Nemėgstu veidmainystės.Aš niekad nebuvau rytietis ir niekad nebūsiu nei Japonas, nei Kinietis.Visad buvau Lietuvis, iš baudžiauninkų giminės, tai kam apsimetinėti ir bandyti mėgdžioti, tai kas man yra svetima? Iš kovos meno pasiimu tai, kas man yra reikalingas ir gali būti naudinga bei praktiška.Visus šokius, vaidinimus ir kitus etiketo dalykus palieku kitiems, kam tai patinka, kam to reikia.
Dėl savo mokytojo, aš sutinku.Kai jis bendrauja kaip su savo mokiniu, kaip su broliu ar vaiku, tai jam turi būti rodoma pagarba, nesvarbu ar kaip Rytiečiai rodo ar kaip Vakariečiai, tai neturi reikšmės.Nebent yra atskiras mokyklos susitarimas.Pagarba, tokiam mokytojui, ar tai būtų Smauglys ar kas kitas yra būtina.Tai labai geria, kai moko to jaunus žmones.O kaip gerbti tą, kuris atvažiuoja susirinkti pinigų, žiūri į kitus išdidžiai, niekada nepries, nepklaus draugiškai ko nors, nepasiteiraus, nepaplos per petį? Arba tai padarys kai filmuoja tv.Kaip gerbti tokį žmogų? Koks skirtumas jis mokytojas, instruktorius ar kas kitas.Pamenu, vienam seminare, vienas diedukas norėjo nufotografuoti su savo fotoapartu Si-Kung M.Norbert, galvojau, kad pastarasis jų ,,užmuš", kiek daug pykčio ir emocijų tai sukėlė.
Aš pats turėjau puikų ir supratingą instruktorių, kuris visada pakalbindavo, padėdavo ir šiaip kaip žmogus buvo malonus,o kaip instruktorius irgi, vien dėl jo ir telankyčiau treniruotes.Jeigu buvo nutarimas visiems bendrai nusilenkiant padėkoti, tada negali būti ir kitaip, aš tai priimu kaip natūralų faktą.