Labai abejotinas teiginys. Kas iš to ,kad aš turiu ginklą kišenėje? Užpuolikas jo nemato ,todėl nebijo. Jeigu mane nori apiplėšt tai: 1.Liepia draugeliams mane laikyti už rankų. 2. Išsitraukia peilį ir prikiša man prie gerklės.
Abu variantai man nebeleidžia išsitraukti ginklo ir pasipriešinti. Abu variantai yra realūs, taip "dirba" gatvėse. Beje, tai atliekama staigiai ,netikėtai, pokalbio metu. Tad net nespėsi suprasti ,kad jau laikas pradėti gintis. 
Kitas variantas yra žaibiški užpuolimai. Tada tave prajungia, iškrausto kišenes ir dingsta. Šiuo atvėju paslėptas ginklas irgi neduoda naudos
Su 2-uoju variantu teko susidurti ir man. Tik prie manęs trise priėjo netikėtai, vidury baltos dienos ir nesikalbėjo.
O kas sako, kad ginklą reikia būtinai laikyti kišenėje? Pamatei įtartiną kompaniją, slapčia pasirengei gynybai, t.y. nusiteikei psichologiškai, nepastebimai parengei naudoti turimas priemones (nemačiom ištraukei iš kišenės peilį). Jei įtarimai dėl kompanijos nepasitvirtino, o ta įtartina kompanija liko toli toli už nugaros, viskas vyko ramiai (niekas nepuolė), ramiai vėl gali įsidėt atgal į kišenę.
O kai tave išjungia žaibiško užpuolimo metu, tai net viešai demonstruojamas ginklas (pvz., peilis) čia jokiu būdu nepadės.