AutoriusTema: Wing Chun (Tsun) technika ir jos niuansai  (Skaityti 111600 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 43
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
Re: Wing Chun (Tsun) technika ir jos niuansai
« Atsakyti #315 įjungtas: 2008 Grd 14, 01:25:55 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Butu labai idomu isgirsti WC/WT atstovu nuomonesi kuo skyriasi Yip Man`o sistema nuo pietu Kinijos "junciunciuan". Atsiprasau bet nepamenu teisingo uzraso :oops:

kai realiai susidursiu su su mineta sistema, galesiu pasidalint ispudziais. Bet kol nesusiduriau, tai kaip alaus ragavimas per stikla.
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 14, 18:02:06 pm nuo Vilkatas »
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #316 įjungtas: 2008 Grd 14, 17:45:22 pm »
kodelgi po Yip Mano? o kaip kinietiškas (ne Hong Kongo) vin čun? kaipgi labai populiari rusijoj vietnamietiška atšaka? nežinojot? ... pasidomekit ;)
Juk as neteigiu, kad butent po Yip Man'o. Aiskiai parasiau BERODS. Jei tamsta turi ziniu, pasidalink, bus paprasciau...
Gal ir pats ne visai teisingai parasiau, kad po mirties. Galbut butu teisingiau sakyti, kad "berods Yip Mano gyvenimo metu". Bet vis tiek, jei tamsta turi kokiu ziniu, gal pasidalinsi :senis:?
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 14, 17:50:37 pm nuo EzysGazuotas »
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #317 įjungtas: 2008 Grd 14, 17:57:47 pm »
kai realiai susidursiu su su mineta sistema, galesiu pasidlaint ispudziais. Bet kol nesusiduriau, tai kaip alaus ragavimas per stikla.

O cia ne WT?
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Brizas

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2007
  • Žinutės: 562
  • Amžius: 47
  • Vieta: Oslo
  • Šalis: no

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #318 įjungtas: 2008 Grd 14, 20:56:35 pm »
Juk as neteigiu, kad butent po Yip Man'o. Aiskiai parasiau BERODS. Jei tamsta turi ziniu, pasidalink, bus paprasciau...
Gal ir pats ne visai teisingai parasiau, kad po mirties. Galbut butu teisingiau sakyti, kad "berods Yip Mano gyvenimo metu". Bet vis tiek, jei tamsta turi kokiu ziniu, gal pasidalinsi :senis:?

tai pala kas tave domina? technikos skirtumai ar skirtingos kryptys (mokyklos)? skirtumų yra daug, bet principai tiepatys, viską čia išdėstyti neturiu nei laiko nei matau tokio tikslo:) Daugiausia skirtumų yra vietnamietiškoje atšakoje, apie kurią Hong Kong'as nutyli kaip kad neegzistuotų.
Spėju užsiiminėji ar domiesi nesenai, tad pirmiausia nueik pas artimiausią trenerį ir jis tau atsakys į rūpimus klausimus, bei galesi realiai "pačiupinėti", o po to tik lyginti. Na o jei tavojo smalsumo ir jie nepatenkins, galim susitikt kurnors Vilniuje, jei pastatysi arbatos ar kavos :) galėsiu pasidalint savo žiniom (jei ką - į PM).
O šiaip jei netingi panaršyk internete,ten daug ką idomaus gali sužinoti ;) ir net iš vaizdo klipukų palyginti pradžiai. Sėkmės
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 14, 21:24:15 pm nuo Brizas »
Goju ryu karate Osle: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Todai

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2007
  • Žinutės: 103

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #319 įjungtas: 2008 Grd 24, 12:18:18 pm »
Norėjau paklausti Wing Chun atstovų, kaip pas juos yra.Man, kas labai nepatiko WT, tai nuolatinis lankstymasis užsienio meistrams.Vietiniams meistrams, ypač savo instruktoriui, tai dar taip, nes jauti pagarbą ir jo darbą, norą išmokyti, padėti.Bet užsienio Sihingams ir pačiam Si-Fu Norbertui buvo tiesiog nenormalu.Lyg jis mane veltui mokintų ir už tai turi jam nusilenkti.Bet smagumėlis, kai už seminarą sumoki 700 litų(3 dienos), neskaitant maitinimo ir apgyvendinimo.Į tai įeina dar lygio laikymas, kuris kainuoja 100 litų.Manau, kad Si-Fu turėtų man nusilenkti ir kitiems mokiniams, už tai, kad aš tokius pinigus moku ir jį išlaikau,o čia turi jam dar dėkingas jaustis...kas per nesąmonė būdavo...Aišku, jie traktuodavo tai kaip padėką, bet už ką čia padėka? Jeigu aš ateinu pas dantistą ir jis sutaiso man dantis, aš sumoku ir turiu jam lankstytis?Čia kažkoks noras susilyginti su dievais.
Kaip yra pas jus Wing Chunist'ai lankstotės jūs ar nelabai? Jeigu bus čia atstovų, pasakykit, kaip yra kitose mokyklose Karate, Aikido ir panašiai?
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 24, 12:20:25 pm nuo Todai »
Fighting is full of shit.You know  you shouldn't do it, but it gets  to you somehow.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #319 įjungtas: 2008 Grd 24, 12:18:18 pm »

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #320 įjungtas: 2008 Grd 24, 14:01:44 pm »
Norėjau paklausti Wing Chun atstovų, kaip pas juos yra.Man, kas labai nepatiko WT, tai nuolatinis lankstymasis užsienio meistrams.Vietiniams meistrams, ypač savo instruktoriui, tai dar taip, nes jauti pagarbą ir jo darbą, norą išmokyti, padėti.Bet užsienio Sihingams ir pačiam Si-Fu Norbertui buvo tiesiog nenormalu.Lyg jis mane veltui mokintų ir už tai turi jam nusilenkti.Bet smagumėlis, kai už seminarą sumoki 700 litų(3 dienos), neskaitant maitinimo ir apgyvendinimo.Į tai įeina dar lygio laikymas, kuris kainuoja 100 litų.Manau, kad Si-Fu turėtų man nusilenkti ir kitiems mokiniams, už tai, kad aš tokius pinigus moku ir jį išlaikau,o čia turi jam dar dėkingas jaustis...kas per nesąmonė būdavo...Aišku, jie traktuodavo tai kaip padėką, bet už ką čia padėka? Jeigu aš ateinu pas dantistą ir jis sutaiso man dantis, aš sumoku ir turiu jam lankstytis?Čia kažkoks noras susilyginti su dievais.
Kaip yra pas jus Wing Chunist'ai lankstotės jūs ar nelabai? Jeigu bus čia atstovų, pasakykit, kaip yra kitose mokyklose Karate, Aikido ir panašiai?
Manau, kad Tamstai truksta supratimo apie rytu kovos menus. Pagarba Si Fu yra sventa. Juolab nematei, kaip bendrauja kad ir Smauglio mokiniai su savo meistru. Jie jam kaip vaikai, bet pagarba spinduliuoja kiekvienam judesyje ir zodyje, nors kartu esa kaip seimos nariai
Beje, labai pagarbiai elgiuosi ir su musu meistrais (bokso, imtyniu ir t.t)
Tai yra etiketas ir privalu jo laikytis. Jei ne, tai belieka "buduliu" sportas
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 24, 14:12:14 pm nuo Raimis »
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs Todai

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #321 įjungtas: 2008 Grd 24, 14:25:58 pm »
Nemėgstu veidmainystės.Aš niekad nebuvau rytietis ir niekad nebūsiu nei Japonas, nei Kinietis.Visad buvau Lietuvis, iš baudžiauninkų giminės, tai kam apsimetinėti ir bandyti mėgdžioti, tai kas man yra svetima? Iš kovos meno pasiimu tai, kas man yra reikalingas ir gali būti naudinga bei praktiška.Visus šokius, vaidinimus ir  kitus etiketo dalykus palieku kitiems, kam tai patinka, kam to reikia.
Dėl savo mokytojo, aš sutinku.Kai jis bendrauja kaip su savo mokiniu, kaip su broliu ar vaiku, tai jam turi būti rodoma pagarba, nesvarbu ar kaip Rytiečiai rodo ar kaip Vakariečiai, tai neturi reikšmės.Nebent yra atskiras mokyklos susitarimas.Pagarba, tokiam mokytojui, ar tai būtų Smauglys ar kas kitas yra būtina.Tai labai geria, kai moko to jaunus žmones.O kaip gerbti tą, kuris atvažiuoja susirinkti pinigų, žiūri į kitus išdidžiai, niekada nepries, nepklaus draugiškai ko nors, nepasiteiraus, nepaplos per petį? Arba tai padarys kai filmuoja tv.Kaip gerbti tokį žmogų? Koks skirtumas jis mokytojas, instruktorius ar kas kitas.Pamenu, vienam seminare, vienas diedukas norėjo nufotografuoti su savo fotoapartu Si-Kung M.Norbert, galvojau, kad pastarasis jų ,,užmuš", kiek daug pykčio ir emocijų tai sukėlė.
Aš pats turėjau puikų ir supratingą instruktorių, kuris visada pakalbindavo, padėdavo ir šiaip kaip žmogus buvo malonus,o kaip instruktorius irgi, vien dėl jo ir telankyčiau treniruotes.Jeigu buvo nutarimas visiems bendrai nusilenkiant padėkoti, tada negali būti ir kitaip, aš tai priimu kaip natūralų faktą.
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 24, 14:40:49 pm nuo Todai »
Fighting is full of shit.You know  you shouldn't do it, but it gets  to you somehow.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #322 įjungtas: 2008 Grd 24, 14:46:26 pm »
Nemėgstu veidmainystės.Aš niekad nebuvau rytietis ir niekad nebūsiu nei Japonas, nei Kinietis.Visad buvau Lietuvis, iš baudžiauninkų giminės, tai kam apsimetinėti ir bandyti mėgdžioti, tai kas man yra svetima? Iš kovos meno pasiimu tai, kas man yra reikalingas ir gali būti naudinga bei praktiška.Visus šokius, vaidinimus ir  kitus etiketo dalykus palieku kitiems, kam tai patinka, kam to reikia.
Dėl savo mokytojo, aš sutinku.Kai jis bendrauja kaip su savo mokiniu, kaip su broliu ar vaiku, tai jam turi būti rodoma pagarba, nesvarbu ar kaip Rytiečiai rodo ar kaip Vakariečiai, tai neturi reikšmės.Nebent yra atskiras mokyklos susitarimas.Pagarba, tokiam mokytojui, ar tai būtų Smauglys ar kas kitas yra būtina.Tai labai geria, kai moko to jaunus žmones.O kaip gerbti tą, kuris atvažiuoja susirinkti pinigų, žiūri į kitus išdidžiai, niekada nepries, nepklaus draugiškai ko nors, nepasiteiraus, nepaplos per petį? Arba tai padarys kai filmuoja tv.Kaip gerbti tokį žmogų? Koks skirtumas jis mokytojas, instruktorius ar kas kitas.Pamenu, vienam seminare, vienas diedukas norėjo nufotografuoti su savo fotoapartu Si-Kung M.Norbert, galvojau, kad pastarasis jų ,,užmuš", kiek daug pykčio ir emocijų tai sukėlė.
Aš pats turėjau puikų ir supratingą instruktorių, kuris visada pakalbindavo, padėdavo ir šiaip kaip žmogus buvo malonus,o kaip instruktorius irgi, vien dėl jo ir telankyčiau treniruotes.Jeigu buvo nutarimas visiems bendrai nusilenkiant padėkoti, tada negali būti ir kitaip, aš tai priimu kaip natūralų faktą.
Nesuprantu tavo problemos   :nezino: Netinka, nesportuoji ir nelankai. Kas mane pazista, supranta, kad lankstausi is pagarbos, bet ne del to, kad esu baudziauninkas(uz tai ir i aki gali gauti). Man tai problemos nesudaro. Yra tam tikras etiketas ir jo laikaisi. Tas etiketas netinka, tai ir rytu kovos menuose ner ko trintis. Pasirenki boksa, kur tik pirstinem uztenka sudauzt ...i vsio.
Siaip ne i tema varom. Nesigilinkim
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs Todai

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #323 įjungtas: 2008 Grd 24, 14:54:14 pm »
Kaip apie baudžiauninką, aš apie save kalbėjau.
Gerai.Sutinku, gal ir ne į temą.
O laikai, kada reikėjo nusilenkti kumščiui seniai praėjo, dabar reikia nusilenkti aštriam protui.

