Kažkaip nesueina tamstos pasisakymas.
O dėl spraudimo į rėmus, kiekvienas turim savo rėmus ir dėliojam pasaulį ir jo supratimą į tuos rėmus. Vieni viską mato per MMA, kiti per fizinį ir dvasinį tobulėjimą... Ir jei spaudikai spaudžia kapoerą į MMA rėmus - lai spaudžia. Kam skausmingai reaguoti? Jei reaguojat jautriai - įrodykit, kad spaudikai klysta. Kokios bėdos? Bet įrodinėkit ne klaviatūros pagelba, bet realiai (žr. Radiatoriaus pasisakymą), tsakant snukis į snukį (kaip anglai sako - feis tu feis). Ir geriausias to pavyzdys būtų NiceGirl. Ji turėjo pakankamus kiaušus, kad susitikt su oponentais realiai.
O be to, kas trukdo pravest seminariuką per FC sąskrydį? Ten žmonės normalūs, nesikandžioja, visiems bus įdomu iš arčiau pamatyti kapoerą.
Aš tai nereaguoju jautrai, nes man visiškai vienodai:). Neginu capoeiros, tiesiog išsakiau savo nuomonę ir diskutuoju. Ir na, tokie siūlymai iškart eit feis tu feis, išsiaiškint kas stipresnis, dar kartą parodo, kad toliau savo nosies nematot:). Tokie siūlymai yra puikus nepilnavertiškumo komplekso pavyzdys... Net jeigu ir aš sutikčiau eit feis tu feis, tai iškart galiu pasakyti, kad pralaimėčiau daugelį kovų. Kaip jau sakiau, capoeira toli gražu ne efektyviausias kovos menas. Ir juo labiau, iš manęs tikrai nepamatytumėt tikros capoeiros, būtų paprasčiausias kikboksas. Believe it or not, joks sveiko proto žmogus tikrose drakėse ant galvos nestovėtų..

Bet tame ir yra capoeiros esmė - muay thay/kikboksininkai geriau smugiuoja, BJJ daro geresnius parvertimus, boksininkai turi stipresnes rankas, gimnastai fiziškai stipresni, breikeriai geriau šoka. Bet capeiroj yra visi šitie elementai, kurie ir daro šį kovos meną unikalų. Dabar iškart kyla klausimai, kam to reikia? Ne ringui. SAU. Tai yra elementarus fizinis ir dvasinis tobulėjimas. Taip pat kaip Shaolin skiria didelį dėmesį budizmo filosofijai, taip pat ir čia. Manau nieks nesiginčys, kad knygų skaitymas tau raumenų ir greičio neprideda. Spiseris taip aršiai reaguoja ne dėl to, kad capoeira nėra vienam lygį su MMA, BJJ, Judo, Karate ir t.t., nes visiems akivaizdu, kad ji NĖRA. Bet ir mane ir spiserį šiek tiek nervuoja tai, kad capoeira iškart yra nurašomas kaip šokis:). Nėra tai nei šokis, nei tipiškas kovos menas. O kas - sunku pasakyt:).
Gerai pastebėjo spiseris, kad daug žymių kovotojų užsiiminėja capoeira. Ir jie tai daro ne dėl technikos, o dėl elementarių refleksų ir kūno kordinacijos, nes tikrai nėra kito kovos meno kuris taip gerai lavintų kūno judėjimą ir refleksus. Aišku, "kaltis" capoeiroj niekada neišmoksi taip gerai, kaip išmoktum lankydamas muay thai, bet refleksai išsiugdo tikrai geri. Galų gale, man tiesiog atrodytų nesąžiningo nepavadinti šito vaikino su plaukų kupeta (Zorro

) kovotoju, ypač įvertinant jo refleksus ir koordinaciją. Ir nereik iškart vertint pagal MMA čempionus - gatvėj pranašumą turi, ir nemažą, o ko daugiau reik? (TAIP ŽINAU, ne tokį didelį pranašumą, kaip tarkim boksininkas, but still).
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti