Žmogus ateina į kažkokį užsiėmimą, aišku žalias, nieko neišmano, jam ten pravedama reklaminė akcija
, ir žmogus ten lieka ilgam laikui
. Po kažkiek laiko apsičiupinėja (praregėja) ar gauna į barzdą ir sako: nu blyn, kur aš čia įlindau? 
Bet sugaišto laiko kažkaip gaila 
Sutinku, nors isties mazai esu susidures, gal tik karta kai kuri laika (gal savaite) vaiksciojau i nekonaktinio karate uzsiemimus, jau buvau gal 3 metus uzsiiminejas boksu, norejau smugiu kojomis pasimokint tai draugas parekomendavo viena kluba kurio pavadinimo neminesiu (jis pats ten treneravos). Zodziu viskas lyg normaliai ir loiskai atrode, kol kazkaip netycia nekilo mintis pasisparinguot, ten chebra labai pasitikinti atrode, na ir ju teneris pritare (gal "pakrikstyt" mane norejo), na as ir galvojau kieti vyrukai bus idomu isbandyt save, graziai kojas kiloja. Tik va beda, kad tik pradejus sparinguotis visas "kietumas" kazkur dingo, jie net priekines kojos man nesugebejo pramust, nors pirma treneruote treneris mano stovesena taise ir aiskino kokia bloga ji yra ir kaip paprasta koja boksininkui atmust. O dar blogiau,kad pas vyrukus jokios kovines patirties nebuvo, ipac nuo smugiu i veida, jie pastoviai nusisukdavo, uzdimerkdavo, o soniniu smugiu isvis nemate ipac jei eidavo konbinacija. Zodziu moviau as is to klubo neatsigrezdamas, nes kai sparinge iveikiau 2 ju "kieciausius" karatistus su melinu ir rudu dirzu atrodo (tiksliai nepamenu), bijojau, kad treneris nesugalvotu su manim pasispainguot, gal jis ir butu mane iveikes nezinau, bet siaip budu be rysio senseju mokiniu akivaizdoj nugalet, tai ir nesiaiskinau.
Tai va tiek makaronu.
O del aikido esu girdejas apie pona 10 dana, bet nesu susidures su juo nei su jo pasekejais asmeniskai.
Nepilnus 2 metukus studijavau aikido, bet jokiu makaronu ten tikrai nebuvo, bent jau mano klube.
Kai atejau i pirma treneruote su naujoku grupe uzsiiminet aikdo laukiau "makaronu" apie aikido efektyvuma kietuma ir pan. Taciau nieko panasaus neisgirdau atvirksciai mums jau pirma diena buvo pasakyta, kad jei norim greitai ismokt efektyios saviginos mes ne cia pataikem. Buvo pasiulyta eiti i karate, judo ar kita kovos mena.
O antrasis klubo instruktorius isvis niekada neuzsimine apie aikido priaikyma saviginai, o paklaustas, atsakydavo mazdaug: "as niekada nesakiau, kad aikido efektyvus savigynos budas, taip aikido galima ismokt kaip efektyvu saviginos buda, bet yra kurkas paprastesniu stiliu kaip karate ir pan, kur savigynos ismoksi daug greiciau, taigi mokintis aikido vien del savigynos yra neprasminga"
Arba man patikdavo trenerio teiginiai kai mes mokydaomes tam tikrus kata mazdauk: "tai ka mes siandien mokomes jus niekada gyvenime nepanaudosite gatveje, pamirskit apie tai, tiesiog jums reikai suprast kai kuriuos aikido principus, kad butu paprasciau mokintis toliau, del to ir atidirbinejam sias formas"
Taigi del tokio priejimo prie stiliaus ir makaronu nebuvimo likau labai patenkintas aikido uzsiemiais ir tikrai dar grysiu prie sio stiliaus, tik truputuka veliau, kolkas dar noriu imtynes tipo bjj ar kazka pan pastudijuot, kol dar visiskai nenusenau