radau numerį ir skelbimą: Mokau savigynos, duotas buvo tel nr:..... paskambinu aš jam ir paklausiu, apie kriminalinius užpuolimus susijusius su peiliu, kaip treniruojatės ir kokią įrangą naudojat. Jis man atsako: pas mane ateina daug žmonių ir aš juos mokau blokuoti ir atimti peilį, o naudojam guminius peilius, kad nesusižeistume.... (guminis peilis, jomajo atsiprašant, tas daiktas net nepanašu į peilį, to man ir užteko) Tariau, ačiū, sėkmės.
Tokie žmonės kaip Peter Robins, Dennis Martin, Charles Nelson, Bob Kasper apie peilius žinojo daugiau, tad kodėl nepasisemt informacijos iš jų? Jeigu galimybės leidžia....
Taip sakant, norint pasiekt geriausius rezultatus, reikia treniruotis kaip įmanoma realistiškiau ir su kuo geresniais instruktoriais, patartina su tais, kurie matė tikro "veiksmo".
Mano du centai, nieko aš čia įžeist nenoriu, tiesiog mano trenituotės prasidėjo UK, ten daug info gavau anglų kalba, tad man sunku daug ką perteikti lietuviškai. Tačiau knygom, filmais, seminarais (anglų k.) galiu pasidalinti su forumiečiais.

O kiek Tamsta kovų laimėjai gatvėse (prieš peilius/be peilių/ir pan.)?

Pasisemt infos apie peilius ir pan. galima, tačiau tau tai nepadės, jei gatvėje kils konfliktas su normaliu sportininku (ar rimtai sportuojančiu). Nuneš nuo vaizdo ir baigsis teorijos :-) Todėl siūlau tiesiog rimtai sportuot (ir papildomai domėtis tais savigynos elementais), nes žmogus, kuris susikoncentruoja į savigyną, yra beviltiškas kovoje prieš profesionalą :) Tai jau mačiau ne kartą ;-)
« Paskutinis taisymas: 2013 Sau 18, 21:26:35 pm nuo Saxum »

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #364 įjungtas: 2013 Sau 18, 21:38:08 pm »
Kažkokia didybės manija... UK, matai... Yra bankė ir yra reakcija į ją. Gali iškišęs liežuvį žiūrėt kad ir krūčiausius seminarus kiaurą parą, kai sutiksi tikrą zeką su štyrium, visi seminarai išgaruos. Arba esi gerai gavęs ir moki su baime nors biškį tvarkytis, arba vėlgi- saviapgaulė. Pažiūrėčiau, kiek sekundžių tie ,,savigynos ekspertai" prieš gerą briedį iš to paties Dainralfo tam pačiam bare išstovėtų.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #364 įjungtas: 2013 Sau 18, 21:38:08 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #365 įjungtas: 2013 Sau 18, 21:56:31 pm »
Kiek susidūriau, visi, kurie akcentuoja savigyną be kovos, prevenciją ir pan., tie kovoje NIEKO nesugeba. Galimas daiktas, turim išimtį  :angel:

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 35

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #366 įjungtas: 2013 Sau 18, 22:05:23 pm »
Kiek susidūriau, visi, kurie akcentuoja savigyną be kovos, prevenciją ir pan., tie kovoje NIEKO nesugeba. Galimas daiktas, turim išimtį  :angel:
Dauguma tų savigynos ekspertų turi krūvą kompleksų susijusių su savo sugebėjimais kovoje. Jie pasireiškia pavyzdžiui bandymais per dantį patraukt normalius kovinio sporto klubus ( nu va "Dainralfe moko nerealios savigynos" ir t.t.  :D  ). Tipo, ką man tas sportininkas gatvėj... peiliu į kepenis ir baigta  :-]
O realiai gatvės konflikto metu iš normalaus sportininko visada nauda didesnė.

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 36
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #367 įjungtas: 2013 Sau 18, 22:06:02 pm »

nu taip, cia tai sutinku.

nors man atrodo realistiskai treneruotis reiktu vistik su guminiais/mediniais peiliais, nes jeigu siuloma treneruotis su tikrais (ar kaip cia?), tai treneruotes bus arba nerealistiskos arba viena karta baigsis tragiskai  :kikena: realistiski turi buti veiksmai, o ne ginklai.
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 35

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #368 įjungtas: 2013 Sau 18, 22:09:13 pm »
nu taip, cia tai sutinku.

nors man atrodo realistiskai treneruotis reiktu vistik su guminiais/mediniais peiliais, nes jeigu siuloma treneruotis su tikrais (ar kaip cia?), tai treneruotes bus arba nerealistiskos arba viena karta baigsis tragiskai  :kikena: realistiski turi buti veiksmai, o ne ginklai.
Jo, nes būna taip ,kad su tais guminiais/mediniais peiliais taip įsijaučia ,kad pamiršta kas vyksta realiai... Griūna apsikabinę į parterį ir bado vienas kitą iki apsiš... lyg tikslas būtų taškais laimėt...  :kikena:

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 42
  • Šalis: 00
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #369 įjungtas: 2013 Sau 18, 23:44:42 pm »
daiktai "primenantys" tikra peili treniruotese yra welcome.

Tikri peiliai treniruotese? Na, jeigu norit pasitikrint pirmos pagalbos zinias, welcome.
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

« Atsakyti #369 įjungtas: 2013 Sau 18, 23:44:42 pm »

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #370 įjungtas: 2013 Sau 19, 03:26:14 am »
Dauguma tų savigynos ekspertų turi krūvą kompleksų susijusių su savo sugebėjimais kovoje. Jie pasireiškia pavyzdžiui bandymais per dantį patraukt normalius kovinio sporto klubus ( nu va "Dainralfe moko nerealios savigynos" ir t.t.  :D  ). Tipo, ką man tas sportininkas gatvėj... peiliu į kepenis ir baigta  :-]
O realiai gatvės konflikto metu iš normalaus sportininko visada nauda didesnė.
Bo anas žino, kas yra skausmas, kontaktas ir t.t. yra reakcija ir atitinkamas arsenalas, kuris be vargo gali būt papildytas gatviniais instrumentais. Kitaip tariant, tos visos ,,savigynos" yra naudingos jau turint žmogų su kovos, kad ir sportinės, patirtimi.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs CmnDo

• 8 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • n/a
« Atsakyti #371 įjungtas: 2013 Sau 19, 10:56:19 am »
Nekalbu apie tikrus peilius... juk tai nesąmonė visiška... kalbu apie daiktus, kurie kuo labiau atspindi tikrą peilį.
t.y. muliažai, kad ir mediniai arba aliuminiai... arba specialiai skirti peiliu treniruotėms - realių peilių replikos.
Even if a Samurai's head were to be suddenly cut off, he should still be able to perform one more action with certainty. If one becomes like a revengeful ghost and shows great determination, though his head is cut off, he should not die.

Atsijungęs CmnDo

• 8 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • n/a
« Atsakyti #372 įjungtas: 2013 Sau 19, 10:58:09 am »
O kiek Tamsta kovų laimėjai gatvėse (prieš peilius/be peilių/ir pan.)?
Prieš peilį neteko. Daugiau teko pralaimėti.
Dvi situacijos buvo itin bjaurios ir padarė man fizinės žalos.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #373 įjungtas: 2013 Sau 19, 11:19:03 am »
Prieš peilį neteko. Daugiau teko pralaimėti.
Dvi situacijos buvo itin bjaurios ir padarė man fizinės žalos.
Na, bent jau ragavęs žmogus, kas tas yr. Nes kartą buvau, savo nelaimei, pakliuvęs kompanijon vieno kompiuterasto, kuris kažkur apie valandą man aiškino, kas yra kovos menai. Kadangi tai buvo giminaitis, tai teko pasitelkt visus savo menkus diplomatinius sugebėjimus. Taigi žinau, kokių pasitaiko šiais laikais visažinių. Anie kovos menų mokos iš Tekeno  :kikena: .
O man ir muliažų užtenka, kad iš treniruotės kruvinas išeičiau. Nėra noro su aliuminiu ar kokiu kitu geležu gaut.
« Paskutinis taisymas: 2013 Sau 19, 11:20:50 am nuo arimanas »
Carlos Castaneda

Atsijungęs CmnDo

• 8 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • n/a
« Atsakyti #374 įjungtas: 2013 Sau 19, 11:57:21 am »
O man ir muliažų užtenka, kad iš treniruotės kruvinas išeičiau. Nėra noro su aliuminiu ar kokiu kitu geležu gaut.
aš ir pats naudoju savadarbius, ranka padarytus muliažus. Galima juos pasigaminti pagal norimo peilio konstrukcija, tik žinoma svorį vienodą parinkt yra sunku...

su aliuminiais, ar iš metalo pagamintais, net per pirštinę kartais praeina.

čia sena foto, man rodos medinis čia lūžo ir aštrios atraižos pasidarė...
« Paskutinis taisymas: 2013 Sau 19, 12:06:24 pm nuo CmnDo »

« Atsakyti #374 įjungtas: 2013 Sau 19, 11:57:21 am »