Pagrindines diskusijos > Treniruotės

sprogstamoji jega

(1/7) > >>

OSU:
Kaip manote, kokie pratimai geriausiai vysto raumenu sprogstamaja jega?

Lonsas:
skaitykloj didelis straipsnis buvo apie smugio jega, ten daug aspektu buvo pamineta, tame tarpe ir sprogstamoji jega. kiek prisimenu tik konkretus pratimai berots nebuvo aiskiai isdestyti (del to biski minusas mano nuomone).

OSU:
Na taip fundamentalus principai daugmaz aiskus ir tame straipsnyje pakankamai paaiskinti. Bet man idomu butu suzinoti daugiau apie atskiras metodikas.

Asia:
Vienas is paprasciausiu pratimu - su stanga guledamas ant suoliuko.
Nuleidi stanga prie krutines letai, po to su visa jega stumi ja aukstyn. Po to vel nuleidi (stanga).
Tas pats ir kojoms..

Dar labai neblogas daiktas yra - espanderis, pritvirtintas prie sienos. Smugiuoji sau ir patenkintas ir augini "skill level"  ;)))

O koks tavo tikslas?

Saxum:
Sprogstamosios jėgos lavinimo esmė - kuo staigesnis maksimaliai greitas pratimų atlikimas. Tik reikia skirti nuo greičio treniravimo, nes abiem atvejais pratimai atliekami greitai, greičio treniruotėse yra naudojamas gerokai mažesnis jėgos pasipriešinimas/svoris, nei sprogstamosios jėgos lavinime. Daugiau nerašau, nes reiktų labai daug plėstis. Juolab, kad yra tikrai labai daug skirtingų metodikų ir sistemų, kad reikia nemažai padirbėti vien atsirenkant kas ir kaip. Dėl to svarbiausia suvokti esmę, o toliau jau patys galėsit kurti savo metodikas ;)

Retkarčiais vis matau pageidavimų, kad būtų nurodyti kažkokie konkretūs smūgio lavinimo pratimai. Spėju, kad teks kada parašyti antrą dalį apie smūgį, kuris daugiau orientuosis į praktiką, metodiką :maisas: Esu labai didelis tinginys, tad tikrai nežinau kada tai bus padaryta :P Tikiuosi lig pensijos... :grandpa:

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją