Stoti drasiai i bet kokia kova ir cia pasikliauti likimu ir tapti baru mustyniu cempionu (kaip koks kimbo slice

) arba invalidu ar lavonu.
Bet si kart ne apie tai:-)
Kazkaip nekas tos temos neuzvede, o gi noriu pakalbeti apie efektyviausia savigynos buda

Kovos vengima:-)
Yra kelios iseitis:
- vengti nemaloniu vietu, kur lankos nemalonus zmones (tik dabar po kokio laiko supratau ponios chirurges siuvancios man galva patarima "sestadienio nakti reikia praleisti namuose" ir turbut todel daugiau nebepraktikuoju savaitgaliais isvyku i barus ir panasias vietas, kur buna daug ivairu zmoniu ir vartojama daug svaigalu).
- apeiti ar praleisti uzpuolika, pagal sena patarle "duok durniui kelia" ir pavyzdziui pamciaus grupele girtu jaunoliu pereiti i kita gatves puse, palaukti laiptineje, pakeisti savo judejimo krypti

.
- pagrasinti rimtu daiktu (peiliu, lazda, pistoletu - pastarasis itin veiksmingas

)
- bandyti uzlgaistyti situacija gerai "valdant bazara", "zonsku zakonais" ir remtis pazintim su vietiniu autoritetu "A Kesa pazysti"

?
- gudriauti, kaip ta padare Bruce Lee filme "The enter of the dragon" ir pasiulyti kovos stiliu "The art of fighting without fighting"

Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti- Ir pagaliau veiksmingaiusias savigynos budas pabegimas, o gal labiau tiktu zodis pasitraukimas:-) Na kazkada kai teko atsisveikinti su treneriu: tas pakaluse manes: - tai ko pas mane ismokei? Tada dar labai nesusiprates atsakiau su sypsena: - Jai kazkas prisikabins, tai ismokau siek tiek pas jus kovoti ir bet kas man malku tikrai nepakraus. Ir tada isgirdau kazka, ka seniai girdejau, bet tai buvo netiketa: - Matau, kad neko neismokiai. Nereikia kovoti, reikia begti!
Ir istikruju, manau pagrasinant, gudriaujant, vengiant ar net begant galima daug daugiau laimeti. Nes issaugota bus ir sveikata, ir nervai, o galbut net gyvybe ar laisve. Ir rodos geriausias savigynos budas tai parkour

Ir fiziskai sustiprejat ir pavyti toki parkurininka manau gana sunkoka
Aisku nereiskia, kad pradeciau praktikuoti tik begima ar vien koki parkour'a (nors is tiesu visad renkuosi tik krosa su kliutim

), nes kovos sportai tai turbut dalis mano gyvenimo, ir kartais negalima pasitraukti nes reikia ginti kita zmogu(kai matei kai lupa koki drauga ar siap koki vargsa zmogeli), ar nera kaip pabegti ir palikti zmogaus (pvz. grazios lyties atstoves).
Laukiu jusu komentaru ta tema ir gal gyvenimisku pavyzdziu, kai begot, gudriavot, grasinot, kitaip issisukot is nemaloniu situaciju

Aisku cia vieno forumiecio aprasyti nuotykiai Ispanijoje, turbut yra neprilygstami, bet gal atsiras ir kitokiu idomiu aprasymu:-)