Pagrindines diskusijos > Savigyna
Kaip dažnai tenka naudotis savigynos įgūdžiais?
hoppas:
ATKELTA
ar daznai tenka naudoti savo savigynos zinias? ar sumazejo tokiu atveju, kada tenka jas naudot, pradejus mokytis savigynos, o gal kaiptik padaugejo?
Akira:
Man sumažėjo. Anksčiau nuolat norėjosi kažką įrodyti. Dabar ne. Nzn, ar čia dėl treniruočių. Gal šiaip užaugau. Juk čia kalbi apie tą 'tiesioginę' savigyną, kai jau į snukį siūlo? Nes laiku palikti viešąjį transportą ar alubarį, per daug jautriai nereaguoti į girtų daigų tūsą aš irgi vadinčiau savigyna. :)
Sei-i:
Sakiau, kad palauksiu su savo trečioku $$$, kol kiti pasireikš... Bet kur tau - Akira praktiškai jau viską ir pasakė... :D
Aš tik perfrazuosiu ir praplėsiu nuo savęs... :-)
Savigynos įgūdžiais tenka naudotis KASDIEN... :shock:
Ir ne po vieną kartą per dieną, ir net mano profesinė veikla :suspicious: čia, nors ir prisideda (“ - Bondas. Džeimsas Bondas...“ - (c) :D ), bet neturi per daug reikšmės... ;)
Tiesiog savigyna - plačiau, nei mokėjimas grubiai talžyti snukius blogiukams, kadangi tai greičiau - Batmano :bat: ar Storo Karminio Žmogelio :angel: darbas...
Akira gerai pastebėjo: kai pradedi studijuoti kokį kovos meną, tai turi motyvą kam nors DUOTI į snukį. :punch1:
Po to motyvas lengvai pasikeičia, nes “duoti“ gauni progos ir per treniruotes :knockout: - pasikeičia į motyvą “apsiginti, jei ką“... :boxing:
Tačiau kai pradedi gilintis į REALIĄ savigyną :ninja: , galop tikslai ir motyvai labai keistai susiformuluoja pačiam: ankstesnį siekį pasiekti viską ippon ar KO - dabar pakeičia toks “keistas“ ippon ar KO... kuris reiškia “laimėti tą patį ar daugiau be smurto arba fizinių poveikio priemonių“... :shock:
Ne “krūta“?... :(
Taip. :?
Ir ką?... :D
Todėl man “wazaari“ tada - kai tenka vis tik šiek tiek rankeles pridėti prie oponento (kad ir “meiliai“ pačiupus jo gerklę ir pastūmus ar kokį riešą pasukus... :sex: ).
Tačiau aš, kaip ir visi tradiciniai “karatiūgos“ :karate: , siekiu idealo - to ippon “vienu judesiu“, ikken hisatsu... :invision:
Todėl "wazaari" man ir lieka tik "wazaari“ (tik pusė pergalės)... ;)
Ir tai turi itin mažai bendro su teiginiu “išvengta kova - laimėta kova“... :rolleyes:
Man greičiau jau šis teiginys skamba tik “nepralaimėta kova“, tačiau čia pat prisimenu, kad “duok durniui kelią - tai ir ant galvos užlips!“ :A
Tad taip ir gaunasi - batmen forever, Storas, ar ne taip?... :peace:
Saxum:
Nu jo, Storas, turbūt, iš čia esančių dažniausiai naudojasi savigynos įgūdžiais. Kaip sykis ruošiasi mumi pateikti vieną istoriją iš praėjusio penktadienio :punch1: :userfriendly: (šios ikonėlės ne šiaip čia idėtos)
Sei-i:
--- Citata ---Nu jo, Storas, turbūt, iš čia esančių dažniausiai naudojasi savigynos įgūdžiais. Kaip sykis ruošiasi mumi pateikti vieną istoriją iš praėjusio penktadienio :punch1: :userfriendly: (šios ikonėlės ne šiaip čia idėtos)
--- Baigti citatą ---
Storas?... ;)
Savigynos???... :shock:
:-]
Tai civiliokai sugedusiomis karmomis nuo to “bat-man_o“ :bat: greičiau turi “savigintis“... :angel:
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją