Dariuz:o ko ant TDK varyt ? Stilius smuginis neblogas, tik problema paruosime. Nes iseina muay thay kovotojas kurias gal ir techninem plane dvigubai silpnesnis, maziau uzsiimineja, bet uztai turi sparingu bei varzybines patirties, ir nerealu fizini uzgrudinima ir parengima, ir "sluoja" TDK super techniska atstova taip, kad smugiai eina per visus blokus...
Bet tai nerodo techninio pranasumo tai tiesiog rodo TKD fizinio paruosimo, smugio pastatymo, bei bendro kuno grudinimo problemas. Zodziu kovinio paruosimo nebuvima...
O vienetiniais atvejais kai atsiranda vienas kitas TKD boitsas kuris prie visu TKD techniku prideda dar ir akcenta plius gera fizini pasiruosima, bei uzsigrudina sparinguose, va tada ir matom tokius saunius rezultatus
Ps: Na man kaip boksiorui labai nepatinka tos nuleistos rankos... Siuo aspektu Muay thay turi pranasuma.
Tai ash dabar galvoju... Tai ko gi, blin, mane ir kitus jaunysteje moke Ąžuolas, Alius ir "Paška"..?

Kiek atsimenu, tai moke rankas aukshtai laikyti...

Na kad pas mus atsirasdavo nemazai tokiu "protinguoliu", kurie pasiziurejo video apie tuometini korejietishka TKD (WTF) nutare, kad nuleidus rankas yra "krutas" reikalas ir treneriu patarimus shia tema praleisdavo pro ausis... Argi gali koks Alius ar Ąžuolas priligti kokiam "supermenui" ish Korejos..?

O gal tie svolaciai tuometiniai Vilniaus TKD treneriai mus Karate moke, o ne TKD..?
Ąžuoliuks ne karta yra sakes, kad jaunimas saugokite savo "sheiminines vertybes" besisparinguodami, bet tai visai nesutrukde man per viena sparinga vienam sportininkui uzvaziuoti per "auksini taikini" dveju minuciu begyje du kartus ir kas svarbiausi visai netycia...

Va dabar ziuredamas ishtraukas ish Kyokushin cempionatu, tai jeigu neskaityti low-kick'u ir dar shio bei to, tai matau tai ko mus moke per TKD, na beveik ta pati...
O del fizinio parengimo, o ypc jegos ir ishtvermes, tai Dziudoka, deja, teisus...

Nezinau, kaip dabar, bet anksciau tu dalyku tikrai buvo beveik nerasta (kaip ne kaip turejau su kuo lyginti)...