Yra tiesos tavo poste kažkiek, bet toliau (ypač apie "tą patį gangą" ir jo įniršį) nežinau nežinau... Kas taip tau papasakojo? Šiaip klausiu, domiuos Kokia literatūrą skaitei? Ar vis dėlto pasakojo?
atėmus peilį galima juo pasinaudot savigynai, bet aš nesakiau,kad reikia subadyt
kiekviena situacija yra unikali ir ta riba tarp ginties bei peržengimo gali būt plona
o iš kur ištraukiau?
tai, aš skaičiau ne tik BK, bet Lietuvos Aukščiausio Teismo bylas šiuo klausimu
ten teismas daug aiškiau pasisako, kada galima naudot ir kada ne
kaip pvz tau pateiksiu klausimą? ar galima savigynai pasinaudot peiliu (savo) jei tave puola vienas žmogus(apie didesnį skaičių dabar nekalbu)?
galima, jei jis akivaizdžiai fiziškai pranašesnis ir tu po supranti(ypač po kelių smūgių), kad čia ne šiaip apiplėšt nori, bet nuskriausti
tai vat, toje byloje žmogelis savo užpuoliką nudūrė, o jį išteisino,nes peilis buvo jo vienintelė galimybė atsimušt:teisejas: arba kita byla- į ligoninę atvežė du pripjautus vyrus.policija ėmė ieškot,kas čia toks(tokie) pasišvaistė, juo labiau, kad ir tie sakė,kad buvo užpulti. ir rado.pasirodo vakare porelė ėjo pasivaikščiot, o šitiems ( jie buvo išgėrę) užėjo noras mergiotę prigriebti. aišku vaikinas stojo ginti, bet greit buvo patiestas ant žemės ir tada išsitraukė peilį. gal rezultatas-tie pripjauti stojo prieš teismą už užpuolimą, sumušimą ir dar kažką
tik policija tą vaikiną pabarė,kad jam reikėjo iškart pranešti, o ne slapstytis, nes gavo kelias dienas kameroj pasėdėt
galiu tęsti ir daugiau, bet dar geriau, jei kam įdomu tai nueikit į lat.lt ir pasiieškokit
O jūsų, gerbiamas forumo Kolega žiniai, aš rašydamas postus nesąmonių neišsigalvoju
tik pvz trenerių pasakojimų, kuriuos aš esu girdėjęs, galiu pateikti būtent kaip girdėtus, bet patikrinti negaliu
jei ką daugiau norėsi sužinot daugiau rašyk į pm
ir apskritai tokias temas reikia prie