0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.
Dalyvavau kažkuriais čia metais, prieš trejetą gal metų, Si Kung'o Chi gerk seminare, viskas baigėsi tuo, kad atvažiavo iš laidos ,,Teritorija", tai Si Kung liepė daryti pak sau ciklą, nes negalima prieš kameras demonstruoti Chi gerk, kadangi tai slapta ir saugoma technika.
Čia aiški propaganda.Maday tai yra tiesiog biznis ir tiek.
Tai tada buvau idealistas, šventai tuo tikėjau, kad reikia saugoti, berods dar ir nuo kitų mokyklų, kurios iškreipia Si Kung mokslą.Bet gal reikėtų grįžti prie wing chuno technikos niuansų.Man irgi įdomu pasidarė su tais spyriais.
Aš kalbu apie čiumkistą, kuris tik tuos tris smūgius temoka.
O dėl to priėmimo, reiškias kitur mokiniams geriau sekasi, kad gauna papildomas žinias...
Na, įdomu, kad kaip tu sakei, yra 12 smūgių, kurie yra kaip bazė.Bandžiau suskaičiuoti, kiek žinau, tai gal tik pusę.Tai ir būtų įdomu pagilinti žinias, kokie tie kiti smūgiai.Gal yra vaizdinės medžiagos?
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.
Gazuotasis, bet kad žinok net tradicinėje Leung Ting'o Chum Kiu yra net 4 spyriai kojomis, paskutinėje sekcijoje yra toks kaip ir atžengimas koja atgal, tai ten jeigu ką irgi ištikrųjų yra spyris, jis dažniausiai naudojamas darant pakirtimus. Bet šiaip visos kojų technikos "atsiskleidžia" ChiGerk'e ir dirbant su mediniu manekenu. O šiaip tie 12 spyrių kojomis, tai yra vos ne kaip bazė, yra dar begalės variacijų, tiek naudojant pėdą, tiek kulną, tiek kelio girnelę. Gazuotasis, žinok tas mūsų wingchunas iš tikrųjų yra labai turtingas ir įdomus.
Tai ką su tuo čiumkistu nori lyginti? Tai ne klausimas, o eilinis flūdinimas mano galva ar tu vėl kažką iš to kitaip išsuksi? gal ir taip, arba kaikur mokiniai per daug tingūs, kad patys mokytūsi
Čia matau nagrinėjatės kiek yra spyrių. Noriu tik priminti, kad rezultatas daugiau priklauso ne nuo smūgių kiekio, o nuo jų kokybės