Sorry, ne tik!Kada ten pabandziau uzsiiminet- senesni laikai buvo supratau, kad be placiu kelniu ir kritimu " kur veda priesininkas" nieko ir nepamatysiu. Nepyk, gal ne ten ne pas tuos pataikiau, bet per savo kovos menu keliuka niekur nemaciau realaus aikido. Niekur! Dziutoistu zinau, kurie drebia suarteje bet kur ir bet kada, tik proga duok, laisvunu- kaip nekeista- irgi tokiu maciau, aikidoku- ne. Nu ne ir tiek, o meluot nenoriu...Ueshibai gerai buvo metyt, kada bazeje keliu jiujitsu mokyklu aukstus danus jau turejo. Su tokiu bagazu velnius gali isdarinet.Nenoriu iki pamelynavimo kazka peikt cia ar girt, tik laukiu, kada pamatysiu ta " realia aikido''. Gal ji ir yra, tik nemaciau... 
Laikiausi dvi dienas, bet parašysiu

Gal tikrai ne ten nuėjot, aš irgi buvau vieną treniruotę ne ten nuėjęs ir daugiau nėjau, bet kažkaip susikaupiau ir nuėjau pas kitus, pasirodė, kad ten kitaip. O gal ir ten, kas ten žino

Lietuvoj yra 2 vietos, kur aš eičiau į aikido ir abi skirtinguose miestuose

Iš jūsų komentaro galima susidaryti dvejopą nuomonę : arba jūs viską matėte ir nieko daugiau nėra. Arba jūs matėte ne viską ir iš to ką matėte susodarėte bendrą nuomonę.
Ir trečias dalykas Ueshiba...
Na reik suprast, kad jis treniravosi Daito Ryu Ju Jutsu, tada visiem rodė Ju Jutsu "bajerius" o mokė iš tikro Aikido, kurio ir pats nesuprato ir nemokėjo

Logikos trūksta ar ne?
Aš padėsiu truputy susierentuoti tiek, kiek pats orentuojuos. Ueshiba Tai ką pats mokėsi kažkiek koregavo, keitė, tobulino ir todėl politiškai teisnga buvo pavadinimą pakeisti. Taip atsirado Aikido.
Problema Aikido pasaulyje yra ta, kad Ueshibai buvo vienodai, kas ir ko iš jo išmoksta, taip atsirado įvairių kelis kartus palankiusių "meistrų" kurie po visą pasauly išnešiojo visokį brudą, bet yra kelios normaliai atsekamos linijos, kur meistrai mokėsi po daug metų, tada pas juos kiti mokės daug metų, ir taip matai , kas nuo ko iki ko priėjo. Nes su tuo ir susiję visokio aikido pakraipos, gadinančios Aikido vardą. O "Reali Aikido" yra tokia youtube

., klausimas, kiek jinai teisinga.