Gražių švenčių visiems. :handshake:
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 24, 16:30:20 pm nuo Todai »

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #324 įjungtas: 2008 Grd 24, 18:09:45 pm »

Cia susipyne keletas dalyku. Kaip minejo Raimis, rytu etiketas to reikalauja. Kitas dalykas, yra kai tu jautiesi "isdurtas", apgautas ir apmulkintas (700 lt uz tris dienas? ir mokeisi bazine technika seminaro metu, speju). Mokytojo ir mokinio rysys sudetingas. Ir cia gali gimti atskira tema, todel nesigilinsiu. Jeigu meistras is uzsienio yra atsidaves savo dalykui ir ir noriai dalinasi ziniomis, ir jo tikslas yra tave ismokinti, tai ir atsiranda pagarba tokiam meistrui. Pinigai - opus klausimas. Jeigu zmogus aukoja savo laika ir pinigus specializuotis tam tikram stiliuje, tai jis arba turi tureti nuosava banka arba dirbti kita darba. Jeigu tu nori tapti "nepopieriniu" meistru, tai tu turi skirti labai daug laiko. O tada kencia kitas darbas, todel noras uzdirbti duonai su sviestu yra NORMALU. Taciau, jeigu uz tuos pinigus tu negauni adekvaciai ziniu, tai reiskias, kad likai apgautas (is cia kyla tavo nepasitenkinimas). Pas mus kitaip WingChun.lt. Mokestis yra adekvatus produktui, bei Dai Si Istvan Kun nuosirdziai moko, yra nepasikeles ir nesusireiksmines, todel mokiniai jam jaucia pagarba!

Kita problema : "kodel turiu parodyti pagarba mano mokytojo mokytojui?". Todel, kad jus rodote pagarba savo tevo tevui. Kung fu mokykla organizuota seimos principu.

O del veidmainiavimo ir emociju, tai taip visada buvo su Maday :) nenustebinai.

« Atsakyti #324 įjungtas: 2008 Grd 24, 18:09:45 pm »

Atsijungęs Todai

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #325 įjungtas: 2008 Grd 25, 10:32:06 am »
Taip.Pinigai opus klausimas, nors pats kaltas, žinojau už ką moku.Bet idealizavau tai ką darau.Atrodo, kuo esi arčiau tikrųjų didžiųjų meistrų tuo turi jaustis geriau ir  jais žavėtis, bet pasijaučiau įžeistas vyresnio meistro požiūrio į mokinį(tame tarp ir į save), tada jau ir pinigų gaila paliko.Ir nusprendžiau bet kam nesilankstysiu.Čia taip panašiai kaip buvo tuose senuosiuose Kinų filmuose, kai būdavo vienas blogietis mokytojas.
WT vyresnybė yra geriausias pvz kaip pinigai gadina žmones.Paprasti instruktoriai yra geri, tiek pats Si-Fu Linas per seminarus prieina, atrodo,nuoširdžiai strengiasi paaiškinti.
Citata
(700 lt uz tris dienas? ir mokeisi bazine technika seminaro metu, speju).
Dar gerai, kad būtų bazinė, aš mielai jos mokyčiaus, aišku ne už tokią sumą.Bet kai pateikia medinio manekeno tarkim techniką tai nematau prasmės.Tas pats, kai šeštos klasės mokinį mokytų aukštosios mokyklos aritmetiko, arba lieptų skaičiuoti remiantis trigonometrija  plotus be trigonometrijos pagrindų ir formulių.
« Paskutinis taisymas: 2008 Grd 25, 11:15:12 am nuo Todai »

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #326 įjungtas: 2008 Grd 25, 12:46:09 pm »
Taip.Pinigai opus klausimas, nors pats kaltas, žinojau už ką moku.Bet idealizavau tai ką darau.Atrodo, kuo esi arčiau tikrųjų didžiųjų meistrų tuo turi jaustis geriau ir  jais žavėtis, bet pasijaučiau įžeistas vyresnio meistro požiūrio į mokinį(tame tarp ir į save), tada jau ir pinigų gaila paliko.Ir nusprendžiau bet kam nesilankstysiu.Čia taip panašiai kaip buvo tuose senuosiuose Kinų filmuose, kai būdavo vienas blogietis mokytojas.
WT vyresnybė yra geriausias pvz kaip pinigai gadina žmones.Paprasti instruktoriai yra geri, tiek pats Si-Fu Linas per seminarus prieina, atrodo,nuoširdžiai strengiasi paaiškinti.Dar gerai, kad būtų bazinė, aš mielai jos mokyčiaus, aišku ne už tokią sumą.Bet kai pateikia medinio manekeno tarkim techniką tai nematau prasmės.Tas pats, kai šeštos klasės mokinį mokytų aukštosios mokyklos aritmetiko, arba lieptų skaičiuoti remiantis trigonometrija  plotus be trigonometrijos pagrindų ir formulių.
Jau nebepamenu, ar forume minėjau, bet apie Maday Norberta, buvau jo seminare. Darom su partneriu, kombinacija, ir mtom kad čia kažkokį š mums rodo. Vienaip darant jo kombinacija neveikia, nes teisinga stovėsena. O kai darom pagal WT stovėsena, viskas kaip sviestu patepta, mes prieinam prie jo ir sakom, gal galim paklaust? Jis sako ne dirbkit.  :E  :A Nu tai sorry. Aš 700 lt nemokėjau, bet ir tie 300 man jū gaila.....  :banging:
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs Todai

• 5 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #327 įjungtas: 2008 Grd 25, 14:10:39 pm »
Ten viskas labai paprasta.Paprasta politika.
Kiek kainuoja karate diržo laikymas? (kainą turiu omeny ne pastangas, ryžtą ir kantrybę bei ištvermę,o pinigus).
Tarkim, aš turiu nemažai pažįstamų, kurie yra 2, 3 ar 4 lygio, nors jau lanko 5 ir daugiau metų, bet lygius laikytis ir toje sistemoje kažko siekti nėra prasmės, ten tik pinigus sukiši ir viskas.Vien už mokinio lygių laikymą sumokėsi mažiausiai 1000 litų. Čia aišku dejuoti nėra ko- nenori nelankyk.Bet jeigu rinkčiausi ir norėčiau ne tik gerų treniruočių, bet ir pilnaverčių seminarų tai tikrai rinkčiausi ką nors kita.O kaip jaunas žmogus, vyriausiąjį mokytoją, norėčiau turėt tikrą pavyzdį, autoritetą, deja...

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #328 įjungtas: 2008 Grd 25, 14:54:07 pm »
Ten viskas labai paprasta.Paprasta politika.
Kiek kainuoja karate diržo laikymas? (kainą turiu omeny ne pastangas, ryžtą ir kantrybę bei ištvermę,o pinigus).
Tarkim, aš turiu nemažai pažįstamų, kurie yra 2, 3 ar 4 lygio, nors jau lanko 5 ir daugiau metų, bet lygius laikytis ir toje sistemoje kažko siekti nėra prasmės, ten tik pinigus sukiši ir viskas.Vien už mokinio lygių laikymą sumokėsi mažiausiai 1000 litų. Čia aišku dejuoti nėra ko- nenori nelankyk.Bet jeigu rinkčiausi ir norėčiau ne tik gerų treniruočių, bet ir pilnaverčių seminarų tai tikrai rinkčiausi ką nors kita.O kaip jaunas žmogus, vyriausiąjį mokytoją, norėčiau turėt tikrą pavyzdį, autoritetą, deja...
O dabar užtenka bliaut ne į tema, nes tuoj Raimis užtrumpins mus  ;-)
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #329 įjungtas: 2008 Grd 25, 18:00:16 pm »
O dabar užtenka bliaut ne į tema, nes tuoj Raimis užtrumpins mus  ;-)

butent :)

« Atsakyti #329 įjungtas: 2008 Grd 25, 18:00:16 pm »