AutoriusTema: Kaip atskirti normalų variantą nuo "makaronų ant ausų"?  (Skaityti 6628 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Kaip atskirti normalų variantą nuo "makaronų ant ausų"?
« įjungtas: 2008 Grd 12, 08:29:25 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Dabartinėse "specializuotose" sistemose nėra "per anksti". Kuo anksčiau pradėsi gilintis į vieną sritį, tuo didesnis įdirbis bus. Imu normalų variantą, kai sistema dėstoma klasikiniu būdu, o ne "makaronais ant ausų".

Manau, nuo maždaug pirmo-antro dano galima padėti domėtis artimomis sistemomis (kad nepradėti "virti savo sultyse"), o maždaug po trečio - pradėti paralelias kokios nors kitos disciplinos studijas.

Bet visiškam "pradinukui" toks maišymas būtų  ragas... Todėl ir tvirtinu, kad antras studijas geriau pradėt tik tada, kai apšyli kojas kur nors kitur.
Toks klausimas daugelį temų liečia, galvoju, gal verta panagrinėti atskiroje temoje? :chmm:
Žmogus ateina į kažkokį užsiėmimą, aišku žalias, nieko neišmano, jam ten pravedama reklaminė akcija :senis:, ir žmogus ten lieka ilgam laikui :bo:. Po kažkiek laiko apsičiupinėja (praregėja) ar gauna į barzdą ir sako: nu blyn, kur aš čia įlindau? :bijo:
Bet sugaišto laiko kažkaip gaila :chmm:
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 12, 08:39:26 am nuo dziudoka »

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
Re: Kaip atskirti normalų variantą nuo "makaronų ant ausų"?
« Atsakyti #1 įjungtas: 2008 Grd 12, 08:35:20 am »
Gal ir nieko tema butu, bet ar Lietuvoje ji aktuali? Per mazas krastas...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #2 įjungtas: 2008 Grd 12, 09:29:03 am »
Kadangi esu siek tiek susipazines su aikido tai apie ji ir rasysiu :oops:.
Cia as matau trys galimas kryptis:
1. Autentiskas - siais laikas yra pakankamai nemazai ivairiu aikido krypciu, bet juos visus jungia Ueshibos mokymas, filosofija. Sioje kryptyje yra gana aiski mokytoju linija iki Ikurejo. Cia dazniausia yra mazai kas pakeista nuo Ueshibos mokymo, gali keistis tik destymo metodai, kas siaip yra naturalus dalykas, bet pagrindine esme islieka nepakitus.
2. Autorinis - sioje kryptyje islieka aiski mokytoju linija,aukstas aikido ziniu lygis, daznai ir mokymas mazai kuo skiriasi nuo pirmojo. Skirtumas tarp 1 ir 2 varianto mano manymu tame, kad i aikido ivedami nauji (kitu kovos menu) elementai. Ryskus sio atvejo pavyzdys yra taip vadinams "Real aikido" kuri sukure Sensei L.Vraciarevic (Serbija). I savo aikido jis ivede dziudo ir bokso elementus, ko is principo nebuvo Ueshibos variante. Kitas sios "grupes" atstovas Sensei S.Nishio  Aikido Toho sistemos kurejas. I savo aikido technikas ivedes iaido ir karate smugiu rankomis (nieko nuostabaus jis buvo gana auksto rango karate meistras, berods 4 dan ir turejo auksta iaido ranga 7 dan :chmm:) technikas. Ko irgi nebuvo Ikurejo aikido. Siai grupei galima priskirti ir kitu aikido meistru, kurie aikido pagrindu isvyste savo stilius ir kuriu pavadinimuose islieka pavadinimas aikido.
3. Salyginai sia grupe pavadinsiu "Makaronu kabintojai" - dazniausia sios grupes atstovai negali aiskiai nurodyti savo mokytoju linijos ir aikido kilmes. Kuriamos ivairios legendos, kad "legalizuoti" savo aikido kilme. Zemas ar visiskas supratimo neturejimo kas yra aikido, jo principai, technika, filosofija. Sioje grupeje dazniausia buna ivairiu kovos menu elementu "miksai" kurie neturi jokio logisko apjungimo tarpusavio rysio, nera aiskios mokymo metodikos (del auksciau isvardintu priezasciu). Kaip nebutu gaila, bet Lietuvoje mano manymu yra sios grupes atstovu.

Klaustukas

• Svečias
« Atsakyti #3 įjungtas: 2008 Grd 12, 09:39:12 am »
Labai įdomi  aikido klasifikacija, be je gal ir teisiga. Na LT makaronų kabintojas, tai Si-ni-ci-nas, autentiška atstovauja Aiki-kami, o kokiam klube randasi autorinis aikido  :nezino: ???

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #4 įjungtas: 2008 Grd 12, 10:19:49 am »
Labai įdomi  aikido klasifikacija, be je gal ir teisiga. Na LT makaronų kabintojas, tai Si-ni-ci-nas, autentiška atstovauja Aiki-kami, o kokiam klube randasi autorinis aikido  :nezino: ???
Na jei del pirmo ir trecio varianto tai kaip ir aisku, ju Lietuvoje yra, tai del antro "autorinio" berods Kaune yra aikido klubas kuris praktikuoja Aikido Toho (Nishio), bet del lietuviu "autoriniu" darbu tai dar neteko girdeti, nei matyti to viesai. Gali buti ,kad egzistuoja kokia grupe (es) kuri (ios) tai daro :chmm:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2008 Grd 12, 10:19:49 am »

Klaustukas

• Svečias
« Atsakyti #5 įjungtas: 2008 Grd 12, 11:14:07 am »
O gal ten-chi po iwamos vėliava autentiką praktikuoja?

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #6 įjungtas: 2008 Grd 12, 11:57:48 am »
Citata
Žmogus ateina į kažkokį užsiėmimą, aišku žalias, nieko neišmano, jam ten pravedama reklaminė akcija :senis:, ir žmogus ten lieka ilgam laikui :bo:. Po kažkiek laiko apsičiupinėja (praregėja) ar gauna į barzdą ir sako: nu blyn, kur aš čia įlindau? :bijo:
Bet sugaišto laiko kažkaip gaila :chmm:

Sutinku, nors isties mazai esu susidures, gal tik karta kai kuri laika (gal savaite) vaiksciojau i nekonaktinio karate uzsiemimus, jau buvau gal 3 metus uzsiiminejas boksu, norejau smugiu kojomis pasimokint tai draugas parekomendavo viena kluba kurio pavadinimo neminesiu (jis pats ten treneravos). Zodziu viskas lyg normaliai ir loiskai atrode, kol kazkaip netycia nekilo mintis pasisparinguot, ten chebra labai pasitikinti atrode, na ir ju teneris pritare (gal "pakrikstyt" mane norejo), na as ir galvojau kieti vyrukai bus idomu isbandyt save, graziai kojas kiloja. Tik va beda, kad tik pradejus sparinguotis visas "kietumas" kazkur dingo, jie net priekines kojos man nesugebejo pramust, nors pirma treneruote treneris mano stovesena taise ir aiskino kokia bloga ji yra ir kaip paprasta koja boksininkui atmust. O dar blogiau,kad pas vyrukus jokios kovines patirties nebuvo, ipac nuo smugiu i veida, jie pastoviai nusisukdavo, uzdimerkdavo, o soniniu smugiu isvis nemate ipac jei eidavo konbinacija.  Zodziu moviau as is to klubo neatsigrezdamas, nes kai sparinge iveikiau 2 ju "kieciausius" karatistus su melinu ir rudu dirzu atrodo (tiksliai nepamenu), bijojau, kad treneris nesugalvotu su manim pasispainguot, gal jis ir butu mane iveikes nezinau, bet siaip budu be rysio senseju mokiniu akivaizdoj nugalet, tai ir nesiaiskinau.

Tai va tiek makaronu.

O del aikido esu girdejas apie pona 10 dana, bet nesu susidures su juo nei su jo pasekejais asmeniskai.
Nepilnus 2 metukus studijavau aikido, bet jokiu makaronu ten tikrai nebuvo, bent jau mano klube.
Kai atejau i pirma treneruote su naujoku grupe uzsiiminet aikdo laukiau "makaronu" apie aikido efektyvuma kietuma ir pan. Taciau nieko panasaus neisgirdau atvirksciai mums jau pirma diena buvo pasakyta, kad jei norim greitai ismokt efektyios saviginos mes ne cia pataikem. Buvo pasiulyta eiti i karate, judo ar kita kovos mena.
O antrasis klubo instruktorius isvis niekada neuzsimine apie aikido priaikyma saviginai, o paklaustas, atsakydavo mazdaug: "as niekada nesakiau, kad aikido efektyvus savigynos budas, taip aikido galima ismokt kaip efektyvu saviginos buda, bet yra kurkas paprastesniu stiliu kaip karate ir pan, kur savigynos ismoksi daug greiciau, taigi mokintis aikido vien del savigynos yra neprasminga"
Arba man patikdavo trenerio teiginiai kai mes mokydaomes tam tikrus kata mazdauk: "tai ka mes siandien mokomes jus niekada gyvenime nepanaudosite gatveje, pamirskit apie tai, tiesiog jums reikai suprast kai kuriuos aikido principus, kad butu paprasciau mokintis toliau, del to ir atidirbinejam sias formas"

Taigi del tokio priejimo prie stiliaus ir makaronu nebuvimo likau labai patenkintas aikido uzsiemiais ir tikrai dar grysiu prie sio stiliaus, tik truputuka veliau, kolkas dar noriu imtynes tipo bjj ar kazka pan pastudijuot, kol dar visiskai nenusenau :)

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #7 įjungtas: 2008 Grd 12, 12:29:21 pm »
O kokia jusu nuomone butu i vieno mokytojo pamokyma, kad nera gerai mokintis ivairiu stiliu. Reikia tureti tiksla ir jo siekti. Ji pasiekus, siekti jo tobulumo. T.y. jei jau pradejai aikido - tobuleji jame. Jei jau pradejai bjj - tobuleji jame. Ir nesokineji nuo vieno stiliaus i kita kas keli metai.
Kokia nuomone cia butu?
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #8 įjungtas: 2008 Grd 12, 12:29:46 pm »
Tai, kad atsitreniravęs porą metų vieną ar kitą kovos meną vienam ar kitam klube, ir gavęs po to į galvą gatvėje, nėra rodiklis, kad tame klube kabinami makaronai.
Prasitreniravęs aikido buvau kiek daugiau nei metus, ir atsitiko taip, kad iš gatvės mane išgabeno greitosios automobiliu be samonės. Tai ką? Man dabar savo klubą ir aikido kaltint?  :nezino: Yra daugybė faktorių nesusijusių su tuo, bet įtakojančių rezultatą, pradedant alkoholiu, baigiant savimone ir supratimu ir sugebėjimu panaudoti arba nepanaudoti to ką moki. Todėl "makaronų kabininmo" atpažinimo kriterijai turi būti kiti.
Mano 12 metų pusbrolis pasitreniravęs metus karate, buvo nuskriaustas peštukų kieme, dėl to jis padarė išvadą, kad karate neveikia ir nuėjo į futbolą. Tai kaip čia dabar yra?
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 12, 12:34:13 pm nuo Danas79 »
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #9 įjungtas: 2008 Grd 12, 12:32:58 pm »
Kodėl manote, kad pagrindinis normalumo kriterijus yra mokytojų linija?...
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

« Atsakyti #9 įjungtas: 2008 Grd 12, 12:32:58 pm »

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #10 įjungtas: 2008 Grd 12, 12:33:10 pm »
O kokia jusu nuomone butu i vieno mokytojo pamokyma, kad nera gerai mokintis ivairiu stiliu. Reikia tureti tiksla ir jo siekti. Ji pasiekus, siekti jo tobulumo. T.y. jei jau pradejai aikido - tobuleji jame. Jei jau pradejai bjj - tobuleji jame. Ir nesokineji nuo vieno stiliaus i kita kas keli metai.
Kokia nuomone cia butu?

Kaip kam, vienas nori būti kuo įvairesnis, kitas kuo gilesnis. Todėl ir renkasi, kas ką nori. Aš pvz. linkęs išsiaiškinti viską iki galo, taip aš išmanau mažiau dalykų, bet suprantu juos pilnai (nebūtinai apie kovos meną čia), kitas gal nori tik žinoti kažką apie vieną ar kitą stilių, bet nesiekia į jį gilintis. Manau ir viena ir kita turi savo +/-. Aš renkuosi vieną, bet iki galo.
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 12, 12:34:42 pm nuo Danas79 »
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #11 įjungtas: 2008 Grd 12, 12:42:30 pm »
Aš renkuosi vieną, bet iki galo.
OT, bet to galo nėra, nes nėra ribų tobulumui. Nepamirškime ir to, kad KARTAIS verdant savo sultyse ir nesimokant kitų dalykų už savo stiliaus ribų, paprasčiausiai neįmanoma jo suprasti, nes patirtis būna nepilnavertė
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #12 įjungtas: 2008 Grd 12, 13:02:12 pm »
OT, bet to galo nėra, nes nėra ribų tobulumui. Nepamirškime ir to, kad KARTAIS verdant savo sultyse ir nesimokant kitų dalykų už savo stiliaus ribų, paprasčiausiai neįmanoma jo suprasti, nes patirtis būna nepilnavertė

Turbut daugumoje stiliu priaugi iki tokio rango, kai yra reikalaujama zinoti apie kitus stilius  :senis:

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #13 įjungtas: 2008 Grd 12, 13:07:51 pm »
Nesikabinėjam prie žodžių, puikiai supratai ką norėjau pasakyti. O dėl "sulčių" - taip, pilnai sutinku, bet turi pakankamai į savąjį stilių būti įsigilinęs, kad galėtum kitur atsišviežint. Jei paviršiais bėgiosi, nieko taip ir nemokėsi dorai.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #14 įjungtas: 2008 Grd 12, 13:16:13 pm »
Nesikabinėjam prie žodžių, puikiai supratai ką norėjau pasakyti
Manau kad supratau, todėl ir parašiau...

Jei paviršiais bėgiosi, nieko taip ir nemokėsi dorai.
Sutinku. Tiesiog apsiribojimas vienu stiliumi dar nereiškia gilumo, o vaikščiojimas per įvairius ne visada reiškia bėgiojimą paviršiais...

Kartais kaip tik priešingai. Būtent todėl aš gana skeptiškai vertinu kriterijų "jis išbuvo su savo mokytoju 20 metų ir turi 20 daną"...

« Atsakyti #14 įjungtas: 2008 Grd 12, 13:16:13 pm »