na va, paaukojau 40 min. savo brangaus gyvenimo laiko ir paziurejau fight quest. dabar tik galvoju ar verta buvo net 40 min. pazindintis su hapkido? nes per tas 40min. nepamaciau nieko naujo ir nieko unikalaus

tie patys TKD, aikidzitsu, penchiak silat (ar kaip ten tas biesas vadinasi) ir tt. korejieciai plagijatoriai, viska is savo kaimynu japoncu grobia ir nieko savo neturi (ir ju tautinis taikvondo yra japonu karate koncentruotas tik i koju darba). uztai man tie korejieciai niekada ir nepatiko, net kitaicai man uz juos atrodo geriau
kalbant apie hapkido techniku rinkini

nesakysiu, kad jis negeras, nes viskas kas gerai atidirbta yra gerai, bet as sitos technikos nesirinkciau. neatitinka mano pasauleziuros. visiskai. pastebejau labai dideli ranku darbo nepakankamuma. sprendziant is pateiktu video, ranku darbui skiriama labai mazai demesio ir ranku darbas pas juos labai varganas. delto taikant sita kovos mena savigynai gali kilti problemu. nes ka is savo kailio patirties zinau, tai gatvej be gero ranku darbo niekaip, tai pagrindinis ir esminis dalykas, o 'vertuskes' is koju - tai tik pagrazinimai. o in hapkido toks vaizdas, kad ten yra viskas, isskyrus sita pagrindini ir esmini (
imo) dalyka

taigi neatitinka mano pasauleziuros. mieliau rinkciausi kovini aikido stiliu su ranku smugiais.