Aš tik konstatavau faktą, kiek gali kainuoti kovinis ginklas savyginai. Supuvęs Opelis kainuoja 300 Lt. Bet juk nepuoli iš karto oro filtro kainos, padangų, tech. apžiūros ir kitų kaštų man prikaišioti.
Taip kad, Gedai, nevaryk demagogijos
Mano akimis kursai, pirmi prasišaudymai šaudykloje yra neišvengiamos ginklo įsigijimo, net dar ne eksploatacijos išlaidos. Ai, smukmena, pastabą priimu

Parašiau tik todėl, kad sąlyginai maža kaina nebūtų stimulas kažkam užsisvaičioti apie ateityje pirksiamus daiktus
Tiesa sakant ten yra normalus rislus straipnis su saltiniais. Negrazu paimti is konteksto sau patikusi sakini ir daryti tiek toli siekiancias isvadas.
Straipsnį perskaičiau, jis tikrai rišlus ir su savo argumentais. Bet konkrečiai apie JAV įstatymus ir patirtį, kurią perša visiems. O aš citavau vieną iš "minčių eksperimentų" (jauna mergina, be gyvenimiškos patirties ir normalių pajamų transportui su laisvai įsigijamu ginklu apsigintų mašinoje nuo užpuolimo, ten du variantai, puolikas išsigando, ir puolikas nukalamas), reprezentuojančiu autoriaus mastymą. Jis man atrodo smarkiai pritemptas prie siekiamo įrodyti savisaugos su ginklu požiūrio. Apie ką ir pasisakiau.
Apie kitą argumentą- "gerų žmonių" nukenksminamą sociopatą jau laikiau pasisakęs aukščiau- apie didesnės galios ginklus ir treniruotes. Dabar tenorėčiau pridurti galimybę, kad tiek sociopatas, tiek jį neutralizavęs galėjo susitikti šaudykloje treniruojantis. Jau kitaip atrodo tas geras žmogus?
Beje, vis pamirštama, kad su ginklu treniruotis reikia, o tai dar išlaidos šaudykloms ir instruktoriams. Pamirštamos ir užleidžiamos veiklos realiai.
Bet jei esi įsitikinęs ginklo būtinumu Lietuvoje, valstybė tau leidžia jį įsigyti. Tavo teisė, kurios net nenoriu ginčyti.