Pagrindines diskusijos > Savigyna
Kovos menas ir savigyna - ne tas pats?...
Sei-i:
--- Citata ---
Norėčiau į kovinį sportą iš menų "išgrūsti" sportines pakraipas - didžiąją dalį. Menuose, tokiu būdu, palikčiau aikido, TaiChi ir panašius "laisvalaikio užsiėmimus". Diskusijai vietos daug.
--- Baigti citatą ---
Varžybos - ne esminis kriterijus, priskirti prie meno ar sporto, nes tavo žiniai aikido irgi yra varžybos (Tomiki-ryu arba Shodokan), o taiczy meistrai dalyvauja ušu varžybose ne vien taolu divizione, bet ir tuishou... ;)
--- Citata ---
Ne, deja, negalima, nes teisingai pastebėjai :poke: , kad kriterijai nevienareikšmiai. Vertingumo skalė subjektyvi, ją ir kriterijus tobulinti galima iki pamėlynavimo.
--- Baigti citatą ---
Kam tobulinti tai, kad yra beprasmybė??? :-]
--- Citata ---
Atsiprašau, čia vis tas pats su kriterijais. Kovos menai teorijos PAPRASTUMO požiūriu įvertinti aukščiausiai, laikant, kad teorija ypatingai paprasta (kiek ten jos yra). Savigynoje gi atvirkščiai.
--- Baigti citatą ---
Pats supratai, ką pasakei?... ;) Išversk į žmonių kalbą - ne visi lameriai, kaip aš, supranta... :-(
--- Citata ---
Greičiau "pragmatiškumas", nes praktika kiekvienam sava - vienam - fizkultūra :fight: , kitam - saugumas :2gun: , trečiam - dvasinis aspektas :angel: .
--- Baigti citatą ---
Ir ką tuo nori pasakyti?... :rolleyes:
--- Citata ---
Tikslinkite, pildykite, tobulinkite (jei kas nors tuo užsiims) - tam ji ir "išburta".
--- Baigti citatą ---
Pirma suforuluok terminus ir vertinimo kriterijus, kad kažką tikslinti galima būtų. Tavo diagrama yra NESĄMONĖ iš PAČIŲ PRADŽIŲ. Čia lengiau yra išmesti ir nebekvaršinti tokiais niekais galvos. :D
--- Citata ---
Na, tikiuosi visgi sulaukti, kol pateiksi savo versiją. :D Per begales post'ų ją sukompiliuoti gana sunku. Na, kritikuoti, aišku paprasčiau... Ypač kai yra ką :D .
--- Baigti citatą ---
Radai ką lyginti - apelsinus su obuoliais. :-P
Kita vertus, net ir šie turi daugiau bendrumo... Bet jei iš obuolio pozicijos lyginsi su apelsinu, kai nesi jo net matęs ar ragavęs, tai taip ir gausis. :evil:
O jei sunku skaityti tai, ką esu parašęs - ne mano bėdos, o tavo. :evil: Ir per “begales“ žinučių nuomonę susidaryti yra lengviau, tarp kitko.
Sėdėk ir skaityk, jei domina. Jei ne - reiškis pats... :D
Sei-i:
--- Citata ---Sei-I be reikalo taip užsipuola žmones, kurie turi nuomones, nesutampančias su jo. O kur yra tiesa? Aš tai jau seniai manau, kad ji slypi kažkur... anapus...
--- Baigti citatą ---
Taip kalba žmonės, kurie nenori jos pripažinti, ir nenori jos ieškoti, kai nujaučia, kad ji nebus saldi ir atitinkanti jų fantazijas.
Taip pat taip kalba žmonės, kurie sau prieštarauja arba bando mulkinti kitus, vienu atveju sakydami, kad ginčuose gimsta tiesa, o kitu - nebesiginčykim, nes kažkieno fantazijos bus įžeistos?... ;)
A propo, jei jau taip erzinu, tai, kaip Foruminis Žmogėdra, tik tark žodį (...“ir mano siela pasveiks“ - ne, ne taip... :D), ir padarysiu, kaip Maironis savo “elegijose“ bėdavojo:
“Išnyksiu kaip dūmas, neblaškomas vėjo,
Ir niekas manęs neminės!“
Ir tiek žinių. :?
Saxum:
--- Citata ---
--- Citata ---Sei-I be reikalo taip užsipuola žmones, kurie turi nuomones, nesutampančias su jo. O kur yra tiesa? Aš tai jau seniai manau, kad ji slypi kažkur... anapus...
--- Baigti citatą ---
Taip kalba žmonės, kurie nenori jos pripažinti, ir nenori jos ieškoti, kai nujaučia, kad ji nebus saldi ir atitinkanti jų fantazijas.
Taip pat taip kalba žmonės, kurie sau prieštarauja arba bando mulkinti kitus, vienu atveju sakydami, kad ginčuose gimsta tiesa, o kitu - nebesiginčykim, nes kažkieno fantazijos bus įžeistos?... ;)
A propo, jei jau taip erzinu, tai, kaip Foruminis Žmogėdra, tik tark žodį (...“ir mano siela pasveiks“ - ne, ne taip... :D), ir padarysiu, kaip Maironis savo “elegijose“ bėdavojo:
“Išnyksiu kaip dūmas, neblaškomas vėjo,
Ir niekas manęs neminės!“
Ir tiek žinių. :?
--- Baigti citatą ---
Aš tik bandau kiek ugnį prigesinti, kol ji stipriai neužsiliepsnojo ;)
Sei-i:
--- Citata ---
Aš tik bandau kiek ugnį prigesinti, kol ji stipriai neužsiliepsnojo ;)
--- Baigti citatą ---
“Bijai karščio - laikykis atokiau nuo virtuvės“ - Čainatauno patarlė... :D
Kesagiri:
--- Citata ---Tavo diagrama yra NESĄMONĖ iš PAČIŲ PRADŽIŲ. Čia lengiau yra išmesti ir nebekvaršinti tokiais niekais galvos. :D
--- Baigti citatą ---
Na, kaip ponams patogiau... :)
--- Citata ---
Radai ką lyginti - apelsinus su obuoliais. :-P
Kita vertus, net ir šie turi daugiau bendrumo... Bet jei iš obuolio pozicijos lyginsi su apelsinu, kai nesi jo net matęs ar ragavęs, tai taip ir gausis. :evil:
--- Baigti citatą ---
Kaip ragavęs ir viena, ir kita, galėtum šiek tiek daugiau pagelbėti... Nors ką čia - akliems apie saulę pasakoti, ar ne? :D
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją