Pagrindines diskusijos > Savigyna

Kaip dažnai tenka naudotis savigynos įgūdžiais?

(1/8) > >>

hoppas:
ATKELTA

ar daznai tenka naudoti savo savigynos zinias? ar sumazejo tokiu atveju, kada tenka jas naudot, pradejus mokytis savigynos, o gal kaiptik padaugejo?

Akira:
Man sumažėjo. Anksčiau nuolat norėjosi kažką įrodyti. Dabar ne. Nzn, ar čia dėl treniruočių. Gal šiaip užaugau. Juk čia kalbi apie tą 'tiesioginę' savigyną, kai jau į snukį siūlo? Nes laiku palikti viešąjį transportą ar alubarį, per daug jautriai nereaguoti į girtų daigų tūsą aš irgi vadinčiau savigyna. :)

Sei-i:
Sakiau, kad palauksiu su savo trečioku $$$, kol kiti pasireikš... Bet kur tau - Akira praktiškai jau viską ir pasakė...  :D

Aš tik perfrazuosiu ir praplėsiu nuo savęs...  :-)

Savigynos įgūdžiais tenka naudotis KASDIEN...  :shock:  

Ir ne po vieną kartą per dieną, ir net mano profesinė veikla  :suspicious:  čia, nors ir prisideda (“ - Bondas. Džeimsas Bondas...“ - (c) :D ), bet neturi per daug reikšmės... ;)

Tiesiog savigyna - plačiau, nei mokėjimas grubiai talžyti snukius blogiukams, kadangi tai greičiau - Batmano :bat: ar Storo Karminio Žmogelio :angel: darbas...

Akira gerai pastebėjo: kai pradedi studijuoti kokį kovos meną, tai turi motyvą kam nors DUOTI į snukį.  :punch1:

Po to motyvas lengvai pasikeičia, nes “duoti“ gauni progos ir per treniruotes  :knockout:  - pasikeičia į motyvą “apsiginti, jei ką“...   :boxing:

Tačiau kai pradedi gilintis į REALIĄ savigyną  :ninja: , galop tikslai ir motyvai labai keistai susiformuluoja pačiam: ankstesnį siekį pasiekti viską ippon ar KO - dabar pakeičia toks “keistas“ ippon ar KO... kuris reiškia “laimėti tą patį ar daugiau be smurto arba fizinių poveikio priemonių“...  :shock:

Ne “krūta“?... :(

Taip.  :?  

Ir ką?...  :D  

Todėl man “wazaari“ tada - kai tenka vis tik šiek tiek rankeles pridėti prie oponento (kad ir “meiliai“ pačiupus jo gerklę ir pastūmus ar kokį riešą pasukus...  :sex: ).

Tačiau aš, kaip ir visi tradiciniai “karatiūgos“  :karate: , siekiu idealo - to ippon “vienu judesiu“, ikken hisatsu...  :invision:

Todėl "wazaari" man ir lieka tik "wazaari“ (tik pusė pergalės)... ;)

Ir tai turi itin mažai bendro su teiginiu “išvengta kova - laimėta kova“...  :rolleyes:

Man greičiau jau šis teiginys skamba tik “nepralaimėta kova“, tačiau čia pat prisimenu, kad “duok durniui kelią - tai ir ant galvos užlips!“  :A

Tad taip ir gaunasi - batmen forever, Storas, ar ne taip?... :peace:

Saxum:
Nu jo, Storas, turbūt, iš čia esančių dažniausiai naudojasi savigynos įgūdžiais. Kaip sykis ruošiasi mumi pateikti vieną istoriją iš praėjusio penktadienio :punch1:  :userfriendly: (šios ikonėlės ne šiaip čia idėtos)

Sei-i:

--- Citata ---Nu jo, Storas, turbūt, iš čia esančių dažniausiai naudojasi savigynos įgūdžiais. Kaip sykis ruošiasi mumi pateikti vieną istoriją iš praėjusio penktadienio :punch1:  :userfriendly: (šios ikonėlės ne šiaip čia idėtos)
--- Baigti citatą ---

Storas?... ;)

Savigynos???...  :shock:

:-]

Tai civiliokai sugedusiomis karmomis nuo to “bat-man_o“ :bat: greičiau turi “savigintis“... :angel:

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją