uh, angliska anglu, kaip man sunku tokia girdet. bettai dabar shitu video kaip ir priestarauji pats sau. sakei ,kad durni yra tie kurie mokinasi nuo peilio apsigint, nes shvaisto pinigus veltui ,nes nuo nindziu vistiek neapsigins. dabar stai idetas video kuriame pateikiamas pavyzdys kaip apsiginti nuo nindzes tolete. tai ka dabar geresnio jus siulot uz ana savigynos varianta (tame video)? nesvaistyt babkiu treneruotems, nes vistiek nesigaus arba gali ir nesigaut arba gali viena ranka sugriebt ,o kita i pockus ir toksinis shokas ir *****? taip suprantu, kad kaikuriems peilis yra toks baisus, kad bijo net mokintis nuo jo apsigint.
,kad ir kokios netobulos butu tos technikos, bet jas atidirbes turi daug daugiau galimybiu ishgyvent tokioj situacijoj negu netreneruotas. ir butent kai atakuoja ish pasalu, nes tada nera laiko paciam issitraukt ginklo (kad ir ka prie saves beturetum, peili, pistoleta, lightsaberi...)
Šiek tiek paaiškinsiu, ką aš laikau kvailais. Aš sakau, kad yra kvaili žmonės, kurie eina į pvz tokius klubus kaip Dainralfas ir mokinasi ten savigynos (čia tik vienas iš pvz), kur žmonėms sukuria saugumo iliuzijas, mokina juos labai kompleksinius veiksmus prieš labai nerealistiškas situacijas, tokias kaip peilio blokas neadekvačiu greičiu (letai viskas veikia, bet chaoso metu...ištinka panika...vienus mažiau, kitus daugiau). O apie psichologinius aspektus jiems nepasakoja visiškai nieko. Kitas pvz tarkim yra vėl iš asmeninės patirties. Kažkada stovėjau stotelėj, ant skėlbimų lentos radau numerį ir skelbimą: Mokau savigynos, duotas buvo tel nr:..... paskambinu aš jam ir paklausiu, apie kriminalinius užpuolimus susijusius su peiliu, kaip treniruojatės ir kokią įrangą naudojat. Jis man atsako: pas mane ateina daug žmonių ir aš juos mokau blokuoti ir atimti peilį, o naudojam guminius peilius, kad nesusižeistume.... (guminis peilis, jomajo atsiprašant, tas daiktas net nepanašu į peilį, to man ir užteko) Tariau, ačiū, sėkmės.
Tokie žmonės kaip Peter Robins, Dennis Martin, Charles Nelson, Bob Kasper apie peilius žinojo daugiau, tad kodėl nepasisemt informacijos iš jų? Jeigu galimybės leidžia....
Taip sakant, norint pasiekt geriausius rezultatus, reikia treniruotis kaip įmanoma realistiškiau ir su kuo geresniais instruktoriais, patartina su tais, kurie matė tikro "veiksmo".
Mano du centai, nieko aš čia įžeist nenoriu, tiesiog mano trenituotės prasidėjo UK, ten daug info gavau anglų kalba, tad man sunku daug ką perteikti lietuviškai. Tačiau knygom, filmais, seminarais (anglų k.) galiu pasidalinti su forumiečiais.