Nialai truputi perlenkei del seminaru...cia pirmiem lygiam tansau gansau ...o aukstesniem lygiam tai simtai varijantu..vieni kitus rimtai puolam ir jei kas lieka suzalotas pats kaltas kad nepsigyne..aukstesniuose lygiuose nebelieka laiko zaidimams. Jau pritaikomi visi judesiai nuo siu nim tau iki auksciausio lygio medinio manekeno techniku.As sakau simtai judesiu! nagrinejamos visos situacijos..ka daryt kai priesininkas tik pradeda judet..ka daryt kai bando sugriebt ka daryt kai jau sugriebia ,jei stovi vienaip kitaip ..jei smugiuoja spiria ir t.t bet sitos technikos skirtos tik wt nariu akims ir rankoms..todel nesistebekit jei per telika matot tik gansau tansau:D
Tas "simtai variantu" ir "tukstanciai techniku" kazkur girdeta... Taip sakant, panashu i save iskart jauciu. Kai buvau prauzsiiminejes "aikida" 2-3 metus mums irgi budavo snekama apie tukstancius techniku kiekvienam gyvenimo atvejui. Ir mes darem tas technikas ir galvojom, kad labai daug(klausimas ar gerai?) mokam. Prauzsiiminejus 10-12 metu man ikale i galva, kad mokytis reikia ne i "ploti" t.y. vaikytis technikos kiekio ir rezultate "zinoti" daug techniku, bet ne vienos nemoketi; mokytis reikia i "gyli" t.y. kiekviena diena atidirbineti baze, ir lavinti savo igudzius gilinantis i niuansus. Uztenka moketi 3-4 technikas, bet jos turi tapti "savos", lyg naturali tavo asmenybes dalis, lyg vaikscioti ar kvepuoti.
Kuo daugiau "zinai" techniku, tuo tau blogiau. Stresineje situacijoje smegenys nespes istraukti to vieno "teisingo" reikiamo veiksmo-tu paprasciausiai pasimesi. Pasiziurek i MMA kovas-naudojama 1-2 smugiai kojomis, pora smugiu rankomis, pora patogiausiu imtyniu veiksmu. Pasiziurek i "klasikinius" karate stilius: katose yra daugybe techniku, o kiek ju naudojama per varzybas ar kumite? 2 procentai. Ir taip iseitu, kad 98 procentai karate nepritaikomo realioje situacijoje. Tas pats ir Aikido tas pats ir Wing Tsun. Tas pats visur.
Per viena Aikido treniruociu stovykla man teko treniruotis su Wado Ryu Karate 7 dano meistru Shingo Oghami ( aciu dievui, kad jis bande daryt Aikido, ne Karate), tiesioginiu Wado ryu ikurejo Otsuka sensei mokiniu. Taigi jis sako, kad senais laikai Karate praktikuotojai pasirinkdavo 1-2 katas ir slifuodavo juos visa gyvenima. Siais laikais jie daro 18 ar 20 ! Del to krenta mokymo kokybe ir ju Karate silpnas.
Koncentruosies i kiekybe-tavo Wing Tsun bus silpnas.