Greičiausiai žmonės turėjo kažkokį širdies nepakankamumą. Būna, kad daktarai to ankstyvoje stadijoje ir nepastebi.
Apie tą, ką Rūta klausė- tai širdis gali būt visiškai sveika, kad po smūgio numirtų. O sportavimo metu širdies smūgis gali ištikt tiem, kieno stipriai hipertofuota širdis (didelė, stora širdis)- dideli krūviai jiems rizika. Mano draugei, kuri pakankamai ilgai intensyviai sportavo, buvo susidūrus su tokia bėda, todėl buvo priversta mesti sportą..
Aišku, daug kas priklauso ir nuo paties gydytojų- patingės labiau pasidomėt sportininku ir pražiūrės ką nors..pvz man iš dispancerio reikėjo gaut pažymą: ateinu pagal sporto šaką pas sau priklausančią gydytoją: daugiau mažiau, ką reikia padarė- išvados, sveika, galiu net varžybose dalyvaut. Dėl tam tikrų priežaščių ateinu į dispancerį taip pat pažymos tik jau pas kitą gydytoją- tiek papildomų tyrimų atliko, dar iš namų porą išrašų teko atnešt ir galiausiai išvada- vos gavau sveikatos pažymėjimą 1mėnesiui(teko nemažai eit derybų su ja..), prirašė papildų ir liepė būtinai vėl pasirodyti
Realiai, man didelis krūvis dabartinėj situacijoj liūdnokai galėjo baigtis, tad gydytojo indėlis čia irgi svarus