Pagrindines diskusijos > Mityba ir maisto papildai
mityba
Guest:
--- Citata ---Sveikinam su 1000 pranesimu.
Vienas fizinio parengimo treneris pasakojo, kad mityba priklauso ir nuo fizinio aktyvumo lygio. Atseit:
1. Jeigu aktyviai sportuojantis ir daug judantis, tai jau savaime turetu gauti daugiau maisto.
2. Dideli nukrypimai nuo naturalaus svorio irgi nera gerai. Jeigu jau gimei liesas, tai uzsiauginti didele mase nera gerai.
Man tai skamba logiskai, bet kaip is tikruju - biesai zino :D.
--- Baigti citatą ---
nu seip tai pacioje vaikystes pradzioje buwau "parsiukas" bet kai pradejau zaisti futbola ir seip su draugais ne prie kompu sedeti (tada net nebuwo pc) tai visus lashiakus isvarvinau ;) nu o daba tai zinot 188cm ~60kg tai mano nuomone yra labai mazai ,
Beje kaskuris minejo del papildu bet ar jie nekenkia sveikatai as tokiu dalyku kaip metanas ir visi kiti steroidai nepripazystu ...
Sei-i:
--- Citata ---
Vienas fizinio parengimo treneris pasakojo, kad mityba priklauso ir nuo fizinio aktyvumo lygio.
--- Baigti citatą ---
Taip. 8)
--- Citata ---
Atseit:
1. Jeigu aktyviai sportuojantis ir daug judantis, tai jau savaime turetu gauti daugiau maisto.
--- Baigti citatą ---
Ne... :D
Jam reikia maisto tiek pat - jam kalorijų gali daugiau prireikti, nes jo energijos sąnaudos didelės. Tiesiog reikia daugiau kaloringo maisto, o ne šiaip maisto daugiau: kad ir kiek siloso ėsi - nepadės... :dizzy:
Tarp kitko, tradicinis lietuviškas maistas (nors greičiau jis vokiškas) yra kaip tik tokiems daug fiziškai ir sunkiai dirbantiems žmonės skirtas (cepelinai cepelinais, o aš dabar kažkaip lašinių su svogūnu užsimaniau... net seilė nutįso... :dribble: ).
Nes va indiškas vegetarizmas - tai tipiškas visokių “dochlikų“ virtuvės atspindys... :angel:
--- Citata ---
2. Dideli nukrypimai nuo naturalaus svorio irgi nera gerai. Jeigu jau gimei liesas, tai uzsiauginti didele mase nera gerai.
--- Baigti citatą ---
Matai, dar iki man gimstant, o ir po šiai dienai, ginčijamasi, kas yra “natūralus“ arba “idealus“ svoris. :evil_laugh:
Pati paprasčiausia forumulė yra nuo ūgio cm atmesti 100 (pvz. 186-100=86kg - tai toks mano ir yra... :D ).
Tačiau dabar “fitnesistai“ su “kultūristais“ bando rasti konsensusą, pridėdami bent 10 kg formulėje “idealiam“ svoriui. Pagal pirmąją tai Storas būtų labai jau “jogas“... :-) O pagal antrąją jis irgi su savo bicepsais vis dar netelpa, todėl ir - Storas... :D
Šiaip jau, anksčiau daugiau domėjausi šia antropometrika, o dabar kažkaip neaktualu pasidarė - išmokau įsiklausyti į savo savijautą... ;) Jei bus įdomu, reiktų parankioti savo archyvuose ir į tinklapį įdėti visokių tokių apskaičiavimo formulyčių... :rolleyes:
Kaip tavo treneris ir sako - kad antsvoris tikrai kenks judėjime. Bet ir neprivalgymas yra negerai... :(
O vaikai daugmaž gimsta visi panašūs (mažesnio svorio - neišnešioti normaliai, o didesnio - tai sutrikusios motinos medžiagų apykaitos rezultatas). Tik gyvenimo būdas (sveikas, aktyvus, judrus ir pan.), auklėjimas ir maitinimosi ĮPROČIAI dar žmogų nutukusį ar “dvasingą“... ;)
--- Citata ---
Man tai skamba logiskai, bet kaip is tikruju - biesai zino :D.
--- Baigti citatą ---
Kai atidėlioji tavo interpretacijas į vietas - labai logiškai... :alus:
Saxum:
Maisto papildai - tai ne steroidai!!! Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungti gali pasižiūrėti kainas.
Beje, jei nemėgsti mėsos, tai yra blogai, nes esi pakankamai jaunas, dar formuojasi kaulai, vyksta augimo procesas, mėsa tikrai padeda stambėti. Esu pastebėjęs, kad vaikai, kurie valgo daug mėsos, kaip taisyklė būna stambesni ir aukštesni už tuos, kurie jos vengia. Šiaip geriausia valgyti paukštieną ir veršieną.
Sei-i:
Kukurūziau! Ir vėl tingi prisiloginti?... :A
--- Citata ---
Beje kaskuris minejo del papildu bet ar jie nekenkia sveikatai as tokiu dalyku kaip metanas ir visi kiti steroidai nepripazystu ...
--- Baigti citatą ---
Maisto papildais dabar madinga vadinti tiesiog “vitaminus“... :-) Čia su anabolikais nesusiję... :rolleyes:
Sei-i:
--- Citata ---
Esu pastebėjęs, kad vaikai, kurie valgo daug mėsos, kaip taisyklė būna stambesni ir aukštesni už tuos, kurie jos vengia. Šiaip geriausia valgyti paukštieną ir veršieną.
--- Baigti citatą ---
Labiausiai mėgstu kiaulieną, tad gal todėl esu tik aukštas, o ne stambus... Nors aš 186cm laikau vidutinio ūgio... :rolleyes: Na, pagal save sprendžiu, bet kad lietuviai - krepšininkų nacija... :D
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją