Mano favoritai TAE KWON DO, MUAY THAI ir WING CHUN. Noreciau isirinkti dvi ir eiti treniruotis per savaite i dvi sporto sakas, pries daugeli metu treniravausi romeniskas imtynes, bet gatveje tai beveik nulis... todel norecau ismokti tinkamai elgtis su priesiskai nusiteikusiais asmenimis, esant artimesniai ir tolimesniai distancijai, naudojant smugine technika. WING CHUN jau tiksliai noreciau, dar lieka vietos vienam.
Visiškai pritariu Ežiui. Stop. Kažkaip netaip tamista įsivaizduoji kovos menus. Kad gautum greitą, ar bent kažkokį, rezultatą, reikia bent kelis metelius nuoširdžiai, su dideliu atsidavimu ir koncentracija studijuot vieną ar kitą mokyklą. Paruošt kūną, susikurt judesių kultūrą, psichologiją, gaut gerai per straublį

Daug kas mano, kad galima lakstyt iš mokyklos į mokyklą. Vos ne tris išsirenki ir LANKAI po vieną kartą kiekvieną į savaitę. Tai vat tokie LANKYTOJAI, savaime suprantama, nieko ir neišmoksta. Pjaunasi stilius, principai trenerių darbas... Gaunasi jovalas. Jau kokį šimtąjį kartą šitam forume kartoju tokią taisyklę ir esu pasiruošęs kai papūga ją kartot dar 100 kartų: nebandykit iš savęs daryt Brius Ly, anas turėjo tvirtą bazę, jis turėjo teisę makaluot skirtingas mokyklas, nes turėjo milžinišką patirtį ir mokėjo atsirinkt, kas dera tarpusavy, o kas ne.
Mane apskritai siutina toks plačiai paplitęs pasakymas ,,o aš lankau Karate ( kung fu, Niat Nam, Aikido, boksą...)" Pats žodis ,,lankyti" reiškia, kad asmuo pasirodo karts nuo karto, pamataruoja rankytėm kojytėm ir visiem giriasi, koks jis šaunus lankytojas. Realiai nežino net savo trenerio pavardės, mokyklos šaknų ir t.t. Treneriui, kuriam reik save realizuot per TRENERIO, o ne auklės darbą, reikalingi mokiniai, o ne lankytojai. Tokie lankytojai, aišku, ir per kelis metus nieko neišmoksta, paskui eina ir dergia ant savo mokyklos ar apskritai ant kovos menų. Pas mane grupėj labai gerai tas principas atsiskleidžia: mokinių lankomumas vos ne 100procentinis, rezultatai asmeniniai -super, greitis tobulėjimo-turbo. Varžybose- 1,2,3 vietos. Visko jie nori, viskas jiems įdomu, tik duok, tik leisk, tik parodyk. Lankytojai gi pasirodo 1 kartą į savaitę geriausiu atveju, ir kažkodėl galvoja, kad vien nuo buvimo salėj, kažkas ten jiems pradės darytis. O kai nepasidaro, baisiai nusivilia. Tada eina ir gailai bliauna, kad kaka tas Karate (kung fu, Niat Nam, Aikido, boksas...), mol, manęs nieko neišmokė, kaka treneris, mol, drausmės reikalauja...